.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 15:53

ΜotoGP – Πρόταση αλλαγών στην flag-to-flag διαδικασία

 

Θα δοκιμαστούν πιλοτικά στο Silverstone

 

Mετά την λήξη των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών στο Silverstone, οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας θα προβούν σε εικονικές flag-to-flag αλλαγές μοτοσυκλετών στα pits υπό καθεστώς νέων κανονισμών, προκειμένου να διαπιστώσουν το κατά πόσο  αυτοί προάγουν της ασφάλεια της όλη διαδικασίας.

Η αναθεώρηση της μέχρι τώρα διαδικασίας προέκυψε μετά από τον μικρό… χαμό που έγινε σε πραγματικές flag-to-flag συνθήκες στο βροχερό Brno και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του Andrea Iannone.  

Yπενθυμίζουμε πως flag-to-flag διαδικασία, σημαίνει ότι σε περίπτωση αλλαγής των καιρικών συνθηκών ή της κατάστασης της πίστας (από στεγνό σε βρεγμένο ή το αντίθετο) κατά την διάρκεια ενός αγώνα, οι οδηγοί μπορούν να κατευθυνθούν στα pits και να παραλάβουν άλλες μοτοσυκλέτες κατάλληλα σεταρισμένες.

Οι νέοι (υπό δοκιμή)κανονισμοί της διαδικασίας αυτής λοιπόν, προβλέπουν τα εξής:

-Την παρουσία μικρότερου αριθμού μηχανικών και υποστηρικτού προσωπικού στην pit lane, με τις όποιες εργασίες και προετοιμασίες των μοτοσυκλετών να έχουν ολοκληρωθεί από πριν, εντός των στέγαστρων της κάθε ομάδας.

-Η μοτοσυκλέτα αλλαγής θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς έξω από το στέγαστρο της κάθε ομάδας, στα όρια της pit lane και στραμμένη υπό γωνία 45  μοιρών  προς αυτή.

-Ύπαρξη ενός μηχανικού σε κάθε ομάδα που θα εκτελεί χρέη “επόπτη κυκλφορίας” με βασικό αντικείμενο την ενημέρωση του κάθε οδηγού για το πότε είναι ασφαλές να βγει στην pit lane.

Όλα τα ανωτέρω θα δοκιμαστούν πιλοτικά στο Silverstone λοιπόν, ωστόσο οι απόψεις διίστανται (ε ναι, σιγά μην συμφωνούσαν) με μερικούς αναβάτες να είναι προδιατεθειμένοι θετικά και άλλοι αρνητικά.  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 15:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon