.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 19:58

Honda – Μικρή μεν, αύξηση δε στις παγκόσμιες πωλήσεις μοτοσυκλετών μεταξύ Απρίλη-Ιούνη 2023

Η Honda ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2023, με τις πωλήσεις των μοτοσυκλετών της να παίρνουν την ανιούσα.

Όλα τα τμήματα της εταιρείας είδαν τα κέρδη να αυξάνονται από 149 δις γιεν σε 363 δις γιεν για την τρέχουσα περίοδο αναφοράς, ή αν προτιμάτε 1 δις δολάρια το 1ο τρίμηνο του 2023 και 2,5 δις δολάρια, αντίστοιχα. Ως προς τις μοτοσυκλέτες, η Honda ανέφερε παγκόσμιες πωλήσεις 4.473.000 μοτοσυκλετών, συνολικού ύψους περίπου 992.194.875 δολαρίων. Αυτό είναι μια αύξηση της τάξης του 5,2% από έτος σε έτος σε σχέση με τα 4.251.000 δίκυκλα που πουλήθηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία ανήλθαν σε κέρδη περίπου 723.915.600 δολαρίων.

Πού πούλησε η Honda τις περισσότερες μοτοσυκλέτες; Η Ινδία εξακολουθούσε να είναι η κορυφαία χώρα στη λίστα με τους αριθμούς, αν και πούλησε συγκριτικά λιγότερες μοτοσυκλέτες από την ίδια περίοδο πέρυσι. Συνολικά, σημείωσε 952.000 πωλήσεις στην Ινδία, όσο περίπου το 95,7% της προηγούμενης χρονιάς στην ίδια χώρα.

Η επόμενη ισχυρότερη χώρα όσον αφορά τους αριθμούς πωλήσεων τριμήνου είναι το Βιετνάμ, όπου η Honda πούλησε 506.000 δίκυκλα, με 3η την Ταϊλάνδη, όπου η Honda πούλησε 395.000 δίτροχα οχήματα. Συνολικά, η Honda πούλησε περισσότερες μοτοσυκλέτες παγκοσμίως το 2ο τρίμηνο του 2023 από ό,τι το 2ο τρίμηνο του 2022, αλλά κάθε περιοχή πωλήσεων είχε ελαφρώς διαφορετικούς παράγοντες που η Honda λέει ότι είχαν σημαντικά αποτελέσματα στις πωλήσεις. Όπως τις ελλείψεις ημιαγωγών που φαίνεται πως είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις στην Ινδία, ενώ η ύφεση στο Βιετνάμ έβαλε περιορισμό στις πωλήσεις και εκεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 20:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon