.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 13:44

Yamaha: Επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα περιφερειακή της ομάδα στο MotoGP!

Με την SIC-Angel Nieto Team & την Petronas

Φαίνεται πως οι φήμες για συνεργασία Yamaha-Petronas είχαν τελικά βάση, καθώς η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με την SIC-Angel Nieto Team για την περιφερειακή ομάδα της στο MotoGP του 2019.

Στις 5 Ιουλίου του 2018, είχαμε δυο διαδοχικές επίσημες ανακοινώσεις, μία από την Angel Nieto Team και μία από τη Yamaha. Αμφότερες σκιαγραφούν τη νέα περιφερειακή ομάδα των Ιαπώνων -μετά την αποχώρηση της Tech3 και τη συνεργασία της με την ΚΤΜ- για το 2019.

yamaha petronas 1

Στην πρώτη, από την ομάδα του Angel Nieto, αναφέρονται τα εξής: «Η Angel Nieto Racing Team (ANRT) ενώνει τις δυνάμεις της με τη Sepang International Circuit (SIC) από το 2019. Η πίστα Sepang International Circuit θα διαχειρίζεται τους αγωνιζόμενους της Angel Nieto Team, με τον Jorge Martinez “Aspar” να έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Η SIC και η ANRT θα έχουν συνεργασία με την οποία η SIC θα αναλάβει τους αναβάτες της ομάδας, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2019 του MotoGP.»

dani pedrosa 26 yamaha petronas 5

Στη δεύτερη, από τη Yamaha, διαβάζουμε τα ακόλουθα: «Η Yamaha υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με την SIC. Μετά τα νέα για τη συνεργασία SIC-ANRT, η Yamaha επιβεβαιώνει τη σύναψη συνεργασίας με την πίστα της Sepang. Η συνεργασία περιλαμβάνει την διάθεση YZR-M1 μοτοσυκλετών από τη Yamaha στη νέα περιφερειακή της ομάδα, για τις σεζόν 2019, 2020 και 2021 του MotoGP.»

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το spec των παρεχόμενων μοτοσυκλετών, και το αν αυτές θα είναι της προηγούμενης χρονιάς, όπως έκανε μέχρι πρότινος η Yamaha με την Tech3. 

Σημειώστε πως μεγάλος χορηγός της πίστας της Sepang είναι ο πετρελαϊκός γίγας Petronas.

franco morbidelli

Αναμένουμε τώρα και την ανακοίνωση περί των αναβατών της ομάδας, με επικρατέστερα ονόματα αυτά των Dani Pedrosa & Franco Morbidelli.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda θα ανακοινώσει στο Sachsenring το τι θα κάνει για το μέλλον, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί είτε στην αποχώρηση του από τους αγώνες, ή τη μετάβαση του σε άλλη ομάδα. Θα είναι αυτή η Yamaha-Petronas;

Κι αν δεν είναι, τότε ποιος θα είναι ο 2ος αναβάτης; Οι φήμες αναφέρονται σε Bradley Smith & Alvaro Bautista, αλλά… φήμες είναι αυτές, και καλό θα είναι να περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 13:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon