.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 13:34

Ο θρύλος της Indian Motorcycle, Burt Munro, στο Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame

O Νεοζηλανδός που έγραψε αξεπέραστα ρεκόρ ταχύτητας με την Indian του και έγινε κεντρικό θέμα της χολιγουντιανής ταινίας The World's Fastest Indian απαθατίζεται στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum.

Η συνεισφορά του Burt Munro στην ιστορία και κυρίως στη φήμη της Indian Motorcycle είναι μεγάλη και πασίγνωστη, έτσι φαντάζει απολύτως λογική η εισαγωγή του στο Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame.

“Δε μπορείς να μιλήσεις για την ιστορία της Μοτοσυκλέτας χωρίς να αναφερθείς στον Burt Munro,” είπε ο Aaron Jax, αντιπρόεδρος της Indian Motorcycle. “Οι ιστορίες του Burt κυριολεκτικά διαμόρφωσαν την Indian, καθώς συνεχίζουμε να ζούμε όπως ο Burt κυνηγώντας την καινοτομία, αναζητώντας νέα όρια και ανοίγοντας νέους δρόμους.”

Γεννημένος στην Invercargill, της Νέας Ζηλανδίας, ο Munro είχε ανέκαθεν τεράστιο πάθος για ταχύτητα, όπως αποκαλύπτει και το γνωστό γνωμικό του: Ζεις περισσότερα σε πέντε λεπτά τέρμα γκάζι με μοτοσυκλέτα απ’ όσα κάποιοι άνθρωποι σε όλη τη ζωή τους.”

Ο Munro αφιέρωσε ολόκληρες δεκαετίες στο να φτιάχνει και να σκαλίζει την Indian Scout του 1920 στο γκαράζ του, καταφέρνοντας τελικά να γράψει τρία παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας στη θρυλική έρημο Bonneville Salt Flats. Το 1967, σε ηλικία 68 ετών, ο Munro έθεσε ένα νέο ρεκόρ για μοτοσυκλέτες κάτω των 1,000 cc με 296.259 km/h (184.087 mph) που ακόμη δεν έχει καταρριφθεί.

Το Sturgis Motorcycle Museum και το Hall of Fame του τιμούν ξεχωριστούς ανθρώπους που συνεισέφεραν διαχρονικά στη μοτοσυκλετιστική κοινότητα.

Η τάξη του Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame 2023 περιλαμβάνει την Team USA του ΜΧ Des Nations 1981 και τους Burt Munro, Chris Callen, Jay Allen, Roland Sands, Russel Radke και Scott Jacobs.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon