.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 23:28

EnduroGP, 7oς αγώνας, Ιταλία

 

Όλα μένουν ανοικτά για να κριθούν στο νήμα

 

 

Ο Ιταλικός γύρος Acerbis EnduroGP ήταν ο προτελευταίος της σεζόν και τελευταίος πριν τη μακρά περίοδο καλοκαιρινών διακοπών. Στο Fabiano λοιπόν σημειώνουμε την επιστροφή του Christophe Nambotin στις νίκες, αλλά και δύο νέους πρωταθλητές.

Οι βασικές κατηγορίες του παγκοσμίου, Ε1, Ε2 και Ε3 δεν ξεκαθάρισαν ούτε στην Ιταλία, αφήνοντας όλες τις βαθμολογικές εκκρεμότητες να διευθετηθούν στον τελευταίο αγώνα στη Γαλλία μετά τις διακοπές, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ ο Ιταλός Giacomo Redondi (Honda) γιόρτασε τον τίτλο της Enduro Junior μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, ενώ και ο Jack Edmondson (KTM) κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία των ανερχόμενων ταλέντων Enduro Youth.

1η Ημέρα


Ο μεγάλος νικητής του EnduroGP την πρώτη μέρα ήταν ο Christophe Nambotin (KTM), μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Matt Phillips (Sherco) και τον Steve Holcombe (Beta).

Enduro 1
Ο Eero Remes (ΤΜ) ήταν αυτός που έφυγε με την πρωτιά στην κατηγορία του από την Ιταλία, με δεύτερο τον προερχόμενο από τραυματισμό Oscar Baletti (Honda) και τον Alessandro Battig (Honda) στο πρώτο βάθρο της καριέρας του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Enduro 2
Ο μεγάλος νικητής του EnduroGP ήταν φυσικά και ο πρώτος της κατηγορίας του για την εναρκτήρια μέρα του αγώνα. Πίσω από τον Christophe Nambotin το βάθρο συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Matt Phillips και Mathias Bellino (Husqvarna).

Enduro 3
Προηγείται στη βαθμολογία της κατηγορίας του και, φτάνοντας στο βάθρο της EnduroGP, ο Steve Holcombe (Beta) φυσικά κυριάρχησε και στην πρώτη μέρα της Ε3. Δεύτερος ο Manuel Monni (TM) και τρίτος ο Johnny Aubert (Beta).

Αποτελέσματα

2η Ημέρα


Ανατροπές είχε η μάχη του EnduroGP τη δεύτερη μέρα του Ιταλικού GP. Η μόνη σταθερά συγκριτικά με το βάθρο της πρώτης μέρας ήταν ο Steve Holcombe, ο οποίος τώρα προόδευσε παίρνοντας τη νίκη. Πίσω του δεύτερος τερμάτισε ο Eero Remes και τρίτος ο Loic Larrieu (Yamaha).

Enduro 1
Δεύτερος στην EnduroGP, ο Remes ήταν ο καλύτερος της κατηγορίας του για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Στο κατόπι του τερμάτισε ο Nathan Watson (KTM), με τρίτο τον Danny McCanney (Husqvarna).

Enduro 2
Ο Matt Phillips είχε την ευκαιρία να πάρει εδώ και τώρα τον τίτλο της Ε2 και για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα έδειχνε πως θα τα κατάφερνε. Ατυχώς η ζωή έχει άλλα σχέδια και ο άτυχος αναβάτης της Sherco έμεινε από μηχανική βλάβη λίγο πριν το τέλος.

Νικητής έτσι αναδείχθηκε ο Loic Larrieu, ο οποίος άφησε πίσω του τον Mathias Bellino (Husqvarna).

Enduro 3
Ο τίτλος της Ε3 είναι υπόθεση της Beta, με δύο αναβάτες της να κυριαρχούν. Ο Steve Holcombe βγήκε νικητής από την Ιταλία και έχει αέρα 17 βαθμών μπροστά από τον δεύτερο του αγώνα και της κατάταξης, τον ομόσταυλό του Johnny Aubert.

Η τρίτη θέση της δεύτερης μέρας πήγε στον Ιταλό Manuel Monni (TM).

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 23:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon