.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 14:31

Η πόρτα της κόκκινης εξόδου πλησιάζει επικίνδυνα για τον Lorenzo

 

 

Μετά το Mugello οι οριστικές αποφάσεις

 

“Nομίζω πως είναι μάταιο να επιμένουμε σε κάτι που δε δουλεύει.” Με αυτή τη δήλωσή του ο αγωνιστικός διευθυντής της Ducati, Paolo Ciabatti, έδωσε το στίγμα της Ιταλικής εταιρείας στο ζήτημα Jorge Lorenzo.

Συγκεκριμένα, στο Le Mans ο Ιταλός έδωσε μια εκτενή συνέντευξη στην ιστοσελίδα Crash.net, όπου εξήγησε πώς έχει η κατάσταση με τον Ισπανό πρωταθλητή – και, εδώ που τα λέμε, έκανε πολύ καλά γιατί οι φήμες θα βάλουν στην εξίσωση μέχρι και μονόκερους αν μείνουν ανεξέλεγκτες.

Η επίσημη γραμμή της Ducati λέει πως το μέλλον του Lorenzo δεν έχει αποφασιστεί. Η πραγματικότητα είναι πως δεν είναι ένας αναβάτης που μπορεί κανείς να τον ξεγράψει έτσι εύκολα και αυτό το επιβεβαιώνει ο Ciabatti.

paolo ciabatti

“Νομίζω πως αυτό που συμφωνήσαμε με τον Jorge και τον μάνατζέρ του είναι να περιμένουμε ως το Mugello. Προφανώς το τέλος της περσινής σεζόν ήταν ελπιδοφόρο, το τεστ στη Sepang ήταν φανταστικό. Μετά το τεστ στην Ταϊλάνδη ήταν καταστροφικό και στη συνέχεια ήρθαν τα σκαμπανεβάσματα. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός στη Jerez, μα δυστυχώς το ατύχημα στέρησε ένα βάθρο από τον ίδιο και τον Andrea.
“Εδώ πήγαινε σπουδαία στους πρώτους εννιά γύρους και μετά έχανε χρόνο γύρο με τον γύρο μέχρι που τερμάτισε έκτος. Όπως είπε και ο ίδιος, πάλευε με την εργονομία και τη θέση οδήγησης στη μοτοσυκλέτα, με το σχήμα του ρεζερβουάρ. Υπάρχουν πράγματα που φτιάχνονται, ήδη δουλέψαμε σε αυτά, μα στο τέλος δεν έφτασαν γιατί δε μπορεί να οδηγήσει στον ίδιο ρυθμό σε όλον τον αγώνα.
“Στα σημερινά MotoGP, με τόσους γρήγορους αναβάτες που μπορούν να γυρνούν κοντά ο ένας με τον άλλο και πολύ γρήγορα, χρειάζεται συνέπεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
“Τώρα που το είπαμε αυτό, αυτό που προτείναμε είναι να τρέξουμε τους τρεις πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες και μετά να καθίσουμε παρέα και να δούμε, πρώτα απ’ όλα, αν είναι χαρούμενος με τη μοτοσυκλέτα, αν μπορεί να παλέψει για βάθρο όπως του αξίζει και επίσης αν μπορεί να χτυπήσει τις θέσεις που η Ducati απαιτεί από έναν αναβάτη του επιπέδου του. Νομίζω πως είναι μάταιο να επιμένουμε στο να κάνουμε να δουλέψει κάτι που δε δουλεύει.
“Αυτή η προσέγγιση είναι θετική και για τις δύο πλευρές. Δεν πιστεύω πως ο Jorge θα ήταν χαρούμενος να συνεχίσει αν δεν είναι ικανός να κερδίζει αγώνες. Έχει τόσες πολλές νίκες στην καριέρα του και πέρυσι δεν πήρε ούτε μία. Φέτος η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.”

jorge lorenzo

Εν ολίγοις, ο Ciabatti βάζει την ιστορία σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και μεταθέτει το ενδιαφέρον για τις αρχές του Ιουνίου, μετά το Mugello. Και, κατά πάσα πιθανότητα, κανείς δεν καίγεται περισσότερο από τον ίδιο τον Lorenzo.

Το πρόβλημα είναι πως λιγοστεύουν οι διαθέσιμες σέλες στο πρωτάθλημα, καθώς οι τελευταίες φήμες λένε πως ο Joan Mir πλησιάζει ταχύτατα στη Suzuki, ειδικά εφόσον ως την ερχόμενη εβδομάδα δεν έχει κάνει μια κίνηση η Honda. Είναι γνωστό πως στο Hamamatsu καλοβλέπουν τον Lorenzo, θεωρώντας πως θα ταιριάξει ιδανικά με το GSX-RR και πιθανότατα και ο ίδιος να το βλέπει θετικά. Από την άλλη, αν η ιστορία του τραβήξει μακριά, ίσως η Suzuki να σπεύσει να κλείσει το ανερχόμενο ταλέντο (Mir) και να μην ρισκάρει να περιμένει άλλο. Ήδη χάθηκε (από πολλούς) ο Johann Zarco από την ΚΤΜ που έσπευσε να τον δέσει.

Στο μεταξύ οι φήμες έχουν αρχίσει να θυμίζουν Ελληνική μεσημεριανή τηλεοπτική ζώνη: από μια τρίτη εργοστασιακή Yamaha, ως τη θέση του Pedrosa στη Repsol Honda. Μόνο για την Aprilia δεν έχουμε ακούσει ιστορίες ακόμη – γιατί όχι βρε παιδιά;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 14:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon