.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 17:15

MotoGP 2017 Silverstone - Δηλώσεις αναβατών

 

"Μετρημένος" ο Dovi, "Mπορούσα τη νίκη" δηλώνει ο Marquez 

 

 

Στον απόηχο του αγώνα στο Silverstone, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Andrea Dοvizioso

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα τη νίκη, αισθανόμουν καλά την μοτοσυκλέτα, είχα τον ρυθμό αλλά δεν πίστευα ότι θα βγω πρώτος… απλά εκμεταλλεύτηκα ότι ευκαιρία παρουσιάστηκε μπροστά μου και είχα το σωστό timing στις αποφάσεις μου. Βάση των δοκιμαστικών, περίμενα την Honda (σ.σ. εννοεί τον Marquez συγκεκριμένα) να είναι άπιαστη αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, η αλήθεια είναι ότι όλοι μας οδηγούμε με διαφορετικό τρόπο στους αγώνες απ΄ ότι στα δοκιμαστικά.

Δεν με προβλημάτισε κάτι στην διάρκεια του αγώνα, “φύλλαξα” τα λάστιχα μου και το ίδιο είδα ότι έκαναν ο Marc και ο Maverick. Με αυτό τον τρόπο, είχα αρκετή πρόσφυση στους τελευταίους γύρους και χωρίς να είμαι πιο γρήγορος από αυτούς, τους πέρασα σχετικά εύκολα μόνο και μόνο γιατί μου βγήκε καλά η στρατηγική μου.

Μπορεί τώρα να είμαι πρώτος βαθμολογικά αλλά όλα είναι ακόμα ανοιχτά στη συνέχεια, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και σε κάθε αγώνα μπορεί να υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις. Επίσης υπάρχει συνωστισμός στην κορυφή, είμαστε κοντά σε βαθμούς… απομένουν έξι αγώνες και οι βαθμοί που μπορείς να συγκεντρώσει ή να χάσει κανείς είναι αρκετοί.

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, επικεντρωνόμαστε σε κάθε  αγώνα και δίνουμε το 100%, έτσι θα λειτουργήσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Maverick Vinales

Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, 5 αναβάτες στην κορυφή που γράφαμε σχεδόν τους ίδιους χρόνους. Από τον πρώτο γύρο αισθάνθηκα καλά με τη μοτοσυκλέτα, δουλέψαμε αρκετά στα σεταρίσματα με το μαλακό πίσω ελαστικό και νομίζω ότι απέδωσε η τακτική μας.

Είχα σκοπό όπως πάντα, να πιέσω στους τελευταίους γύρους, αυτό είναι το δυνατό μου σημείο, οπότε κρατούσα την θέση μου κάνοντας οικονομία στα λάστιχα και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή.

Νομίζω το καθοριστικό σημείο ήταν για εμένα το σπάσιμο του κινητήρα στην Honda του Marc, έχασα πολύτιμό χρόνο όντας πίσω του και η διαφορά μου από τον Rossi και τον Dovizioso που προηγούνταν, μεγάλωσε αρκετά. Φοβήθηκα αρκετά γιατί δεν ήξερα αν έχουν χυθεί λάδια στην πίστα…

Γενικά είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας, κάναμε πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον αγώνα, βελτιώσαμε αρκετά τα ηλεκτρονικά και νομίζω ότι έχουμε μπει σε ένα πολύ καλό δρόμο.

Valentino Rossi

O απολογισμός είναι θετικός. Θα ήταν πολύ καλύτερος βέβαια αν η 300η συμμετοχή  μου στην μεγάλη κατηγορία συνοδευόταν από νίκη, όμως το γεγονός ότι κατάφερα να είμαι στη κορυφή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να είμαι ανταγωνιστικός έχει τελικά σημασία.  Γιατί αυτός είναι ο στόχος και όσο έχω ακόμη την ταχύτητα και μπορώ να ανταγωνίζομαι τους κορυφαίους αναβάτες, θα συνεχίσω στους αγώνες!

Έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση και είχα  ρυθμό, η μοτοσυκλέτα απέδιδε πολύ καλά. Ο φόβος μου ήταν οι τελευταίοι γύροι,  ξέρω πως έχουμε κάποια θέματα, όμως ειλικρινά, πίστευα ότι θα τα καταφέρω σε αυτό τον αγώνα. Όμως τελικά η κατάσταση με την μοτοσυκλέτα εξελίχθηκε πιο άσχημα απ ότι περίμενα και έτσι ο Dovi και ο Maverick κατάφεραν να με περάσουν.

Δυστυχώς, έκανα ότι ήταν δυνατό για να επανακτήσω την θέση μου αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Πάντως είμαι ικανοποιημένος με το βάθρο, αυτός ήταν και ο πρωταρχικός μου στόχος άλλωστε.

Σε ότι αφορά στη συνέχεια, βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά, έχουμε ακόμα 6 αγώνες και είμαι 26 βαθμούς πίσω από τη κορυφή, χαίρομαι που βρίσκομαι ακόμα μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου.

Marc Marquez

Ήμουν πραγματικά άτυχος σήμερα, είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω μηχανικό πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα. Είχα καλή αίσθηση με την μοτοσυκλέτα και περίμενα τους τελευταίους γύρους για να κάνω την επίθεση μου, ο κινητήρας δούλευε άψογα αλλά επτά γύρους πριν το τέλος όταν έφτασα στο τέρμα της ευθείας της πίστας ο κινητήρας έσπασε.

Πάτησα αμέσως τον συμπλέκτη γιατί ένιωσα τον πίσω τροχό να μπλοκάρει και δεν ήθελα να “πετάξω” από την μοτοσυκλέτα με 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Τώρα πρέπει να βρούμε τι έφταιξε καθώς αυτός ήταν νέος κινητήρας και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε παρομοια προβλήματα στη συνέχεια.

Αν θα έπρεπε να σταθώ στα θετικά αυτά είναι το ότι κατάφερα να είμαι σε θέση για τη νίκη μέχρι να παραδώσει ο κινητήρας και το ότι δούλεψα στην διαχείριση του μπροστινού ελαστικού, που είναι και το μεγαλύτερο μας πρόβλημα φέτος.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Dovi ήταν και παραμένει ο κυριότερος αντίπαλος αλλά και οι υπόλοιποι τέσσερις αναβάτες της πρώτης πεντάδας μπορούν να γίνουν πολύ απειλητικοί, ακόμα και ο Dani (Pedrosa), δεν θα πρέπει να τον ξεγράφει κανείς.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 17:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon