.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 18:51

Randy Mamola – Θα προστεθεί στο Hall of Fame των MotoGP

 

Μεγάλη τιμητική διάκριση για τον αμερικανό αναβάτη

Το όνομα του Randy Mamola θα προστεθεί στην λίστα “MotoGP World Championship Hall of Fame” αναγνωρίζοντας της συνεισφορά του στους αγώνες. Το γεγονός θα επισημοποιηθεί τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος των MotoGP,που θα λάβει χώρα στο Τέξας των HΠΑ. Ο Mamola, ήδη έχει συμπεριληφθεί στο AMA Hall of Fame ενώ έχει ανακηρυχτεί και επίσημα ως “Legend”, από την FIM.

Ωστόσο η νέα αυτή διάκριση, έχει την πιο μεγάλη βαρύτητα και σημασία, αφού το όνομα του Mamola, θα βρεθεί δίπλα σε αυτά των Agostini, Nieto, Lawson, Sheene, Doohan και πολλών άλλων.

Ο Mamola ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 ανεβαίνοντας αρκετές φορές στο βάθρο των κατηγοριών 250 και 500 του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το όνομα του είχε αρχίσει να συζητιέται πολύ, με όλους να τον παραδέχονται ως rookie και την επόμενη αμέσως χρονιά, ο Mamola πήρε τις πρώτες του νίκες, με Suzuki, στην κατηγορία των 500, συνεχίζοντας το σερί των πολύ καλών του εμφανίσεων, με βάθρα και πλασαρίσματα σε πολύ καλές θέσεις. Η χρονιά έκλεισε με το Mamola δεύτερο και αυτό επαναλήφθηκε και το 1981, όταν ο αμερικανός αναβάτης, ήταν ένας από του δυο βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Για να καταλάβετε τον ανταγωνισμό εκείνης της εποχής, αντίπαλοι του Mamola ήταν ο Freddie Spencer και ο Kenny Roberts, δύο άλλα “ιερά τέρατα” του χώρου. Ο Mamola αγωνίστηκε, εκτός από Suzuki, με Honda, Yamaha και Cagiva, ενώ μέχρι το 1992 όπου και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ολοκλήρωσε μια καριέρα με 13 νίκες, 57 βάθρα, 5 poles και 11 ταχύτερους γύρους. Μπορεί να μην κατέκτησε πρωτάθλημα αλλά έφτασε πολύ κοντά σε αυτό περισσότερες από τρεις φορές, εντυπωσιάζοντας σταθερά με τη απόδοση του.

Ιστορικό έχει μείνει το επικό σώσιμο του στην πίστα στο Misano το 1985, από αυτά που τα βλέπεις και λες “απλά δεν γίνεται!!!”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 18:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon