.
Κατηγορία Extreme Enduro
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 12:58

8o Partners Extreme Enduro

Πέμπτη νίκη για Τσακατσώνη – Μπένοβ

 




Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Partners

Ο μοναδικός αυτός αγώνας “αλληλοβοήθειας” extreme enduro συγκέντρωσε 35 ζευγάρια αναβατών, εκ των οποίων τα 22 μόνο κατάφεραν να φτάσουν στην γραμμή του τερματισμού. Την 5η του νίκη στον κορυφαίο Ελληνικό αγώνα Extreme Enduro Parners by Nanakos κέρδισε ο Δημήτρης Τσακατσώνης, που ήταν “ζευγάρι” με τον Ντάνιελ Μπένοβ.

Αλληλοβοήθεια στα δύσκολα

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η βροχή που έπεσε το βράδυ πριν τον αγώνα άλλαξαν σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας στον αγώνα Parners Extreme του 2012 που έγινε στην Φιλοθέη της Νέας Ραιδεστού, στην Θέρμη. Τα τέσσερα λάστιχα από τρακτέρ που είχαν τοποθετηθεί σε μέρος της διαδρομής δυσκόλεψαν αρκετά τους αναβάτες ενώ δυσκολία υπήρχε τόσο στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, όπου έκλεινε ο γύρος και γινόταν ο τερματισμός, όπου υπήρχαν συνεχόμενα σκαλιά, βρεγμένα και με λάσπη επάνω τους. Οι αναβάτες, είχαν χωριστεί σε ζευγάρια – αυτός είναι άλλωστε και ο κανόνας του συγκεκριμένου αγώνα, τα οποία μόνα τους, έπρεπε να αλληλοβοηθηθούν σε περίπτωση που αυτό χρειαζόταν. Εξωτερική βοήθεια απαγορευόταν, κι έτσι, οι θεατές έπρεπε μόνο να εμψυχώνουν τους αναβάτες, και ο κάθε αναβάτης, να βοηθάει το ταίρι του για να βγουν από όποιο δύσκολο σημείο, ή κάποια γλιστερή ανηφόρα.

5η νίκη για Τσακατσώνη

Από νωρίς εγκατέλειψαν οι Σιαφαρίκας – Παπαθεοδώρου αλλά και οι Πράσσος – Τσακατσώνης, ενώ τον ταχύτερο γύρο έκαναν οι Τσακατσώνης – Μπένοβ με 1:30:3’’. Δώδεκα συνολικά ζευγάρια εγκατέλειψαν στον πρώτο γύρο και άλλα δύο στον δεύτερο, όταν έφτιαξαν οι συνθήκες, με τον ήλιο που βγήκε και στέγνωσε κάπως το έδαφος. Τελικοί νικητές ήταν οι Τσακατσώνης – Μπένοβ με 2ους τους Ζβιντερίκο – Γαϊδατζή με διαφορά άνω των 5 λεπτών και 3ους τους Σάζο – Παυλίδη. Ακολούθησαν οι Βάλλης – Χατζηπαυλίδης, Μακρής – Μυρογιάννης, και Τσιριμώκος – Καραβασίλης που συμπλήρωσαν την εξάδα ενός ακόμη επιτυχημένου Parners.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 13:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon