.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 17:32

MotoGP 2018 - O Μαλαισιανός Hafizh Syahrin στην Yamaha Tech 3

 

Πρώτη φορά στην ιστορία, Μαλαισιανός στην κατηγορία MotoGP!

Ο Μαλαισιανός Hafizh Syahrin είναι τελικά ο αναβάτης που θα αγωνιστεί με την ομάδα της Monster Yamaha Tech 3 στο πλευρό του Johann Zarco, το 2018. Ο Syahrin κατάφερε να εντυπωσιάσει τους παράγοντες της ομάδας κατά τη διάρκεια των επίσημων MotoGP δοκιμαστικών στο Buriram της Ταϋλάνδης και θα είναι ο πρώτος από την χώρα του που θα αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία ως αναβάτης πλήρους απασχόλησης, συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Syahrin τελείωσε τα δοκιμαστικά γράφοντας τον 22ο καλύτερο χρόνο από τους 24 συμμετέχοντες αναβάτες, μια εξαιρετική επίδοση αν φανταστεί κανείς ότι ο Syahrin τερμάτισε 10ος στο περσινό πρωτάθλημα Moto2, ανεβαίνοντας μάλιστα μόλις δύο φορές στο βάθρο. Ο 24χρονος αναβάτης έχει φυσικά εμπειρία στο κορυφαίο αυτό επίπεδο αφού αγωνίζεται στην Moto2 τα τελευταία επτά χρόνια.

test honda africa twin adventure sports 2018 apostoli bikeit 2

Αυτό που εντυπωσίασε του ανθρώπους της Tech 3 ήταν η πολύ γρήγορη προσαρμογή του στην πανίσχυρη Yamaha YZR-M1, που μεταφράστηκε και σε ταχεία βελτίωση των χρόνων του αλλά και η αποφασιστικότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Ο χρόνος του απείχε 1,7 δευτερόλεπτα από τον κορυφαίο χρόνο που σημείωσε ο Dani Pedrosa.

test honda africa twin adventure sports 2018 apostoli bikeit 1

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έλαβα αυτά τα καλά νέα και θα αγωνιστώ με την Monster Yamaha Tech3 το 2018,” δήλωσε ο Syahrin και πρόσθεσε:  “Μετά από τρεις πολύ ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές ημέρες δοκιμαστικών στην Buriram, όπου έμαθα πολλά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μου Nico και Maxime αλλά και τους Johann και Laurent, για τις συμβουλές τους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έμαθα να ελέγχω πλήρως μία MotoGP μοτοσυκλέτα, κάτι που εξακολουθεί να είναι απίστευτο για μένα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω φέτος…”, συμπλήρωσε ο νεαρός Μαλαισιανός ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους της Yamaha, της Tech 3 και φυσικά την οικογένειά του.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν Μαλαισιανό αναβάτη, το οποίο έρχεται 26 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που φιλοξενήσαμε αγώνα MotoGP, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Razlan Razali διευθύνων σύμβουλος της μαλαισιανής πίστας Sepang, προσθέτοντας ότι τα νέα είναι φανταστικά για την ασιατική περιοχή γενικότερα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 12:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon