.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 12:13

Macau GP 2019 - Πτώσεις, καραμπόλες, 2 κόκκινες σημαίες, αρχική ακύρωση του αγώνα, και τελικά… επικύρωση του με νικητή-έκπληξη!

Αυτός δεν ήταν αγώνας, ήταν σκέτο χάος! Μετά από ένα ατύχημα στον αγώνα Road Racing Macau GP του 2019, αγώνα που εκτελείται στους κλειστούς στην κυκλοφορία δρόμους του Μακάο, βγήκε κόκκινη σημαία. Όμως στην επανέναρξη είχαμε ένα πολύ χειρότερο ατύχημα πολλών αναβατών στον 2 γύρο, που οδήγησε σε 2 κόκκινη σημαία και αρχική ακύρωση του αγώνα! Τελικά, οι διοργανωτές επικύρωσαν τον αγώνα, με «τυχερό» νικητή τον Michael Rutter (#8).

Γιατί «τυχερός» ο νικητής; Γιατί ο ομόσταυλός του, στην Bathams Racing, Peter Hickman, είχε μονοπωλήσει το Macau GP 2019 στα δοκιμαστικά με το BMW S 1000 RR, είχε ταχύτερο γύρο, πήρε την pole position, ήταν ταχύτερος και στην προθέρμανση, και στον πρώτο αγώνα προηγούνταν 7,2 δευτερόλεπτα από τον Rutter, πριν την κόκκινη σημαία. Στην επανέναρξη του αγώνα, ο Rutter τέθηκε επικεφαλής στον 1ο γύρο, με τον Hickman να τον προσπερνά στον 2ο γύρο, με τον αγώνα να διακόπτεται λίγο μετά.

Κι επειδή οι κανονισμοί αναφέρουν πως μετά από 2 κόκκινες σημαίες, νικητής είναι ο αναβάτης που προηγούνταν στον 1ο γύρο, η νίκη πήγε στον Rutter, με το Honda RC213V. Σκληροί, ίσως και άδικοι κανονισμοι, αλλά... κανονισμοί.

Παρόλη την ατυχία του, ο Hickman δεν έκατσε να σκάσει, και μετά τον αγώνα πήγε σε πάρτι μέχρι τις πρωινές ώρες, δημοσιεύοντας και τις ανάλογες φωτογραφίες στα social media του. Φοβερός και τρομερός στους αγώνες, party animal το βράδυ, και πάντα γελαστός ο Hickman. Είναι να μην τον συμπαθείς μετά;

Τελική κατάταξη του αγώνα

  1. Michael Rutter, Honda RC213V
  2. Peter Hickman, BMW S 1000 RR
  3. David Johnson, Ducati Panigale V4
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 12:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon