.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 12:20

Νυστέρι για τον νικητή του Dakar, Toby Price

Ο δεξιός του καρπός υπέφερε για τη νίκη

Ο Αυστραλός νικητής του Dakar 2019, Toby Price, έτρεχε ως γνωστόν με ένα κάταγμα στο σκαφοειδές του δεξιού του χεριού, συνέπεια τραυματισμού που αποκόμισε ενώ προπονείτο μερικές εβδομάδες πριν τον αγώνα.

Παρότι λοιπόν ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να πάει καλά, κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο Dakar του ξεπερνώντας τον πόνο που το τραύμα του προκαλούσε. Τώρα ωστόσο που επέστρεψε στην Αυστραλία, έσπευσε να δει τον γιατρό του ώστε να εξακριβώσει σε ποια κατάσταση είναι το σπάσιμο στον καρπό του μετά την εξαιρετική καταπόνηση ενός 10ήμερου αγώνα και τα νέα δεν είναι και πολύ καλά.

Όπως αμείλικτα επιδεικνύουν οι ακτινογραφίες του, το ραγισμένο σκαφοειδές οστό έχει πλέον ανοίξει στα δύο και η βίδα που το συγκρατούσε μετά βίας μπορεί πλέον να επιτελέσει το έργο της. Με ορατό τον κίνδυνο να διαλυθούν όλα εκεί μέσα, ο Price πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο, όπου θα τοποθετηθεί μια νέα βίδα, σε διαφορετική γωνία ώστε να βρει “ψωμί” να στηριχτεί και να κρατήσει τα κομμάτια κοντά ώσπου να κολλήσουν σωστά.

Υποθέτοντας πως σε αυτό το διάστημα ο Price δε θα τρέξει αγώνες με μοτοσυκλέτα, ας εκφράσουμε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό μας για το σπουδαίο του κατόρθωμα, το οποίο μεγαλώνει λιγάκι κάθε φορά που βλέπουμε ακτινογραφίες του και αντιλαμβανόμαστε πώς κέρδισε τον απαιτητικότερο αγώνα ράλι στον κόσμο.

Πηγή

17012019 TobyT

Διαβάστε το αφιέρωμά μας στην απίστευτη ζωή του Toby Price

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 12:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon