.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 12:47

Valentino Rossi: «Πολύ δύσκολο να συνεχίσω έτσι…»

Ο Ιταλός τρίζει κι άλλο τα δόντια

Αμέσως μετά το πολύ κακό γι’ αυτόν Aragon GP, όπου προκρίθηκε 18ος και τερμάτισε 8ος, ακολούθησε επίσημη δοκιμή στην Ισπανική πίστα όπου ο Valentino Rossi οδήγησε για πρώτη φορά την Μ1 του 2019. Η εντύπωσή του;

«Ελπίζω αυτή να μην είναι η τελική της μορφή. Είναι απλά μια μικρή τροποποίηση, αλλά πολύ παρόμοια με την τωρινή. Ελπίζω να συνεχίσουν να δουλεύουν, γιατί ο κινητήρας για μένα είναι ένα πρόβλημα. Πρέπει να τον βελτιώσουν.»

O ομόσταυλός του, Maverick Vinales, απέφυγε τα πολλά λόγια, δηλώνοντας μόνο πως στους επόμενους αγώνες έχει «μηδέν απαιτήσεις, μηδέν κίνητρο».

Φτάνοντας στην Ταϊλάνδη για τον αγώνα αυτού του σαββατοκύριακου (5-7/10), ο Ιταλός ήταν ακόμη πιο αυστηρός.

«Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω έτσι, τους το έχω πει και στη Yamaha.

«Βέβαια έχω υπογράψει για άλλα δύο χρόνια, οπότε θα τρέχω για τα επόμενα δύο χρόνια. Χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα αρκετά ανταγωνιστική ώστε, όταν φεύγεις από το σπίτι σου, να ξεκινάς σκεπτόμενος πως μπορείς να κερδίσεις ή τουλάχιστον να ανέβεις στο βάθρο.

«Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει τώρα και πρέπει να αλλάξουμε τις στόχους μας: παλεύουμε για την έκτη και έβδομη θέση. Επίσης εξαρτόμαστε από το ποιος είναι μπροστά μας. Είναι δύσκολο να βρούμε κίνητρο για να τα δώσουμε όλα.

«Αυτό που δίνει ελπίδα είναι το ότι τη Yamaha δεν την παίρνει να μείνει έτσι για άλλα δύο χρόνια. Προσπάθησα να μιλήσω με τον [γενικό διευθυντή] Kouichi Tsuji και τον [project leader] Kouji Tsuya, αλλά στους επόμενους αγώνες θα είναι εδώ και κάποια από τα μεγάλα παιδιά, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.»

Με το κλείσιμο των δοκιμών της Παρασκευής (5/10) στο Buriram πάντως, τα αποτελέσματα του FP2 βρίσκουν τον Vinales δεύτερο ταχύτερο και τον Rossi όγδοο, αλλά μόλις 0.3 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο. Υποσχόμενα; Θα δείξει, δεδομένου ότι στη Free Practice πολλοί αναβάτες δοκιμάζουν πράγματα και όταν έρθουν οι κατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου η κατάσταση αλλάζει άρδην.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 12:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon