Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 13:02

Asfalto: Ο Andrea Dovizioso γράφει την αυτοβιογραφία του

 

Η ζωή του Dovi πίσω από τη δημοσιότητα των GP

 

Σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους πρωτοκλασάτους αναβάτες των MotoGP, η ζωή των οποίων προβάλλεται εντατικά, ο Andrea Dovizioso είναι πολύ ήσυχος, μοιάζει να βρίσκεται μονίμως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ηθελημένα ή όχι.

Τώρα αποπειράται να ρίξει περισσότερο φως στη ζωή του και το κάνει με ένα βιβλίο που έγραψε ο ίδιος. Ονομάζεται Asfalto, εκδίδεται από τον οίκο Mondadori και προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στα Ιταλικά.

Η έμπνευση για τον τίτλο δεν είναι τόσο προφανής όσο ακούγεται, δηλαδή ένας συνειρμός με την επαγγελματική του ενασχόληση με τους ασφάλτινους αγώνες, μα προέρχεται από μια ατάκα που του είχε πει κάποτε ο Luca Cadalora και η οποία του έμεινε, “εσύ, Dovi, έχεις το χρώμα της ασφάλτου”.

Η συγκεκριμένη έκφραση προέκυψε όταν ο Ιταλός αναβάτης έκανε τα πρώτα του βήματα και η γνώμη του πρωταθλητή Cadalora περιέγραφε το πόσο ήσυχος και αφανής είναι ο Dovi ως χαρακτήρας. Για τον ίδιο, η προσωπικότητά του είναι το άμεσο αποτέλεσμα των παιδικών του χρόνων και αυτά πραγματεύεται στο συγγραφικό του πόνημα, περιγράφοντας τη ζωή του μέχρι να φτάσει στο σημείο να διεκδικεί τον κορυφαίο τίτλο που υπάρχει σε αγώνες μοτοσυκλετών παγκοσμίως.

Φωτογραφίες

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 15:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube