.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 14:16

Το Panigale V4 φέρνει την πρώτη του νίκη στη Ducati

 

Αγωνιστικό ντεμπούτο στο Κινέζικο Πρωτάθλημα Superbikes

 

Πιθανότατα να το υποψιαζόμασταν όλοι, αλλά μάλλον ελάχιστοι γνώριζαν πως όντως υπάρχει ένα Κινέζικο πρωτάθλημα SBK. Ονομάζεται Pan Delta Series και αποτελεί τη σύγχρονη μετενσάρκωση του CSBK (Chinese Superbikes) που πρωτοέτρεξε το 2007.

Στο πρόγραμμά του υπάρχουν μόλις τέσσερις αγώνες, ενώ οι συμμετοχές περιλαμβάνουν διάφορους μη-Κινέζους αναβάτες, όπως για παράδειγμα τον Καναδό Dan Kruger – που κάποιοι ίσως να γνωρίζουν από παλιότερες συμμετοχές του σε αγώνες Road Racing όπως οι Northwest 200 και Isle of Man TT.

Φέτος στο πρωτάθλημα της Κίνας τρέχει η ομάδα CER - Ducati Hong, με έδρα το Χονγκ Κονγκ και βασικό εργαλείο της ένα δικύλινδρο Panigale 1199. Ωστόσο ο αγώνας που έγινε το σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου ήταν κάπως διαφορετικός και ιδιαίτερος για την κόκκινη ομάδα.

Με τη συνεργασία της Ducati China και της Ducati Asia, ο αγώνας στη διεθνή πίστα Zhuhai θε έφερνε μια πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα για να δοκιμάσει την τύχη της απέναντι στον παραδοσιακό ανταγωνισμό.

Panigale V4 Valia Pan Delta Race in HK 180616 4433 UC66249 Mid

Με έναν εκ των επισήμων αναβατών δοκιμών του Ιταλικού εργοστασίου στη σέλα του, τον Alessandro Valia, ένα Panigale V4 S εξοπλισμένο με κάμποσα κομμάτια από τον κατάλογο after market αξεσουάρ της Ducati, κατέφτασε στην Κίνα και στήθηκε στην εκκίνηση.

Εκεί έλαβε μέρος και στα δύο σκέλη του αγώνα, κερδίζοντας άνετα και στα δύο. Μη έχοντας εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και γυρολόγια, ας αφήσουμε τον δεύτερο του αγώνα, Dan Kruger με Kawasaki ZX-10RR, να μας περιγράψει τα καθέκαστα.

“Είναι ούτως ή άλλως δύσκολο να ακολουθήσεις τον ρυθμό του Valia μέσα στον αγώνα υπό κανονικές συνθήκες, αλλά αν τον βάλεις σε ένα ολοκαίνουργιο αγωνιστικό V4 περνά σε μια άλλη κατηγορία από μόνος του, παρότι εμείς γυρίσαμε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα απ’ όσο τον περασμένο Μάρτιο εδώ, στην ίδια πίστα.”

Αν και δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για την κατάσταση αυτού του πρωταθλήματος και το επίπεδο του ανταγωνισμού, το Panigale V4 S δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από το ZX-10RR του Kruger, ούτε το Yamaha R1 του Κινέζου αναβάτη που επίσης ανέβηκε στο βάθρο, για να φτάσει σε μια νίκη, με μεγαλύτερη συμβολική σημασία παρά αγωνιστική, την πρώτη του σε επίσημο αγώνα.

Panigale V4 Valia Pan Delta Race in Zhuhai 180617 3396 UC66237 Mid

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 14:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon