.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 23:55

EnduroGP, 8ος αγώνας, Γαλλία

 

Πέσιμο αυλαίας με τέσσερεις νέους πρωταθλητές

 

Μετά από μια αγωνιστική απραξία σχεδόν δύο μηνών, το GP AMV France ήρθε για να κλείσει μια αγωνιστική σεζόν που μας κράτησε σε αγωνία ως την τελευταία μέρα ώσπου να αναδειχθούν οι πρώτοι στις βασικές κατηγορίες.

Στον Ιταλικό αγώνα που είχε ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου – πριν τις διακοπές – οι μόνοι που είχαν επιβεβαιώσει τα στέμματά τους ήταν οι Giacomo Redondi (Enduro Junior) και Jack Edmonson (Enduro Youth).

Σε Ε1, Ε2, Ε3 και στις Γυναίκες ωστόσο όλα θα έπρεπε να κριθούν εδώ, στον τελευταίο αγώνα που φιλοξενήθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην πόλη Cahors της νότιας Γαλλίας, λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια από την Toulouse.

1η Ημέρα


Νικητής του EnduroGP αναδείχθηκε ο Mathias Bellino (Husqvarna) προς τέρψη των συμπατριωτών του που παρακολουθούσαν τον αγώνα. Δεύτερος πίσω του ο Taylor Robert (KTM) και τρίτος ένας ακόμη Γάλλος, ο Loic Larrieu (Yamaha).

Enduro 1
Τέταρτος στο EnduroGP, ο Nathan Watson (KTM) ήταν ο νικητής της κατηγορίας του την πρώτη αυτή μέρα. Για να το καταφέρει χρειάστηκε να κάμψει την αντίσταση του πρωτοπόρου Eero Remes (TM), κάτι που κατάφερε στο τέλος μετά από ένα λάθος του αντιπάλου του. Τρίτος τερμάτισε ο Jamie McCanney (Yamaha).

Enduro 2
Καθώς το βάθρο του EnduroGP διαμορφώθηκε αμιγώς από αναβάτες της Ε2, μοιραία οι Bellino, Robert και Larrieu γέμισαν με αυτή τη σειρά και τη νικητήρια τριάδα της κατηγορίας τους.

Enduro 3
Ο Steve Holcombe (Beta) ήταν ο μεγάλος νικητής της ημέρας στην Ε3 και με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε και τον τίτλο της κατηγορίας του, για να λυθεί ο πρώτος γρίφος του διημέρου. Πίσω του ακολούθησαν οι Manuel Monni (ΤΜ) και Johnny Aubert (Beta).

2η Ημέρα


Ο Taylor Robert (KTM) ήταν ο μεγάλος νικητής του EnduroGP τη δεύτερη μέρα, μπροστά από τον Loic Larrieu (Yamaha) και τον Nathan Watson (KTM).
Παράλληλα, η μέρα αυτή έκλεισε και τη μάχη του τίτλου στην κατηγορία των Γυναικών, όπου η Ισπανίδα Laia Sanz (KTM) κατέκτησε την πρωτιά του αγώνα και μαζί με αυτό και το παγκόσμιο στέμμα του 2016.

Enduro 1
Ο Nathan Watson τα έδωσε όλα για τον τίτλο και αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία του και τη δεύτερη μέρα, ωστόσο ο τίτλος δεν ήταν στα χέρια του. Αυτό ήταν ζήτημα του Eero Remes, ο οποίος οδήγησε με ασφάλεια στην τρίτη θέση της ημέρας στην Ε1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας έλεγχο της κατάστασης. Δεύτερος τερμάτισε ο Danny McCanney (Husqvarna).

Enduro 2
Ο συνολικά ταχύτερος αναβάτης της ημέρας σε όλες τις κατηγορίες ήταν ο Robert Taylor και, μετά το EnduroGP, φυσικά πρώτευσε και στην κατηγορία του. Δεύτερος αντίστοιχα ήταν ο Loic Larrieu, αλλά ο μεγάλος κερδισμένος της μέρας δεν ήταν άλλος από τον τρίτο, Matt Phillips (Sherco), ο οποίος με το αποτέλεσμα αυτό κατέκτησε τον τίτλο της Ε2.

Enduro 3
Ο νεο-εστεμμένος πρωταθλητής της Ε3, Steve Holcombe (Beta), το γιόρτασε κερδίζοντας την κατηγορία του και τη δεύτερη μέρα του Γαλλικού αγώνα. Για την ιστορία, πίσω του τερμάτισαν οι Antoine Basset (KTM) και Jeremy Joly (KTM).

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 23:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EnduroGP, 7oς αγώνας, Ιταλία EnduroGP 2017, 1ος αγώνας Φινλανδία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon