.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 16:50

To Trial-E ως Ολυμπιακό άθλημα από το 2024;

Η FIM το πρότεινε στην Ολυμπιακή Επιτροπή

Όπως είχε ανακοινωθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, η Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτά πέντε νέα αθλήματα που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στους επερχόμενους αγώνες του Τόκυο, στην Ιαπωνία, το 2020.

Αυτά είναι τα softball (baseball), sport climbing (αναρρίχηση), καράτε, skateboarding και surfing.

Καθώς λοιπόν τα παράθυρα για την εισαγωγή νέων αθλημάτων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ξανάνοιξαν, ήρθε η ώρα να προταθεί και το πρώτο μηχανοκίνητο άθλημα.

Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, FIM, συναντήθηκε με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι για να προτείνουν το Trial-E (δηλαδή τη νεοσύστατη ηλεκτρική κατηγορία του Trial GP) ως επόμενη προσθήκη στη λίστα των ολυμπιακών αθλημάτων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της FIM, το Trial-Ε ικανοποιεί όλα τα βασικά κριτήρια που εξετάζει η Ολυμπιακή Επιτροπή για να κάνει δεκτό ένα άθλημα στους κόλπους της: είναι πρόσφορο για τους νέους, ανοικτό σε γυναίκες και άντρες, βιώσιμο, θεαματικό, εξασκείται σε όλες τις Ηπείρους και δεν απαιτεί νέες εγκαταστάσεις.

Όπως ενημερώνει η FIM, ο αριθμός των αθλημάτων που περιμένουν στον προθάλαμο για να ενταχθούν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα είναι μεγάλος και προφανώς λίγες προτάσεις θα γίνουν δεκτές, γι’ αυτό ζητά τη στήριξη όλου του κόσμου της μοτοσυκλέτας ώστε το Trial-E να γίνει το πρώτο μηχανοκίνητο σπορ που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς.

Οι τελικές αποφάσεις για τα νέα αθλήματα θα ανακοινωθούν στο Τόκυο κατά τους επόμενους αγώνες το 2020.

Στο μεταξύ, η FIM έχει αιτηθεί να συμπεριληφθεί το Trial-E και στα World Games το 2021 και στα European Games το 2023.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 16:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon