.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 10:55

Rally Dakar 2016, 5η μέρα, Jujuy-Uyuni

 

Πέρασμα στην Βολιβία με νικητή τον Price

 

Η πέμπτη μέρα του αγώνα είδε τους αγωνιζόμενους του Dakar 2016 στο δεύτερο μέρος του μαραθώνιου stage να ανεβαίνουν σε μεγάλο υψόμετρο και να εισέρχονται στη Βολιβία. Νικητής της 5ης μέρας ο Toby Price της ΚΤΜ, ενώ στη γενική προηγείται ο Paulo Goncalves της Honda.
 
Με τη Honda να έχει πάρει τη νίκη 2 συνεχόμενες μέρες, ήρθε η σειρά της ΚΤΜ να κάνει τον δικό της μονόλογο, στην πέμπτη μέρα του Dakar 2016 που χαρακτηρίστηκε από το μεγάλο υψόμετρο (3.500+ μέτρα) και από την δύσκολη πλοήγηση. Πρώτος ήταν ο Toby Price, ο οποίος παρέμεινε ακαπέλωτος, όμως ο δεύτερος Antoine Meo (KTM) δεν κατάφερε να γλιτώσει την ποινή των 5 λεπτών, κι έτσι έπεσε στην 8η θέση της μέρας.
 
Παρόλα αυτά ο Meo τα πηγαίνει πολύ καλά, και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το φετινό Dakar είναι το πρώτο του! Με την ποινή του Meo, δεύτερος προβιβάστηκε ο Stefan Svitko (KTM), με τρίτο τον Matthias Walkner, επίσης με ΚΤΜ. Έτσι οι Αυστριακοί έκαναν το 1-2-3.
 
Πρώτος αναβάτης του HRC ήταν ο Joan Barreda στην 4η θέση, ενώ πέμπτος ήρθε ο Pablo Quintanilla της Husqvarna. Καλές οι επιδόσεις των 2 αναβατών της Sherco, με τον Pedrero να τερματίζει 9ος και με τον Duclos στην δέκατη θέση.
 
Εντέκατος ήταν ο Ruben Faria της Husqvarna, και 12ος ο Paulo Goncalves της Honda, που υπέφερε από πονοκέφαλο λόγω του μεγάλου υψόμετρου.
 
Παρόλο που ο Goncalves τερμάτισε 8 λεπτά πίσω από τον Price, συνεχίζει να ηγείται της γενικής κατάταξης με 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Svitko, και με 1 λεπτό και 47 δευτερόλεπτα από τον τρίτο Price.
 
Στα ATV είχαμε αρκετές τρανταχτές εγκαταλείψεις, με πιο σημαντικές εκείνες του πρωταθλητή του 2015 Rafal Sonik, αλλά και των Marcelo Medeiros και Qatari Abu-Issa.
 
Ο νικητής της μέρας Alexis Hernandez είναι 2ος γενικής πίσω από τον Ρώσο Sergei Karyakin, ενώ στις θέσεις 3 και 4 είναι οι αδελφοί Patronellι. Ο πρώτην ηγέτης της γενικής Ignacio Casale τερμάτισε στην καταστροφική 29η θέση και βρίσκεται πλέον... 14ος! Σημειώστε πως οι πρώτοι 5 της γενικής συμμετέχουν με Yamaha Raptor.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 20:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon