.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 17:47

Η Michelin γιορτάζει 400 νίκες στα GP

 

Αποτέλεσμα της μακρόχρονης παρουσίας της από τη θρυλική δίχρονη εποχή

 

Μπορεί να επέστρεψε μόλις πριν δύο χρόνια στα MotoGP η Michelin, ωστόσο το παρελθόν της είναι συνυφασμένο με την κορυφαία κατηφορία αγώνων μοτοσυκλετών και τα νούμερα το αποδεικνύουν.

Μετά τον θρίαμβο του Marc Marquez την Κυριακή στο Jerez, η Michelin συμπλήρωσε 400 νίκες στη μεγάλη κατηγορία, συμπεριλαμβάνοντας τόσο τα δίχρονα GP500 όσο και τα τετράχρονα MotoGP. Είχε προηγηθεί ένας απίστευτος χρόνος-ρεκόρ στις κατακτήριες δοκιμές από ένα άλλο Honda, αυτό του Cal Crutchlow. Στον δρόμο για την pole position, ο Άγγλος έγινε ο πιο γρήγορος αναβάτης που έχει γυρίσει ποτέ την Ισπανική πίστα.

Όλα αυτά παρά τη νέα σφαλτόστρωση, αλλαγή που συνήθως βάζει εμπόδια στα γυρολόγια των αναβατών λόγω της απουσίας δεδομένων για τα νέα χαρακτηριστικά πρόσφυσης του τάπητα. Η πολύτιμη γνώση από τις δύο προηγηθείσες επίσημες δοκιμές στο φρεσκοστρωμένο Jerez και η τεχνογνωσία της Michelin στην αποκωδικοποίησή της επέτρεψαν στους αναβάτες να εκμεταλλευτούν τα έξι διαφορετικά μείγματα γόμας στα Power Slicks που είχαν διαθέσιμα στην Ισπανία.

Marc Marquez – Respol Honda Team:
“Ήταν εκπληκτικό αυτό το Σαββατοκύριακο για μας εδώ στη Jerez. Η επιλογή του πίσω ελαστικού ήταν πολύ σημαντική σήμερα, ήταν το κλειδί του αγώνα. Στη σχάρα της εκκίνησης όλοι έπαιζαν με το πίσω ελαστικό κάνοντας αλλαγές προσπαθώντας κατά αυτό τον τρόπο να προβληματίσουν τον ανταγωνισμό. Επιλέξαμε το κατάλληλο έπειτα από το ζέσταμα, αφού πλέον είχαμε κατασταλάξει στο τι θέλαμε. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήμασταν ικανοί να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, κι έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή τη νίκη στην πίστα Angel Nieto. Είμαι επιπλέον χαρούμενος που κέρδισα την 400η νίκη για τη Michelin και όταν είδα το Ανθρωπάκι της Michelin στο βάθρο των απονομών διαπίστωσα ότι ήταν η 400η νίκη και ήταν ευχάριστο το γεγονός που το συνάντησα και πανηγύρισα μαζί του.”

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:
“Αυτό το Σαββατοκύριακο κάναμε άλλο ένα βήμα μπροστά, μιας και η Jerez υπήρξε πάντοτε μια πίστα όπου χάνεις πρόσφυση με την άνοδο της θερμοκρασίας και παρόλο που φέτος υπήρχε νέα άσφαλτος, αυτό ήταν πρόβλημα και πάλι, ωστόσο φέραμε μία γκάμα ελαστικών που γνωρίζαμε ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το πρόβλημα και τελικά αυτό αποδείχτηκε στη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε ένα πολύ καλό αγώνα και για άλλη μία φορά χρησιμοποιήθηκε η πλειοψηφία των ελαστικών που είχαμε διαθέσιμα, με τους τρεις πρώτους οδηγούς να χρησιμοποιούν διαφορετικούς συνδυασμούς και να έχουμε τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές στην πρώτη τετράδα. Πολύ σημαντική ήταν επίσης η ημέρα του Σαββάτου καθώς καταρρίφθηκε άλλο ένα ρεκόρ γύρου, γεγονός που επαληθεύει ότι τα ελαστικά αγώνα λειτουργούν επιπλέον και ως ελαστικά κατατακτήριων δοκιμών, γεγονός που δίνει στους αναβάτες την δυνατότητα να κάνουν την ιδανική επιλογή. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δοκιμές στην ίδια πίστα, όπου έχουμε κάτι καινούργιο να δοκιμάσουμε προτού ξεκινήσουμε να επιστρέψουμε στη Γαλλία για τον εντός έδρας αγώνα στην πίστα του Le Mans. Επιπλέον, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες του παρελθόντος και τους πρώην συνάδελφους που συντέλεσαν στο να κερδίσουμε την 400η νίκη στην κορυφαία κατηγορία των Grand Prix. Αυτό είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα και είμαι υπερήφανος που είμαι μέρος αυτού, όσο είναι και η Michelin για την επίτευξη του.”

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 17:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon