.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 17:51

MotoGP 2018: Τέλος εποχής για Yamaha και Tech 3!

 

Μεγάλη ευκαιρία παρουσιάστηκε για τους Γάλλους που δεν μπορούν να αγνοήσουν!

Tο 2018 είναι και η τελευταία χρονιά συνεργασίας μεταξύ της Yamaha και της άκρως πετυχημένης αγωνιστικής ομάδας Tech 3 του Hevre Poncharal, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών, με το “σπάσιμο” της σχέσης να προέρχεται από την Tech 3.

Ο λόγος προς το παρόν δεν είναι γνωστός, ωστόσο, στις δηλώσεις του που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ο Poncharal έκανε ουσιαστικά λόγο για μια ανεπανάληπτη ευκαιρία ζωής που την περίμενε από τότε που έφτιαξε την ομάδα! Τι είναι αυτό; Θα μάθουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.  

Ως γνωστόν η γαλλική Tech 3 λειτουργεί σαν δορυφορική ομάδα του ιαπωνικού εργοστασίου, με σκοπό, μεταξύ άλλων και την ανάδειξη νέων ταλέντων. Σαν ομάδα, βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα των δύο τροχών από το μακρινό 1989, στην κατηγορία των 250 κ.εεκ. (σήμερα Moto2), έχοντας κάνει το ντεμπούτο της στην κορυφαία κατηγορία MotoGP το 2001. Αναβάτες που έχουν περάσει από τη συγκεκριμένη ομάδας είναι, μεταξύ άλλων, οι John Kocinski, Olivier Jacque, Norick Abe, Carlos Checa, Alex Barros, Marco Melandri, Colin Edwards, Ben Spies, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Pol Espargaro, Bradley Smith, Johann Zarco και Jonas Folger με τελευταία προσθήκη τον Hafizh Syahrin.

Αυτή η απόφαση που έρχεται από την πλευρά της Tech 3 και όχι της Yamaha, λήγει μια επιτυχημένη συνεργασία που κράτησε ούτε λίγο ούτε πολύ 20 συναπτά έτη, με το ιαπωνικό εργοστάσιο να υποστηρίζει την Tech 3 μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Προς το παρόν η Yamaha δεν έχει ανακοινώσει ποια ομάδα θα πάρει τη θέση της Tech 3, ή έστω αν θα υπάρξει δικιά της δορυφορική ομάδα την επόμενη χρονιά.

monster yamaha tech 3 motogp 2018 2

Όσον αφορά την Tech 3, οι Γάλλοι θα συνεχίσουν κανονικά την παρουσία τους και στην Moto2 αν και δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν, ποιου κατασκευαστή τις μοτοσυκλέτες θα χρησιμοποιούν.

Για το γεγονός ο Kouichi Tsuji, γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος εξέλιξης δήλωσε: «Πολύ πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Hervé Poncharal τον ιδιοκτήτη της Tech3, ότι αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Yamaha για να χρησιμοποιεί τις YZR-M1. Μετά από συζητήσεις με τον Hervé ήταν φανερό ότι έχει διαλέξει έναν νέο συνέταιρο για το μέλλον και για αυτό, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε και να δεχτούμε την απόφασή του. Το τέλος μιας τόσο επιτυχημένης συνεργασίας είναι πάντα λίγο λυπηρό γιατί σημαίνει και το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης. Είμαστε ευγνώμονες για την αφοσίωση του Hervé και την υποστήριξή του προς την Yamaha αλλά και για τα άριστα αποτελέσματα που είχαμε όλον αυτό τον καιρό. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην Tech 3 και τους αναβάτες της για όλο το 2018, ενώ ταυτόχρονα θα αξιολογήσουμε τις επιλογές μας για μια εναλλακτική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, από το 2019 και πέρα.»

Από την πλευρά του ο Poncharal, συμφωνώντας εν πολλοίς με τον κ. Tsuji, δήλωσε: «Συνοψίζοντας 20 χρόνια μιας απίστευτης συνεργασίας μεταξύ της Tech 3 και της Yamaha, μέσα σε λίγες λέξεις, είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή. Από τότε που γνώρισα για πρώτη φορά τον κ. Iio το 1998, όταν και μου έδωσε την ευκαιρία να προσχωρήσω στην Yamaha Motor Corporation, το ταξίδι μέχρι σήμερα ήταν εξωπραγματικό. Έχω στο μυαλό μου μόνο φανταστικές αναμνήσεις, εξαιρετικά αποτελέσματα και μια απίστευτη ατμόσφαιρα αλλά και δυνατά συναισθήματα που έχω μοιραστεί με την οικογένεια της Yamaha, τα οποία θα είναι πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου. Ξεκάθαρα, το να λήξει μια τέτοια συνεργασία είναι μεγάλη απόφαση για μένα. Αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο “ευχαριστώ την Yamaha, τους κ.κ. Tsuji, Tsuya, Jarvis και Nakajima και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους που μας έχουν βοηθήσει και υποστηρίξει”. H Tech 3 είναι μια μικρή εταιρία, που πρέπει να σκέφτεται το μέλλον και να ζυγίζει τις διαφορετικές επιλογές. Μιας προσφέρθηκε μια συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει κάτι, το οποίο και περιμέναμε σχεδόν από τότε που ξεκινήσαμε την Tech 3 (!) και δεν μπορούσα να πω όχι. Αλλά προφανώς εμείς είμαστε η Monster Yamaha μέχρι και τον τελευταίο γύρο του τελευταίου GP στην Βαλένθια φέτος. Οι Johann Zarco και Hafizh Syahrin θα παλεύουν για το καλύτερο χωρίς καμία αμφιβολία, η Yamaha μπορεί να υπολογίζει στην δική μας αφοσίωση και ανταγωνιστικότητα. Για άλλη μία φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη της Yamaha. Εύχομαι να συνεχίζουν και να έχουν την επιτυχία που τους αξίζει και να βρουν τελικά έναν συνέταιρο που θα αντικαταστήσει την Tech 3.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 18:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon