.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 12:13

Dakar 2020: Και ξαφνικά Σαουδική Αραβία

Νέα φημολογούμενη οικοδέσποινα για το άμεσο μέλλον του Dakar Rally

Πολλά τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια για την ASO, την εταιρεία που διοργανώνει το περίφημο ράλι Dakar. Αφού αναγκάστηκε να φύγει από την Αφρική μετά από πολλά προβλήματα ασφάλειας των συμμετεχόντων, βρήκε καταφύγιο στη Νότια Αμερική αλλά όχι για πολύ. Τα οικονομικά προβλήματα των εμπλεκομένων χωρών οδήγησαν σε διαφωνία με τη Χιλή και μετά με την Αργεντινή, με αποτέλεσμα ο φετινός αγώνας να γίνει με μικρότερη διάρκεια και εξ ολοκλήρου στο Περού.

Πάει σχεδόν ένας χρόνος τώρα που κυκλοφορούν φήμες για επικείμενη επιστροφή στα εδάφη της Αφρικής και ο λόγος δεν είναι απλά συναισθηματικός, ούτε βέβαια έχει να κάνει με το πού πραγματικά βρίσκεται το Dakar, μα έχει πολύ πιο πρακτικές συνιστώσες. Όπως, για παράδειγμα, πως η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιζόμενων προέρχεται από την Ευρώπη, η οποία ως γνωστόν είναι πολύ πιο κοντά στην Αφρική απ’ ότι στη Νότια Αμερική, κάνοντας τα διαδικαστικά πιο εύκολα και, το βασικότερο, πιο φτηνά.

Στη διάρκεια του 2018, λοιπόν, ακούσαμε πολλές ιστορίες, πως η ASO τα έχει βρει με την Αλγερία, είναι εντάξει με το Μαρόκο, μετά έσκασε το πλάνο με τις νότιες χώρες από Αγκόλα ως Νότια Αφρική και τώρα σας έχουμε άλλο ένα.

Όπως μεταδίδουν διάφορα παγκόσμια μέσα, όπως το έγκυρο Cycle World από τις ΗΠΑ, η ASO φέρεται ανεπισήμως να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για να αναλάβει τον διάσημο αγώνα άμεσα, από το 2020 και ενδεχομένως με ένα συμβόλαιο διάρκειας αρκετών ετών.

Το όλο πλάνο συνδέεται με τη νέα στρατηγική ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του βασιλείου βάσει του σχεδίου Vision 2030 που αποτελεί πνευματικό τέκνο του πρίγκηπα Mohammed Bin Salman και στα πλαίσια του οποίου η χώρα έχει ήδη εσχάτως φιλοξενήσει Race of Champions, Formula E και προφανώς έπεται και συνέχεια. Άλλωστε τα γειτονικά Ηνωμένα Εμιράτα έχουν δείξει τον δρόμο χρόνια τώρα, μπαίνοντας πολύ δυναμικά στα μηχανοκίνητα δρώμενα.

Η Σαουδική Αραβία έχει συστήσει ένα ταμείο με τον τίτλο Sports Development Fund από τον Νοέμβριο του 2016 και, για την περίπτωση του Dakar, είναι μάλλον προφανές πως διαθέτει δύο σημαντικά εφόδια: πολύ χρήμα και πολλή άμμο.

Προς το παρόν τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο και μάλλον δεν πρόκειται να γίνει μέχρι να βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση επ’ αυτού. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό πως μια τέτοια είδηση θα χαροποιήσει τους συμμετέχοντες που δε θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου – όχι όλοι τουλάχιστον.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 12:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon