.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 15:45

Moto Guzzi Fast Endurance Trophy 2019

Ανοίγουν οι εγγραφές

Η επιστροφή της Moto Guzzi στις πίστες είναι γεγονός, αν και εδώ δε μιλάμε για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά για έναν ερασιτεχνικό θεσμό που απευθύνεται σε όλους τους φίλους της εταιρείας.

Το Fast Endurance Trophy είναι ένας νέος θεσμός που διοργανώνεται από την Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, FMI και τη Moto Guzzi και αφορά μια σειρά πέντε αγώνων τύπου αντοχής, με διάρκεια 1 ώρα και ομάδες δύο αναβατών ανά μοτοσυκλέτα.

foto2

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

- Varano, 14/4
- Vallelunga, 19/5
- Magione, 23/6
- Adria, 1/9
- Misano, 13/10

Κάθε αγώνας ξεκινά το Σάββατο με δύο εικοσάλεπτα σκέλη για κάθε αναβάτη της ομάδας. Ο μέσος καλύτερος χρόνος των δύο μελών της ομάδας θα καθορίσει τη θέση εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής.

Η εκκίνηση του τελικού αγώνα θα δίνεται σε στυλ Le Mans, με τους αναβάτες να τρέχουν προς τις μοτοσυκλέτες τους. Στη διάρκεια του ωριαίου αγώνα ο κάθε αναβάτης επιτρέπεται να μείνει μέσα στην πίστα το πολύ για 15 λεπτά + δύο γύρους, οπότε ο συνολικός αγώνας θα έχει υποχρεωτικά τουλάχιστον τρεις αλλαγές αναβάτη. Στο τέλος, οι πρώτες 15 ομάδες θα βαθμολογούνται.

foto1

Κάθε ομάδα θα αγωνίζεται με V7 III Stone στα οποία θα τοποθετηθεί ένα αγωνιστικό κιτ και όλοι θα έχουν τις ίδιες μοτοσυκλέτες. Το Racing Kit έχει εξελιχθεί από τη Guareschi Moto και περιλαμβάνει μάσκα, κλιπόν, ολόσωμη εξάτμιση, ψηλότερα τοποθετημένα μαρσπιέ, πλαϊνά number plates, μονόσελο, cartridge πιρουνιού, αμορτισέρ, ψηφιακούς χάρτες για την ECU και μπροστινά τακάκια.

Το όλο κιτ κοστίζει €3,300 και θα είναι διαθέσιμο είτε μέσω του δικτύου της Moto Guzzi ή τη Guareschi Moto.

Η κάθε μοτοσυκλέτα ολοκληρώνεται με λάστιχα Pirelli Phantom Sportcomp RS, ένα νέο λάστιχο σπορ προδιαγραφών που εξελίχθηκε ειδικά για το V7 III.

foto16

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο Τρόπαιο αυτό ανοίγουν μεθαύριο, 1 Φεβρουαρίου 2019 και θα γίνονται δεκτές ως και τις 31 Μαρτίου. Το κόστος ορίζεται στα €1,250 ανά ομάδα, ήτοι €125 ανά αναβάτη και ανά αγώνα.

Εναλλακτικά, αν κάποιος θέλει να τρέξει μόνο σε επιλεγμένους αγώνες και όχι σε όλη τη σεζόν, το κόστος ορίζεται στα €350 ανά ομάδα.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση κάποιος να είναι μέλος της FMI και να διαθέτουν την κατάλληλη αγωνιστική άδεια (λισάνς). Περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται είτε με ψάξιμο στην ιστοσελίδα της FMI, federmoto.it, ή με απευθείας επικοινωνία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αλλά και στην ιστοσελιδα της Moto Guzzi.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 15:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon