.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 14:02

Η Kawasaki βελτιώνει το Ninja 400 σε αεροσήραγγα

Με τη βοήθεια του αγωνιζόμενου WorldSSP300, Scott Deroue

Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει το Ninja 400 του 2018 και ήδη δείχνει ικανό για τίτλους, σε Παγκόσμιο Supersport300, και σε εθνικά πρωταθλήματα. Τώρα, η Kawasaki εξελίσσει περαιτέρω το φέρινγκ και την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας, σε αεροσήραγγα, με τη βοήθεια του Scott Deroue.

kawasaki ninja400 windtunnel 14

Ο Scott Deroue βρίσκεται 4ος αυτή τη στιγμή στο WorldSSP300 του 2018, ενώ οι πρώτοι 2 αναβάτες αγωνίζονται αμφότεροι με Ninja 400 -η απίστευτη Ana Carrasco στην 1η θέση, και ο Borja Sanchez στη 2η.

Όπως όμως και στη μεγάλη κατηγορία του WORLDSBΚ, έτσι και στο WorldSSP300, η Dorna προσπάθησε να κόψει τα φτερά των Ninja, για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός -πρακτική στην οποία διαφωνούμε κάθετα, καθώς οι αγώνες εξελίσσουν το είδος, και είναι παράλογο να βάζεις… χαλινάρι στους αριστούχους.

kawasaki ninja400 windtunnel 19

Μετά την έλευση των νέων περιορισμών, η Kawasaki έσπευσε να εξελίξει ακόμα περισσότερο την αεροδυναμική του Ninja 400, με όφελος τόσο σε αγωνιστική χρήση, όσο και για το επόμενο μοντέλο παραγωγής.

Ο 22χρονος Deroue κλήθηκε να βοηθήσει στην περαιτέρω εξέλιξη της αεροδυναμικής της μοτοσυκλέτας του Akashi, δοκιμάζοντας διάφορα φέρινγκ στη μεγαλύτερη αεροσήραγγα δοκιμών της Ευρώπης, ιδιοκτησίας NLR, στο Marknesse στα Βορειοανατολικά του Amsterdam. Εκεί οι τεχνικοί της NLR μπορούν να προσομοιώσουν κίνηση με 200 χλμ/ώρα, κάτι που ταιριάζει στην κατηγορία.

kawasaki ninja400 windtunnel 17

Στην κατηγορία του WorldSSP300, ακόμα και μια βελτίωση 10% στον αεροδυναμικό συντελεστή έχει την ίδια επίδραση με μείωση της επίδρασης του βάρους της μοτοσυκλέτας κατά… 10 ολόκληρα κιλά στα 180 χλμ/ώρα!

Κατά τις δοκιμές μια από τις μεγάλες εκπλήξεις ήταν η μικρή μόνο βελτίωση της αεροδυναμικής, με χρήση μικρότερης ζελατίνας, ενώ φυσικά η Kawasaki κρατάει κρυφά τα αποτελέσματα των δοκιμών, και η βελτίωση θα φανεί στον σχεδιασμό των επόμενων φέρινγκ.

kawasaki ninja400 windtunnel 7

Όμως δεν βελτιώθηκε μόνο το φέρινγκ του Ninja 400, αλλά και η στάση του αναβάτη στα πολλά, με τον Scott Deroue να πιστεύει πως τα αποτελέσματα θα φέρουν αλλαγές στο στιλ και στην στάση οδήγησης του πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Η Kawasaki αναφέρει πως με στόχο βελτίωσης το 10%, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ενώ πιστεύει πως η αλλαγή στην αεροδυναμική σχεδίαση της μοτοσυκλέτας δεν θα βοηθήσει μόνο την ίδια, αλλά και τους ανταγωνιστές της που επηρεάστηκαν από την φετινή αλλαγή στους κανονισμούς!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 14:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon