.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 16:37

Road Racing, James Cowton – Μια βλάβη στα ηλεκτρονικά του κόστισε τη ζωή

Τον περασμένο Ιούλιο ο έμπειρος 26χρονος Άγγλος αναβάτης έχασε τη ζωή του στον αγώνα Southern 100 στο Isle of Man.

Πρόκειται για τον ίδιο αγώνα όπου σε ένα ατυχές συμβάν με εμπλοκή 4 αναβατών τραυματίστηκε σοβαρά ο Ivan Lintin και ελαφρύτερα οι Jamie Coward και Mickey Evans.

Το πόρισμα για το ατύχημα του Cowton μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα και εντοπίζει την αιτία σε μια δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών στην Kawasaki ZX-6R του. Συγκεκριμένα, μια κακή επαφή προκάλεσε σβήσιμο του κινητήρα του την ώρα που έστριβε με πολλά, με αποτέλεσμα να ανοίξει αναπόφευκτα η τροχιά του, να χτυπήσει σε τοίχο στο εξωτερικό της στροφής και στη συνέχεια να εκσφενδονιστεί προς το εσωτερικό της, όπου τον χτύπησε ο επερχόμενος Evans ενώ οι άλλοι δύο αναβάτες έπεσαν προσπαθώντας να τον αποφύγουν.

Ο Cowton ανακηρύχθηκε νεκρός επί τόπου, πριν καν προλάβουν οι διασώστες να τον βάλουν στο ελικόπτερο που θα τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Bridlington.

Στο δικαστήριο του Douglas, όπου εξετάστηκε η υπόθεση, προβλήθηκαν πλάνα από την on-board κάμερα στη μοτοσυκλέτα του Cowton όπου φάνηκε καθαρά πως ο κινητήρας του έκανε διακοπές αρκετή ώρα πριν και ο εμπειρογνώμονας που εξέτασε τη μοτοσυκλέτα του δήλωσε πως το πρόβλημα πρέπει να προϋπήρχε για καιρό.

Από την πλευρά της η Kawasaki δηλώνει πως ουδέποτε έχει αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα με ηλεκτρικές επαφές στη supersport μοτοσυκλέτα της.

Η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν θάνατος από ατύχημα.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 17:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon