.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 10:26

Ducati «Race of Champions»

Δώδεκα Παγκόσμιοι σε μάχη με Panigale V4

Ο αγώνας επίδειξης «Race of Champions» της Ducati, έλαβε χώρα στο World Ducati Week 2018, και ήταν ένα ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο PR event. Για την ιστορία «νικητής» ανεδείχθη ο Michele Pirro, ενώ ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Casey Stoner.

ducati race of champions 5

Τι καλύτερο για τους χιλιάδες οπαδούς της Ducati στο WDW, από το να βλέπουν τα ινδάλματα τους από το Παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα να «αγωνίζονται» ο ένας απέναντι στον άλλο, καβάλα σε 12 Panigale V4 με personalized βαφές. Και πού αλλού θα δει κανείς «αγώνα» ενιαίου με αναβάτες από MotoGP, WorldSBK, κ.α.

Επιπλέον, τι καλύτερο για τους συλλέκτες, να αγοράσουν ένα από τα 12 αυτά Panigale (συν το 13o του Davies, ο οποίος δεν έτρεξε λόγω τραυματισμού), στην δημοπρασία που θα ακολουθήσει στο Ebay.

ducati race of champions 8

Κάπως έτσι όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Εκτός ίσως από το θέαμα, που εξ’ ορισμού δεν γίνεται να είναι κορυφαίο. Γιατί, ποιος αναβάτης Παγκοσμίου θα τα δώσει όλα κατά το διάλειμμα της σεζόν, σε αγώνα επίδειξης, ρισκάροντας μια πτώση που θα μπορούσε να του κοστίσει βαθμούς ή και τίτλο στο Πρωτάθλημα που τρέχει; Σχεδόν κανείς.

Το θέαμα λοιπόν στο Race of Champions, που σημειωτέον μεταδόθηκε live μέσω facebook, με σπικάζ (το οποίο μπερδευόταν ανάμεσα σε ιταλικά και αγγλικά), δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε… χορταστικό. Αλλά λίγους ένοιαξε.

ducati race of champions 9

Λίγο πριν την έναρξη του event, είχαμε και πέρασμα του αεροβατικού σμήνους Frecce Tricolori πάνω από την πίστα του Misano, ενώ pole man ήταν ο δοκιμαστής της ομάδας της Ducati στο MotoGP, Michele Pirro.

Στον αγώνα, ο Pirro έφυγε μπροστά για να πάρει μια εύκολη νίκη, με τον Tito Rabat να έχει κακή αρχή αλλά τελικά να βγαίνει δεύτερος, με τον Javi Fores να κλείνει την πρώτη τριάδα. Χαρακτηριστικά, 7ος ήταν ο Dovi και 10ος ο Lorenzo, και οι 2 πηγαίνοντας σε ρυθμό βόλτας.

ducati race of champions 6

Ο αγώνας διεκόπη λόγω βροχής στον 6ο γύρο, δυο γύρους νωρίτερα δηλαδή, ενώ στο τέλος του οι αγωνιζόμενοι έλιωσαν τα ελαστικά των Panigale V4 τους, σε παρατεταμένα burnout.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 10:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon