.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 09:47

WorldSBK: Χρεοκόπησε η Ten Kate Racing Team

Μετά την ξαφνική διακοπή συνεργασίας της με τη Honda, την οποία μηνύει!

Η ανακοίνωση της Honda ότι επιστρέφει επίσημα στο Πρωτάθλημα WorldSBK με το HRC, σε συνεργασία με την Moriwaki και την Althea Racing ήταν σίγουρα μια χαρμόσυνη είδηση τόσο για το δοκιμαζόμενο Πρωτάθλημα, όσο και για τους οπαδούς της φίρμας. Όμως για την πρώην συνεργάτιδα Ten Kate Racing Team, η ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως ήταν ο προάγγελος του ξαφνικού θανάτου της.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ανακοίνωση της Honda, και η ολλανδική Ten Kate Racing Team, μια ιστορική ομάδα στους αγώνες μοτοσυκλέτες, ανακοίνωσε την χρεοκοπία της, αλλά και την έναρξη νομικών μέτρων εναντίον του ιαπωνικού εργοστασίου, καθώς «ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών του κόσμου μας έφερε επίτηδες προ τετελεσμένων»!

ten kate racing bankrupt 11

Η Ten Kate Racing Team, αγωνίζεται για τη Honda τα τελευταία 18 χρόνια, ενώ έχει κερδίσει 10 Παγκόσμιους Τίτλους για τους Ιάπωνες. Η ομάδα είχε εμπλοκή στις κατηγορίες Superbikes, Supersport & Superstock, με αναβάτες θρύλους όπως ο αδικοχαμένος Nicky Hayden, ο Jonathan Rea -που πήρε τις πρώτες του 15 νίκες με τη Honda πριν μεταπηδήσει στην Kawasaki, κ.α..

ten kate racing bankrupt 2

Η ολλανδική εταιρεία έχασε την χρυσή συνεργασία με τους Ιάπωνες λίγο πριν την έναρξη της σεζόν του 2019, όταν η Honda ανακοίνωσε αίφνης στις αρχές Νοεμβρίου του 2018 πως θα επιστρέψει εργοστασιακά στο WorldSBK με την υποστήριξη των Althea Racing & Moriwaki. Μάλιστα η Honda πληροφόρησε τον Ronald Ten Kate (φωτό άνω) για την απόφαση της μόλις στις 30 Οκτωβρίου του 2018!

Η νέα ομάδα του HRC για το WorldSBK του 2019, με αναβάτες τους Leon Camier & Ryuichi Kiyonari, παρουσιάστηκε επίσημα στην EICMA 2018, επιβεβαιώνοντας το «διαζύγιο» με την Ten Kate Racing Team.

ten kate racing bankrupt 8

Το μεγάλο παράπονο της Ten Kate Racing Team είναι πως το διαζύγιο έγινε μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα στο παρά πέντε της έναρξης της σεζόν του 2019, με τους Ολλανδούς να έχουν ήδη σχεδιάσει τα χειμερινά τεστ, για να βρεθούν ξαφνικά… δίχως εργοστάσιο.

Τώρα η ομάδα αναφέρει πως δεν μπορεί να συμμετάσχει στο WorldSBK, καθώς δεν έχει χρόνο να στήσει από την αρχή την ομάδα, λίγο πριν τη νέα σεζόν, κατηγορώντας τη Honda πως την έστησε επίτηδες στη γωνία. Παρόλα αυτά ανακοίνωσε πως έχει σχέδια για να επιστρέψει στο WorldSBK είτε στη μέση του 2019, είτε το 2020.

ten kate racing bankrupt 15

Θυμίζουμε πως η τελευταία χρονιά που η Honda Ιαπωνίας είχε κατέβει με εργοστασιακή ομάδα στο WorldSBK ήταν το 2002, ενώ μετέπειτα, η προσπάθεια των Ιαπώνων στο εν λόγω Πρωτάθλημα ήταν πάντα μέσω της Ten Kate Racing Team, η οποία συνεργαζόταν με την Honda Motor Europe.

Σημειώστε πως η Ten Kate, πέρα από την αγωνιστική ομάδα, αποτελεί τον μεγαλύτερο dealer της Honda στη Βόρεια Ευρώπη, με εκθέσεις, συνεργεία, αξεσουάρ, κ.α.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 16:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon