.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 18:15

BMU Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, 3ος & 4ος αγώνας, Σέρρες

Επιστροφή στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών για το BMU European Road Racing Championship, ή αυτό που μας είναι πιο γνωστό ως "Βαλκανικό Πρωτάθλημα" - καθώς τα αρχικά BMU σημαίνουν Balkan Motorcycle Union (Βαλκανική Ένωση Μοτοσυκλέτας) - με τον τρίτο και τέταρτο αγώνα το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου.

Φέτος το πρωτάθλημα της BMU είναι αφιερωμένο στον Mirko Butulija, τον πρόεδρο της Ένωσης Μοτοσυκλέτας και Αυτοκινήτου της Σερβίας (AMSS) που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 22 Φεβρουαρίου 2019, σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αλλά και με δεδομένο πως είναι σημαντική η παρουσία της Ελλάδας σε έναν διεθνή θεσμό που εδρεύει στη γειτονιά μας, συνδιοργανώνεται από την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. και μέχρι τώρα έχει τρέξει και τους δύο πρώτους διπλούς αγώνες του στην πίστα των Σερρών, 13 Έλληνες αναβάτες έλαβαν μέρος στη δράση του Σαββατοκύριακου.

Και όχι απλώς συμμετείχαν, αλλά μέτρησαν 8 νίκες, με τους Έλληνες πρωταθλητές να κυριαρχούν απόλυτα σε δύο βασικές κατηγορίες.

Ας δούμε αναλυτικά τι έκαναν οι Έλληνες αναβάτες:

F110

daremas

Ο Νίκος Δαρεμάς συμμετείχε και στους δύο αγώνες της κατηγορίας, τερματίζοντας στην 5η θέση στον αγώνα του Σαββάτου και στη 2η την επόμενη μέρα.

SSP300

papanikolaou peristeras

Στην κατηγορία που ολοένα και αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον παγκοσμίως, μετά και την έλευση των 300 κυβικών και στο WorldSBK, αλλά και τη μεγάλη άνθηση που γνωρίζει εμπορικά η συγκεκριμένη κλάση, οι Χρήστος Παπανικολάου και Γιάννης Περιστεράς σάρωσαν τα πάντα στις Σέρρες.

Έκαναν το 1-2 και στους δύο αγώνες της κατηγορίας, γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αν σκεφτούμε πως για τον μικρότερο Περιστερά ουσιαστικά αυτή είναι η πρώτη του επαφή με μεγάλες μοτοσυκλέτες, προβιβαζόμενος στη Yamaha R3 προερχόμενος από τα MiniGP.

Για τον δε Παπανικολάου, το γεγονός πως έχει κερδίσει και τους 4 φετινούς αγώνες της κατηγορίας του μάλλον δε χρειάζεται περισσότερες εξηγήσεις.

SSP125

avramopoulos

Δύο ακόμη Έλληνες διακρίθηκαν στη μικρότερη κατηγορία κυβισμού, με τον Αντώνη Αβραμόπουλο να πανηγυρίζει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τον Χαράλαμπο Ψυχογυιό να σημειώνει μια δυνατή εμφάνιση με δύο 5ες θέσεις.

Όπως και στα 300 κυβικά, έτσι και εδώ ο Αβραμόπουλος είναι ο κυρίαρχος της κατηγορίας με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

F600

Ο Ανδρέας Ψυχογυιός και ο Στέφανος Δέσκας έτρεξαν μόνο στον 4ο αγώνα την Κυριακή 21 Απριλίου και όχι το Σάββατο, αλλά η παρουσία τους μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, καθώς ο Δέσκας κέρδισε τον αγώνα, ενώ ο Ψυχογυιός τερμάτισε 8ος.

F1000

vamvas

Ο Δημήτρης Βάμβας ξεκίνησε τις μάχες του το Σάββατο ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ στον αγώνα της Κυριακής δύο ακόμη Έλληνες βρέθηκαν στη σχάρα εκκίνησης.

Εκεί λοιπόν ο Βάμβας πανηγύρισε τη νίκη, την ώρα που ο Αλέξανδρος Αργυρόπουλος έπαιρνε την 9η θέση και ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης τη 19η.

SSP

karakostas podium

Τα 600άρια στο Βαλκανικό έχουν έναν μεγάλο πρωταγωνιστή και το όνομα αυτού είναι Δημήτρης Καρακώστας. Αφού έγραψε ένα νέο ρεκόρ πίστας με Supersport μοτοσυκλέτα στον προηγούμενο διπλό αγώνα του BMU στα τέλη Μαρτίου, ο αναβάτης της Honda σάρωσε τα πάντα και στους δύο αγώνες που έγιναν τώρα, ως ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος της κατηγορίας.

karakostas3

Δίπλα του ο Άλεξ Παπαγεωργίου δεν κατάφερε να τερματίσει το Σάββατο στον 3ο αγώνα του πρωταθλήματος, ενώ την Κυριακή πήρε την 8η θέση στον αγώνα.

SBK

pippos

Στη μεγάλη κατηγορία ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Βούλγαρος Angel Karanyotov, έχοντας διαλύσει το ρεκόρ της πίστας των Σερρών πριν έναν μήνα με τη Ducati Panigale V4R, ενώ επέστρεψε για το νέο διπλό αγώνα με δύο νίκες.

Από ελληνικής πλευράς η μοναδική συμμετοχή μας άκουγε στο όνομα του Λευτέρη Πίππου, ο οποίος έκανε έναν καλό 3ο αγώνα, οδηγώντας τη Yamaha R1 του ως την 5η θέση, ενώ στον αγώνα της Κυριακής τερμάτισε 13ος.

Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα BMU European Road Racing Championship

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 18:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati «Race of Champions» Hellas Rally 2019, 4η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon