.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 14:10

Σκάνδαλο στην Marc DVS ομάδα των MotoGP

 

Πως αυτό επηρεάζει άμεσα Suzuki και Yamaha

Ο αγώνας στην Jerez, δεν έχει μόνο αγωνιστική δράση αλλά επιφύλασσε και την αποκάλυψη ενός σκανδάλου, που αφορά στην MARC VDS, μια ομάδα με παρουσία τόσο στα MotoGP όσο και στην Moto2 κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της ομάδος και πολυεκατομμυριούχος Marc van der Straten, μήνυσε τον team manager  Michael Bartholomy,  για κακοδιαχείριση των οικονομικών, με το περιεχόμενο της σχετικής αγωγής να αναφέρει απώλεια πολύ μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ο Bartholomy από την πλευρά του δηλώνει αθώος και κατηγορεί ένα άλλο μέλος της ομάδος, με το οποίο δεν είχαν καλές σχέσεις,  για στήσιμο σκευωρίας. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικά κακό, με το μέλλον των  αναβατών  Joan Mir και Alex Marquez της Moto2 κατηγορίας αλλά και των Franco Morbidelli και Τhomas Luthi των MotoGP, να κρίνεται αβέβαιο.  

Η Dorna, σε ρόλο διαμεσολαβητή και εγγυητή, υποσχέθηκε στους οδηγούς και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ότι τα συμβόλαια και οι συμφωνίες που έχουν κλειστεί θα ισχύσουν μέχρι την λήξη τους, το 2021, ενώ το και ο ίδιος ο Straten, σε επίσημη δήλωση του, επιβεβαίωσε αυτό το σενάριο.

Πάντως ήδη αναζητούνται αντικαταστάτες του Bartholomy και ορισμένες πληροφορίες, κάνουν λόγο για διάλυση της ομάδας, στο τέλος της σεζόν.

Πέρα των… ενδοομαδικών όμως αναταράξεων, το σκάνδαλο αυτό, μπορεί να επηρεάσει την Suzuki αλλά και την Yamaha, καθώς η Marc VDS ήταν στο στόχαστρο και των δύο, ώστε να δημιουργήσουν δορυφορικές ομάδες με την συνδρομή της. Η μεν Suzuki για πρώτη φορά, η δε Yamaha, ως αντικατάσταση της Tech3, που όπως όλα δείχνουν, θα συνεργαστεί με την KTM.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 14:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon