.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 10:43

Rally Dakar 2016, 4η μέρα, Jujuy-Jujuy

 

Ο Goncalves τίθεται επικεφαλής γενικής

 

Η τέταρτη μέρα του Dakar, πρώτη μέρα του πρώτου marathon stage, ήταν μία ακόμη καλή μέρα για τη Honda, αν και όπως και στην τρίτη, οι ποινές έπαιξαν τον ρόλο τους, ειδικά όσον αφορά στον Barreda.
 
Marathon stage λοιπόν, όπου οι αναβάτες με τον τερματισμό της τέταρτης μέρας και πρώτης μέρας του μαραθώνιου stage παραδίδουν τις μοτοσυκλέτες στην οργάνωση, και τις παραλαμβάνουν την επόμενη μέρα, όπως τις παρέδωσαν.
 
Κανείς μηχανικός ή αναβάτης δεν επιτρέπεται να τις επισκευάσει, και έτσι είναι μεγάλη η σημασία να τερματίσει κανείς δίχως ζημιές την τέταρτη μέρα. Παράλληλα και οι αναβάτες αποχαιρετούν για την ώρα την πολυτέλεια του motorhome τους, και κοιμούνται σε σκηνές.
 
Δεν τον λένε “bang-bang” δίχως λόγο, και ο Joan Barreda έδειξε για μια ακόμη φορά την ταχύτητα του, αλλά ταυτόχρονα και την απερισκεψία που τον διακρίνει. Δεν πήρε το μάθημα του από την τρίτη μέρα, όταν μια ποινή ενός λεπτού για υπέρβαση ορίου ταχύτητας του στέρησε την πρωτιά, και έπαθε τα ίδια και χειρότερα.
 
Έτσι, μπορεί ο αναβάτης της Honda να τερμάτισε πρώτος, όμως έφαγε κατακούτελα μια ποινή πέντε λεπτών, που τον έριξε στην 4η θέση για τη μέρα, και στην 3η γενικής -5.26 πίσω από τον Goncalves. Αντίθετα, ο team-mate του Paulo Goncalves -καθαρός από ποινές μέχρι αυτή τη στιγμή- που τερμάτισε 2ος, προβιβάστηκε σε πρώτο μετά την ποινή του Barreda, και πλέον ηγείται και της γενικής κατάταξης με 4.26 διαφορά από τον 2ο... Kevin Benavides! Ο Αργεντινός Benavides της ομάδας της Honda Λατινικής Αμερικής δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα, ενώ θυμίζουμε πως χτες αναδείχτηκε σε νικητή της μέρας, όταν ο Barreda έχασε την πρωτιά λόγω της ποινής του.
 
Τρίτος την τέταρτη μέρα ήταν ο Ruben Faria της Husqvarna, που βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής, 8.15 πίσω από τον Goncalves. Πίσω από τον 4ο Barreda, βρέθηκε ο Antoine Meo, με τον Alain Duclos της Sherco στη 10 θέση. Πρώτος αναβάτης της Yamaha ήταν ο Helder Rodriguez στην 13η θέση.
 
Μια άσχημη πτώση είχε ο rookie Pela Renet, με την Laia Sanz να σταματά για να τον βοηθήσει (της αξίζουν συγχαρητήρια), και να χάνει αρκετό χρόνο. Ο Renet έμεινε αναίσθητος για λίγη ώρα, και κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα τελευταία νέα είναι καλά, καθώς πέρα από μια διάσειση δεν έχει κατάγματα, πάντως το Dakar του 2016 τελείωσε για αυτόν.
 
Στα ATV, ο Marcos Patronelli, δυο φορές πρωταθλητής του αγώνα, ήταν ο μεγάλος νικητής της τέταρτης μέρας, με δεύτερο τον Alexis Hernandez. Ο Ignacio Casale παραμένει στην κορυφή με διαφορά 12 λεπτών από τον 2ο Marcelo Medeiros.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 20:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Rally Dakar 2016, 5η μέρα, Jujuy-Uyuni »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon