.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 15:27

MotoGP: Ο Lüthi στην μεγάλη κατηγορία το 2018

 

Με την ομάδα της EG 0,0 Marc VDS

 

Στην μεγάλη κατηγορία και συγκεκριμένα στην ομάδα της Estrella Galicia 0,0 Marc VDS θα συνεχίσει την καριέρα του το 2018 ο Thomas Lüthi. Ο βετεράνος ελβετός αναβάτης θα έχει για ομόσταυλό του τον φετινό ανταγωνιστή του στην Moto2, Franco Morbidelli και αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην μεγάλη του καριέρα που θα αγωνιστεί με MotoGP μοτοσυκλέτα.

Ο Lüthi έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κλάση των 125 κ.εκ. το 200 στο GP της Γερμανίας και το 2003 ήταν η πρώτη του πλήρης σεζόν. Δύο χρόνια αργότερα, το 2005 ήρθε και η πρώτη νίκη στο Le Mans. Αυτή ήταν και η χρονιά που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κερδίζοντας παράλληλα τρεις ακόμη νίκες.  

Ο Lüthi βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου στη Moto2 κερδίζοντας την δεύτερη θέση πέρσι, ενώ φέτος βρίσκεται επίσης στη δεύτερη θέση 26 βαθμούς πίσω από τον Morbidelli.

Παρά το πλούσιο βιογραφικό του ο Lüthi έχει μικρή εμπειρία με MotoGP μοτοσυκλέτα καθώς η μόνη φορά που οδήγησε ήταν για λογαριασμό της KTM, το 2016, κατά τη διάρκεια εξέλιξης της αυστριακής αγωνιστικής.

Για το νέο αππόκτημα της ομάδας ο Marc van der Straten, πρόεδρος της Marc VDS Racing Team δήλωσε: 

«Είχαμε αρκετές επιλογές ανοιχτές όσον αφορά τον αναβάτη που θα οδηγούσε την μοτοσυκλέτα μας στην MotoGP το 2018, αλλά ο Thomas Luthi ήταν η ομόφωνη επιλογή μας, παρόλο που είναι πρωτάρης στην μεγάλη κατηγορία. Είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 κ.εκ. και η σταθερότητά του στην Moto2 είναι εκπληκτική, με την 6η θέση που κατέκτησε το 2013 να είναι η μόνη φορά που έχει καταταγεί εκτός Top 5 στο πρωτάθλημα. Για μας είναι ένα μόνιμο “αγκάθι” στην μεσαία κατηγορία και φέτος η κατάσταση δεν είναι διαφορετική, με την συνέπεια που επιδεικνύει να αποτελεί για μία ακόμη φορά απειλή στις ελπίδες μας για τίτλο.  Οtom είναι μια καλή προσθήκη στην ομάδα μας και είμαι χαρούμενος αλλά και περήφανος που τον καλωσορίζω στην αγωνιστική οικογένεια της Marc VDS.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 15:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon