.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 14:22

EnduroGP 2017, 1ος αγώνας Φινλανδία

 

Κυρίαρχος ο Eero Remes (+βίντεο)

 

Στην Φινλανδία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Enduro με τον Eero Remes (ΤΜ) να κυριαρχεί στην πατρίδα του, τόσο στην κατηγορία του (Enduro 2) όσο και στη γενική κατάταξη και τον συμπατριώτη του Antti Hellsten (Husqvarna) να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη μεγάλη κατηγορία EnduroGP . 

Ημέρα 1η

Ημέρα 1η

EnduroGP
Με τις θερμοκρασίες να βρίσκονται κάτω από το μηδέν στην αρχή της ημέρας, όλοι οι αναβάτες αντιμετώπισαν μεγάλες προκλήσεις με την οδήγηση να διαρκεί περισσότερο από έντεκα ώρες και αυτό για τους ταχύτερους που κατάφεραν να τερματίσουν πριν σκοτεινιάσει τελείως. Ο Hellsten ήταν ο αναβάτης που τα κατάφερε καλύτερα από όλους καθώς πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην κατηγορία του, ενάμιση λεπτό μπροστά από τον συμπατριώτη του Marko Tarkkala, επίσης με Husqvarna. Εντυπωσιακή η επίδοση του Tarkkala, οποίος δεν ακολουθεί πλέον το πρωτάθλημα, απλά αγωνίστηκε στον γύρο της πατρίδας του. Ο Hellsten είχε σταθερή απόδοση στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ από εκεί και έπειτα ανέβασε περισσότερο τον ρυθμό του και δεν άφησε τους διώκτες του να τον απειλήσουν. Τρίτος τερμάτισε ένας ακόμη Φινλανδός, ο Aleksi Jukola με KTM, με τον Matthew Phillips (Sherco) να παίρνει την 4η θέση παρά την πτώση του. Την πεντάδα έκλεισε ο Steve Holcombe (Beta), ο πρώτος από τους αναβάτες με δίχρονη μοτοσυκλέτα, ο οποίος μάλιστα οδηγούσε στο 10ο τεστ χωρίς εμπρός φρένο (!) καθώς ο δίσκος του στράβωσε μετά από επαφή με βράχο.

Enduro 2
Στην Enduro 2, o απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Eero Remes, ο οποίος πάνω στην ΤΜ του οδήγησε ταχύτερα από όλους τους συμμετέχοντες, κάτι που το έδωσε και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Πίσω του, στην κατηγορία με δύο λεπτά διαφορά τερμάτισε ο Henric Stigell (Husqvarna). Ο Pascal Rauchenecker (Husqvarna) ήταν ο ταχύτερος μη Φινλανδός και πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση. Λιγότερο από ένα λεπτό πίσω του ο τερμάτισε ο Roni Nikander (KTM) για την τέταρτη θέση με τον ομόσταυλό του Daniel Sanders να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

Στη γενική κατάταξη ο Eero Remes κυριάρχησε, ενώ η δεύτερη θέση πήγε στον Eemil Pohjola (Husqvarna) ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία Junior. Ο Pohjola μάλιστα τερμάτισε οχτώ ολόκληρα λεπτά μπροστά από τον δεύτερο αναβάτη της κατηγορίας του Davide Soreca (Honda). Τρίτος γενικής ο Σουηδός Mikael Persson (Yamaha).

Ημέρα 2η

EnduroGP
Και τη δεύτερη ημέρα του αγώνα ο Hellsten έκανε αυτό που χρειάστηκε, έμεινε μπροστά από τους αντιπάλους του σε χρόνο και κατάφερε έτσι να κάνει ένα ιδανικό ξεκίνημα για το πρωτάθλημα. Ο Φινλανδός κέρδισε τέσσερα από τα έντεκα συνολικά τεστ της ημέρας, αυτή η επίδοσή του όμως ήταν αρκετή για να τον φέρει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πίσω του τερμάτισε ο Holcombe, ο οποίος ανέβασε τον ρυθμό του σε σχέση με την πρώτη ημέρα και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού μόλις 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hellsten. Στην Τρίτη θέση βρέθηκε ο Phillips 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον Holcombe, μια πολύ καλή επίδοση παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το πίσω φρένο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τέταρτος ο Άγγλος Nathan Watson ενώ ο Tarkkala βρέθηκε στην 5η θέση.

Enduro 2
Στην Enduro 2, o Remes ξεκίνησε όπως έκλεισε την πρώτη μέρα, στην κορυφή, όντας για άλλη μία φορά ο ταχύτερος αναβάτης. Ο Φινλανδός έκανε καλύτερο χρόνο στα εννιά από τα έντεκα τεστ και έπειτα έριξε ελαφρώς τον ρυθμό του αφού πραγματικά δεν υπήρχε κάποιος για να τον απειλήσει, παίρνοντας έτσι την καρό σημαία τρία λεπτά μπροστά από τον δεύτερο της κατηγορίας Josep Garcia. Ο Garcia έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι έμεινε απροπόνητος για ένα ολόκληρο μήνα εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος που είχε. Τρίτος βρέθηκε ο Stigell, με τον Jamie McCanney (Yamaha) πίσω του στα 26 δευτερόλεπτα. Ο Roni Nikander (KTM) ήταν ο αναβάτης που συμπλήρωσε την πεντάδα.

Επόμενος γύρος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro στις 8-9 Απριλίου, στην Ισπανία.

Αποτελέσματα

Βίντεο

Ημέρα 1η

Ημέρα 2η

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EnduroGP, 8ος αγώνας, Γαλλία EnduroGP 2017, 4ος αγώνας, Ουγγαρία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon