Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:00

H FIM επεκτείνει το πρόγραμμα αγωνιστικών προδιαγραφών και στα off-road κράνη

Το FIM Racing Homologation Programme (FRHP) ξεκίνησε με τα κράνη των αναβατών MotoGP και WorldSBK και τώρα ετοιμάζεται να επεκταθεί και στους χωματερούς αγώνες.

Από τον Ιούνιο 2019 όλοι οι κατασκευαστές κρανών που εξοπλίζουν αναβάτες MotoGP και WorldSBK ήταν υποχρεωμένοι να έχουν πιστοποιήσει τα συγκεκριμένα μοντέλα που διαθέτουν σε αυτούς σύμφωνα με ένα νέο σετ προδιαγραφών που θέσπισε η FIM.

Το πρωτόκολλο FRHP περιλαμβάνει ένα πακέτο τεχνικών προδιαγραφών που εξασφαλίζει στην συμβατότητα των κρανών αυτών με τις ιδιαιτερότητες της αγωνιστικής χρήσης σε κορυφαίο επίπεδο, κάτι που εύλογα δεν είναι απαραίτητο για κράνη που χρησιμοποιούνται στον δρόμο από εμάς, τους κοινούς θνητούς.

2019 07 WSBK Misano 09178

Ως τώρα 17 κατασκευαστές έχουν ανταποκριθεί στις επιταγές της FIM, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη πιστοποίηση και αυτή εξακριβώνεται από ένα ραφτό με QR code που μπαίνει στο λουράκι του κράνους και μπορεί να διαβαστεί από οποιαδήποτε σχετική εφαρμογή για smarthphones.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των ομολογκαρισμένων κατά FRHP κρανών, αλλά και πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών αυτών και τους τρόπους μέτρησής τους στη σχετική ιστοσελίδα της FIM.

Τώρα η παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοινώνει πως το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα επεκταθεί και στα κράνη των αγώνων εκτός δρόμου (enduro, motocross, rally κ.ο.κ.). Επί του παρόντος δεν υπάρχει ανακοινωμένο χρονοδιάγραμμα – η ανακοίνωση μιλάει για τα “επόμενα χρόνια” - και είναι μάλλον αναμενόμενο πως θα ξεκινήσει από τα μοντέλα που φορούν οι παγκόσμιοι του MXGP και EnduroGP.

 

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube