.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 17:12

Με νέο πλαίσιο στα δοκιμαστικά η Yamaha

 

“Καλύτερη η αίσθηση” δηλώνει ο Rossi



 

 Ένα νέο πλαίσιο δοκίμασε ο Rossi στα επίσημα test που διεξάγονται στην πίστα του Montmelo και οι εντυπώσεις του ήταν πολύ θετικές! 


Δοκιμές στα “καπάκια” μετά τον αγώνα; Φυσικά και κατά γενική ομολογία των αναβατών, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις και να αξιολογήσεις νέα στοιχεία, καθότι είσαι ακόμα “ζεστός“, έχεις ακόμα το feeling και η πίστα έχει στρωθεί με γόμα.


Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται φυσικά στην Yamaha, που είχε μια κακή παρουσία στον αγώνα και πασχίζει να βρει λύσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Rossi, ήταν κατά 25 δευτερόλεπτα (!) πιο αργός φέτος σε σχέση με τον περσινό αγώνα, έχοντας υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρόνο απ όλους τους αναβάτες.
Ο doctor αντιμετωπίζει προβλήματα με την αίσθηση της μοτοσικλέτας στις εισόδους των στροφών από τα pre-season δοκιμαστικά και έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη το ότι η Yamaha του προσέφερε ένα νέο πλαίσιο προς δοκιμή.

“Από την αρχή είχα πρόβλημα με την μοτοσικλέτα (εννοεί της φετινής χρονιάς), ποτέ δεν αισθανόμουν άνετα με αυτή” δήλωσε ο Rossi, συνεχίζοντας: “Σήμερα λοιπόν (Δευτέρα), είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα νέο πλαίσιο και ομολογώ πως ήταν καλύτερο, το προτιμώ και πιστεύω πως ταιριάζει περισσότερο στο οδηγικό μου στυλ. Η μοτοσικλέτα έχει βελτιωθεί στις στροφές και οι είσοδοι μου σε αυτές είναι πιο γρήγορες. Παραμένουν βέβαια τα προβλήματα με την πίεση που δέχεται το πίσω ελαστικό αλλά αυτό οφείλεται και στην συγκεκριμένη πίστα που είναι πολύ απαιτητική. Θα δοκιμάσουμε και κάποια άλλα πράγματα στη συνέχεια κα ελπίζω να έχουν το ίδιο θετικό αντίκτυπο.”

Ερωτηθείς αν ο teamate του, Μaverick Viniales συμμερίζεται τις απόψεις του για τα φετινά προβλήματα στο στήσιμο, ο Rossi απάντησε:

“Ο Μaverick προηγείται αυτή την στιγμή στην βαθμολογία και νομίζω ότι δεν έχει πρόβλημα, ωστόσο είναι η πρώτη του χρονιά στην Υamaha, δεν έχει τη πρότερη δική μου εμπειρία στην ομάδα και δεν έχει επίγνωση του πόσο έχει αλλάξει η μοτοσικλέτα σε σχέση με πέρυσι. Γνωρίζω καλύτερα την πορεία εξέλιξης της μοτοσικλέτας και πιστεύω πως το 2017 ήταν ένα βήμα πίσω.”

Απαντώντας στο αν η απόφαση της Yamaha να μην συμμετάσχει στα δοκιμαστικά του περασμένου μηνά στην Καταλονία, είχε ως αποτέλεσμα την κακή εμφάνιση της ομάδας στο αγώνα ο Valentino δήλωσε: “Δεν πιστεύω ότι φταίει αποκλειστικά αυτό, ωστόσο η μη συμμετοχή μας στα δοκιμαστικά, δημιούργησε σίγουρα προβλήματα.”

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 13:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon