.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 13:21

Lucas Barron: Ο πρώτος αγωνιζόμενος με Σύνδρομο Down στο Dakar

Ο 26χρονος γράφει ιστορία

Αποκαλείται ο «σκληρότερος αγώνας του κόσμου», είναι ένα τέτοιο τιτάνιο εγχείρημα χιλιάδων χιλιομέτρων και δέκα ημερών που για τους περισσότερους ένας απλός τερματισμός αποτελεί μεγάλη νίκη. Η λογική λέει πως για να τρέξει εκεί κανείς θα πρέπει να είναι έμπειρος και άρτια προετοιμασμένος.

Ο Lucas Barron και ο πατέρας του Jacques από το Περού, ωστόσο, έχουν βαλθεί να μας πείσουν για το αντίθετο.

Γεννημένος το 1993 στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, ο Lucas πάσχει από Σύνδρομο Down, όμως αυτό δεν τον σταμάτησε απ’ το να δραστηριοποιείται σε ένα σωστρό αθλητικές κατηγορίες όπως κολύμπι, ποδόσφαιρο, ποδήλατο, σέρφ και θαλάσσιο σκι.

Καμιά εξ αυτών δεν έρχεται με τα ρίσκα και τις κακουχίες που συνεπάγεται η συμμετοχή σε ένα ράλι Dakar, ωστόσο για τον Lucas ο τερματισμός στον αγώνα που φέτος φιλοξενείται εξ ολοκλήρου στην πατρίδα του είναι η ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο του όνειρο. Ευτυχώς γι’ αυτόν, ο πατέρας του Jacques έχει και τη βούληση και την ικανότητα να τον βοηθήσει να το πραγματοποιήσει.

20190106DAK0184 ASO DPPI E. Vargiolu

Οι δυο τους λοιπόν, με τον πατέρα στο τιμόνι και τον Lucas συνοδηγό, μπήκαν από χτες στη μάχη του Dakar 2019 με ένα Polaris RZR1000 Turbo που συμμετέχει στην (νέα από φέτος) κατηγορία UTV Open.

Πριν από αυτό, είχαν τρέξει με επιτυχία στο ράλι Desafio Ruta 40, που επίσης γίνεται στο Περού, ώστε να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους πριν τα βαθιά και η εμπειρία αυτή προφανώς ενίσχυσε τη θέλησή τους να δοκιμάσουν στο πιο φημισμένο ράλι του κόσμου.

Χτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πρώτη μέρα επιτυχώς, τερματίζοντας στην τελευταία θέση της κατηγορίας τους και τέταρτοι από το τέλος στα αυτοκίνητα (93οι γενικής), όπου υπάγεται και η κατηγορία των UTV.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το νέο κεφάλαιο που άνοιξαν με τη συμμετοχή τους στο Dakar, φτάνοντας ως το τέλος σε έναν ονειρεμένο τερματισμό μέσα στη γενέτειρα πόλη του Lucas.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 13:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon