.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 12:59

Merzouga Rally 2018 – Νίκη για Joan Barreda και Honda

 

To 1-2 έκανε η ομάδα του HRC

Μεγάλη νίκη πήρε η εργοστασιακή ομάδα της Honda στο Merzouga Rally που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου, έπειτα από πέντε ημέρες και 900 χλμ. ειδικών διαδρομών.

meht18 mzg barreda 4076 mch2

Νικητής του αγώνα με δύο νίκες στις ειδικές ο Joan Barreda με τον Kevin Benavides που κέρδισε μία ειδική αλλά και τον Πρόλογο να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθροου κάνοντας έτσι το 1-2 για την ιαπωνική ομάδα. Μεγάλος αντίπαλος των δύο αναβατών της Honda, ήταν ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna Pablo Quintanilla που κατέκτησε τελικά την 3η θέση. Στην 4η θέση τερμάτισε ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha Franco Caimi από την Αργεντινή με τον Αμερικανό Ricky Brabec, επίσης αναβάτης της HRC να κλείνει την πρώτη πεντάδα των αναβατών. Οι “Κόκκινοι” πήραν τις τέσσερις από τις πέντε ειδικές του αγώνα με τον Barreda να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα από την αρχή.

meht18 mzg podium 2018 mch

Για τη νίκη του ο χαρούμενος Joan Barreda δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα ξανά αγώνα, ειδικά γιατί τώρα μπορούμε να ξεχάσουμε αυτόν τον ένα χρόνο που χαρακτηρίστηκε από τραυματισμούς. Έχω ακόμη πολλή δουλειά για να κάνω για να φτάσω στο 100% της φυσικής μου κατάστασης και να μπορώ να οδηγώ χωρίς να πονάω. Έτσι πάντως θέλω να το κάνω: να επιστέφω στους αγώνες, να κάνω μία πολύ καλή κούρσα και να τερματίζω με νίκη. Αυτό (σ.σ. η νίκη) θα δώσει εξαιρετικό κίνητρο για να πιέσω και να φτάσω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μέχρι το τέλος της χρονιάς.»

Την ευχαρίστησή του εξέφρασε και ο Kevin Benavides για τη δεύτερη θέση που κατέκτησε: Τελείωσα την ειδική μαζί με τον Quintanilla και αυτό σήμαινε ότι τερμάτισα τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Θα πάω σπίτι μου πολύ χαρούμενος αφού κέρδισα τις τρεις από τις έξι ειδικές. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για μένα, χωρίς πτώσεις. Τα λάθη στην πλοήγηση έγιναν λόγω λαθών στο roadbook. Νομίζω ότι δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση να μειώσω την διαφορά, αλλά τα πήγα καλά και πάλεψα σκληρά κάθε μέρα για να κάνουμε το 1-2 για την Honda. Συγχαρητήρια στον Joan αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα της Honda.

Την χαρά του για το αποτέλεσμα εξέφρασε και ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Raul Castells: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα που δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο εδώ στο Merzouga Rally, με τόσο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Η πρώτη και η δεύτερη είναι απίστευτες. Είμαστε έκπληκτοι με την δυνατή επιστροφή του Barreda, τον οποία και συγχαίρουμε για τη νίκη και για τις δυνατές του μάχες σε κάθε ειδική. Συγχαρητήρια και στον Kevin Benavides, για τη δεύτερη θέση και τις τρεις νίκες του. Είδαμε το υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας της ομάδας μας και παρά τα λάθη στην πλοήγηση  πάλεψαν πολύ σκληρά για να είναι στην κορυφή…. Είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα….»

Αποτελέσματα Merzouga Rally 2018

Θέση Αναβάτης Χώρα Ομάδα Κατασκευαστής Χρόνος/Διαφορά
1 BARREDA Joan SPA Monster Energy Honda Team Honda 13:28'19
2 BENAVIDES Kevin ARG Monster Energy Honda Team Honda +6'10
3 QUINTANILLA Pablo CHI Husqvarna Factory Rally Team Husqvarna +11'25
4 CAIMI Franco ARG Yamalube Yamaha Official Rally Team Yamaha +18'49
5 BRABEC Ricky USA Monster Energy Honda Team Honda +20'04
6 PRICE Toby AUS Red Bull KTM Rally Factory Team KTM +21'04
7 PEDRERO Joan SPA Sherco TVS Rally Factory Sherco +29'18
8 CORNEJO José Ignacio CHI Monster Energy Honda Team Honda +42'37
9 SVITKO Stefan SLO Slovnaft Team KTM +53'00
10 SHORT Andrew USA Husqvarna Factory Rally Team Husqvarna +1:01'25
11 DUPLESSIS Martín ARG Sherco TVS Rally Factory Sherco +1:02'28
12 GONCALVES Paulo POR Monster Energy Honda Team Honda +1:09'07
13 BOTTURI Alessandro ITA Botturi Racing Yamaha +1:17'32
14 SANZ Laia SPA KTM Factory Racing Team KTM +1:55'00
15 MENA Oriol SPA Hero Motorsports Team Rally Hero +2:24'49

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon