.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 11:14

KymiRing – Μια νέα πίστα στη Φινλανδία για τα MotoGP

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα από το 2020

Η ανακοίνωση είναι επίσημη και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των MotoGP: από το 2020 μια νέα πίστα στη Φινλανδία ονόματι KymiRing (ουδεμία σχέση με Κύμη πάντως) είναι υπό κατασκευή και έχει ήδη συμφωνήσει με τη Dorna για να φιλοξενήσει αγώνα MotoGP για πέντε χρόνια, από το 2020 ως και το 2024.

Η πίστα είναι υπό κατασκευή από τουλάχιστον το 2016, ωστόσο τώρα προκύπτουν δύο σημαντικές ειδήσεις: πρώτον, η συμφωνία με τη Dorna και, δεύτερον, η εξασφάλιση χρηματοδότησης στο ύψος των 6.5 εκατομμυρίων κρατικών ευρώ και 10 εκατομμυρίων από ιδιωτικές επενδύσεις.

Αν και στις φωτογραφίες δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, υποτίθεται πως σύμφωνα με το πλάνο το ερχόμενο καλοκαίρι – ή τουλάχιστον όταν λιώσουν τα χιόνια – θα γίνει ο μεγάλος όγκος ασφαλτοστρώσεων και κατασκευών περιφερειακών χώρων, κάτι που είναι περισσότερο από επικτακτικό αν όντως πρόκειται να φιλοξενηθεί εκεί αγώνας το 2020.

H5D6778
O Carmelo Ezpeleta (με το μπλε) επιθεωρεί την πρόοδο

Η πίστα Kymiring βρίσκεται στη πόλη Tillola, 1.5 με 2 ώρες οδήγησης βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι, στον νότο της χώρας και στόχος των κατασκευαστών της είναι ένα πολυσχιδές complex που θα εξυπηρετεί κάθε μορφή μηχανοκίνητο αθλητικού δρώμενου.

Έτσι η πίστα κατασκευάζεται στις προδιαγραφές τόσο της FIA (αυτοκίνητα) όσο και της FIM (μοτοσυκλέτες) αλλά και της CIK (καρτ), διαθέτει πρόβλεψη για παράπλευρες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν χωμάτινους αγώνες, καρτ, supermoto, ενώ η χάραξή της θα επιτρέπει τη χρήση διαφορετικών κομματιών, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε αγώνα.

Το συνολικό της μήκος είναι 4.6 χιλιόμετρα, έχει 18 στροφές και ευθεία 1.2 χιλιομέτρων. Για τα δεδομένα του δικού μας κόσμου της μοτοσυκλέτας, η FIM έχει εγκρίνει την Kymiring ως πίστα κατηγορίας Α, δηλαδή της ψηλότερης βαθμίδας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Dorna, Carmelo Ezpeleta, στην υπό κατασκευή πίστα, τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο 2019 θα γίνει εκεί το πρώτο MotoGP τεστ, το οποίο θα είναι και αυτό που θα κρίνει την ημερομηνία που η νέα πίστα θα καταλάβει στο καλεντάρι του 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 11:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon