.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 17:53

MotoGP Φήμες – Ποιοι είναι οι “μνηστήρες” για την Tech 3;

 

Με ποιο εργοστάσιο θα συνεργαστούν οι Γάλλοι;

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση-έκπληξη για τη λύση της συνεργασίας μεταξύ της Yamaha και της αγωνιστικής ομάδας Monster Tech 3, ο χορός των φημών ως προς το ποιον κατασκευαστή θα επιλέξει η γαλλική ομάδα για το 2019 ξεκίνησε.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Hevre Poncharal έκανε λόγο για μια ανεπανάληπτη ευκαιρία ζωής που την περίμενε από τότε που έφτιαξε την ομάδα! Αυτό ουσιαστικά και λογικά, για μια κορυφαία δορυφορική ομάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP, σημαίνει πλήρη υποστήριξη από κάποιον κατασκευαστή, ο οποίος θα της παρέχει μοτοσυκλέτες, περιφερειακά και ηλεκτρονικά τελευταίας εξέλιξης, ίδια με αυτά που χρησιμοποιεί στη δική του εργοστασιακή ομάδα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Tech 3 χρησιμοποιεί το “πακέτο” της YZR-M1 του 2016 (λόγω των δυσκολιών προσαρμογής στα πλαίσια του 2017 που αντιμετώπισε και η εργοστασιακή ομάδα), ενώ η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha χρησιμοποιεί τροποποιημένες και νεότερες εκδόσεις του 2016 που δεν έχει μοιραστεί με την Tech 3.

Ποιος μπορεί να είναι λοιπόν αυτός ο κατασκευαστής που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θέλει να συνεργαστεί με Γάλλους; Οι πρώτες φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου φωτογραφίζουν την υπερ-δραστήρια KTM, που έκανε πέρσι την επίσημη εμφάνισή της στο πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να σημειώσει σημαντική πρόοδο μέσα στη σεζόν.

Οι Αυστριακοί αναμένεται να πάνε ακόμη καλύτερα αυτή τη δεύτερη χρονιά, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει και σε όποια άλλη μορφή αγώνα εμπλέκονται, και μια πιθανή συνεργασία με την Tech 3 θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητές τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Πολύ απλά μια έμπειρη ομάδα σαν την Tech 3, θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες στην εργοστασιακή ομάδα και αυτό θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο εξέλιξης των μοτοσυκλετών της, στέλνοντας παράλληλα την εξέλιξη στο σωστό δρόμο. Θα βελτιωθούν, επίσης, σημαντικά και οι πιθανότητες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τις μοτοσυκλέτες τις KTM αφού θα τις οδηγούν τέσσερις κορυφαίοι αναβάτες και όχι δύο.

Μην ξεχνάτε ότι ο αναβάτης της Tech 3, Johan Zarco, έκανε μια εξαιρετική χρονιά πέρσι, τερματίζοντας στην 6η θέση του πρωταθλήματος, ανέβηκε στο βάθρο τρεις φορές (έχασε μάλιστα νίκη για λιγότερα από 4 δέκατα του δευτερολέπτου) και ξεκίνησε και δύο φορές από την pole position, με μια μοτοσυκλέτα υποδεέστερη των εργοστασιακών Yamaha.

Υπάρχουν επίσης εδώ και καιρό οι φήμες που συνδέουν τον Zarco με ενδεχόμενη μετακόμισή του στην KTM, οπότε το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει όλο και πιο ρεαλιστικό.

Οι Aprilia και Suzuki, είναι επίσης εργοστάσια που καραδοκούν και σίγουρα θα ενδιαφέρονταν για μια συνεργασία με την Tech 3, ειδικά από τη στιγμή που και η Dorna, η επίσημη αρχή του πρωταθλήματος “πιέζει” τους κατασκευαστές να έχουν και δορυφορικές ομάδες.

Ο καιρός θα δείξει με ποιους θα κάνει… γάμο η Tech 3 το 2019, με το σενάριο για τους “Πορτοκαλί” να φαντάζει αυτή τη στιγμή και το πιο δυνατό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 19:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon