.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 15:35

Brad Binder - Στο MotoGP το 2020 με την Red Bull KTM Tech3

Ο 23χρονος Πρωταθλητής του Moto3 για το 2016, Νοτιοαφρικανικός Brad Binder, υπέγραψε συμβόλαιο με την ΚΤΜ για να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία MotoGP το 2020, δίπλα στον Miguel Oliveira.

Ο Binder είχε δείξει εκπληκτικά δείγματα γραφής στο Moto3, όπου το 2016 ήταν κυριολεκτικά αχτύπητος, ξεχωρίζοντας από τους πάντες, σε μια κατηγορία-φωτιά όπου πλέον κάθε αγώνα έχουμε και διαφορετικό νικητή. Σημειώστε πως κέρδισε τον τίτλο μόλις στη 2η σεζόν του.

Το ταξίδι του προς τη μεγάλη κατηγορία πέρασε αναγκαστικά από το Moto2 -δυστυχώς τη λάθος χρονική στιγμή- όπου η ΚΤΜ περνάει δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να κάνει ανταγωνιστική τη μοτοσυκλέτα της. Συνολικά, μαζί με τη σεζόν του 2019, ο Binder θα έχει ξοδέψει 3 σεζόν στο Moto2, με φτωχό απολογισμό 3 νίκες και 8 βάθρα.

Παρόλα αυτά ο Binder δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του, και η ΚΤΜ αναγνωρίζει το ταλέντο του -αλλά και την ανάγκη βελτίωσης του πλαισίου της στο Moto2-, και του προσφέρει μια θέση στην Red Bull KTM Tech3 για το 2020.brad binder motogp contract 1

Το 2020, ο Binder θα συναντήσει ξανά τον ομόσταυλο του στο Moto3, Miguel Oliveira, για να προσπαθήσουν μαζί να εξελίξουν το RC16 που διανύει και αυτό δύσκολη περίοδο.

Στο MotoGP o Binder θα είναι ο πρώτος αναβάτης από τη Νότια Αφρική στην τετράχρονη εποχή του Πρωταθλήματος, εκεί όπου είχαμε παλαιότερα (στις αρχές της δεκαετίας του 1980) δει τους δίχρονους Kork Ballington, Jon Ekerold & Brett Hudson.

Από ότι φαίνεται η ΚΤΜ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Μαλαισιανό Hafizh Syahrin, του οποίου το μέλλον πλέον κρίνεται αβέβαιο.

Εμείς ευχόμαστε να λυθούν σύντομα τα προβλήματα εξέλιξης των “πορτοκαλί” ώστε να μπορέσει ο Binder, αλλά και οι υπόλοιποι αναβάτες της ΚΤΜ να δείξουν τις πραγματικές δυνατότητες τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 15:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon