.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 12:50

Ανταλλαγές δηλώσεων Jorge Lorenzo με τον μάνατζερ του Danilo Petrucci

Έριξε την πρώτη ο μάνατζερ, απάντησε ο πρωταθλητής

“Είναι γεγονός πως ο Danilo δεν έχει πάρει ποτέ νίκη, αλλά η διαφορά με τον Lorenzo είναι η εξής: 25 εκατομμύρια ευρώ για δύο σεζόν. Για αυτά τα λεφτά οι νίκες προϋποτίθενται. Ο Stoner με έφερε τίτλο με αυτόν τον μισθό. Ο Danilo αμοίβεται με τα χρήματα ενός αναβάτη δορυφορικής ομάδας. Όμως η εργοστασιακή ομάδα είναι μια μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτόν, τα λεφτά θα έρθουν από μόνα τους. Πρώτα πρέπει να καβαλήσει μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να κερδίσει και τώρα την έχει.”

Αυτή η δήλωση του μάνατζερ του Ιταλού αναβάτη, Alberto Vergani, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Speedweek.com πέρασε μάλλον στα ψιλά, ώσπου έφτασε στ’ αυτιά του Jorge Lorenzo. Ο οποίος έσπευσε να απαντήσει μέσω Twitter σύντομα και περιεκτικά:

“Ε, στην πραγματικότητα έχει δίκιο ο μάνατζέρ του. Αν αγνοήσουμε τους 5 τίτλους, τις 68 νίκες και τα 146 βάθρα, δεν υπάρχουν διαφορές.”

jl99 tweet

Το πέρασμα του Lorenzo από τη Ducati ήταν ανέκαθεν ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην Ιταλία δεδομένου ότι ο Ισπανός δεν είναι και ακριβώς ο πιο δημοφιλής αναβάτης στη γείτονα χώρα, ειδικά μετά τις επιθέσεις του κατά του Valentino Rossi στον απόηχο του συμβάντος με τον Marc Marquez στη Sepang το 2015.

Μοιάζει σαν ο Ιταλός μάνατζερ να θέλει να χρησιμοποιήσει την αντιπάθεια προς τον Lorenzo για να εξευμενίσει τους όποιους συμπατριώτες του ενδεχομένως αναρωτιούνται αν ο Petrucci είναι ο κατάλληλος αντικαταστάτης του, δεδομένου ότι δεν έχει πάρει ακόμη νίκη σε GP.

Η υπερομάδα που φαίνεται να σχηματίζεται στους κόλπους του HRC με τους δύο αναβάτες που έχουν πάρει όλους τους τίτλους από το 2012 και μετά έχει ενδεχομένως ανησυχήσει πολύ κόσμο.

Και βέβαια, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η πίεση στην πλάτη του Petrucci θα είναι τεράστια φέτος.

“Ο Danilo κάθε χρόνο έπρεπε να αποδεικνύει την αξία του. Τα πήγε καλά απέναντι στον Scott Redding και μετά στον Jack Miller. Σε κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα του 2018 είχε τους ίδιους βαθμούς με τον Lorenzo. Του έλειπε η σταθερότητα, αλλά είχε και κακοτυχία. Στο Sachsenring έχασε την pole position για μερικά χιλιοστά. Το 2019 ελπίζω να κερδίσει τουλάχιστον ένα GP και να ανέβει σε πολλά βάθρα. Αν καταφέρει να μείνει όλη τη χρονιά κοντά στον Andrea Dovizioso, το συμβόλαιό του θα ανανεωθεί.

“Είναι ένας αυθεντικός, ειλικρινής αναβάτης με καλές αξίες, κάπως σαν τον Checa και τον Melandri, άρα ήταν έτοιμος για την εργοστασιακή ομάδα. Με την ιδιωτική μοτοσυκλέτα πήρε έξι βάθρα. Η Ducati της Pramac ήταν καλή, αλλά δεν είναι η ίδια μοτοσυκλέτα με αυτή της επίσημης ομάδας. Τώρα έχει αυτό το κάτι παραπάνω και η νίκη είναι εφικτή.”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 12:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon