.
Κατηγορία Super Motard
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 12:34

Πανελλήνιο Supermoto Cup, 1ος αγώνας, Μέγαρα

Τα δύο σκέλη του Κυπέλλου Supermoto απέδειξαν με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τη φήμη του υπέρτατου θεάματος που συνοδεύει το θεσμό! Και στους δύο αγώνες και για όλους τους γύρους η μάχη τόσο της κορυφής όσο και των πιο πίσω θέσεων ήταν στον τροχό.

Η επίσημη αγωνιστική αυλαία του Κυπέλλου Supermoto 2020, που φέτος επιστρέφει στο πλαίσιο του HSBK, άνοιξε με τις χρονομετρημένες δοκιμές των 14 αγωνιζόμενων.

Ο Γιώργος Παπασταύρου κυριάρχησε, κατακτώντας με διαφορά 0,45 δευτ. την pole position με τη Honda CRF450, ενώ δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα παραταχθούν οι Γιώργος Κάκος και Γιάννης Κωνσταντινάκος.

Καθώς η πρώτη οκτάδα αποτελείται από αναβάτες της Racing Open, ο Λάμπρος Τζουφλάς με Yamaha YZF450 κατέκτησε την pole στη Normal, και ο Αλέξανδρος με Husqvarna έκανε τον πρώτο χρόνο μεταξύ των Νέων.

Θριαμβευτής, και στις δύο περιπτώσεις, ήταν ο Σπύρος Κεφαλωνίτης (Husqvarna FC450) με την τακτική της φούλ επίθεσης μετά τους πρώτους γύρους - καθώς και με δύο αδιανόητα εντυπωσιακές προσπεράσεις από την εξωτερική (!) στην Κ1. Στη μάχη της κορυφής, με αλλεπάλληλες προσπεράσεις και εναλλαγές στις τέσσερις πρώτες θέσεις, βρέθηκαν και οι Γιώργος Παπασταύρου και Νίκος Καρακώστας με τα Honda CRF450, ο Γιώργος Κάκος με το Suzuki RMZ450, οι Σταύρος Κρεμάλας, Γιάννης Κωνσταντινάκος και Ανδρέας Αντωνίου Yamaha YZF450 και ο Γιώργος Παρασκευάς με το Husqvarna FS450.

Στον πρώτο αγώνα ο Κεφαλωνίτης έκανε την επίθεσή του μετά τον 12ο γύρο, φτάνοντας τους Κάκο, Παπασταύρου και Καρακώστα που είχαν αναλωθεί σε μια υπέροχη μάχη κορυφής ως τότε. Ένα γύρο μετά ο Κεφαλωνίτης «βούτηξε» στην Κ1 και τέθηκε επικεφαλής, ενώ στο ίδιο σημείο δύο γύρους αργότερα μια άτυχη στιγμή του Καρακώστα τον έθεσε εκτός μάχης. Έτσι, οι Κεφαλωνίτης, Κάκος και Παπασταύρου κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου

Στο β’ σκέλος, παρότι εκκινούσε 8ος, ο ο Κεφαλωνίτης από τον πρώτο κιόλας γύρο μπήκε στην πρώτη τετράδα - καθώς οι διαφορές των επτά πρώτων ήταν οριακές. Οι Κάκος και Παπασταύρου ήταν οι δύο επικεφαλής στους πρώτους πέντε γύρους, αλλά στον 5ο γύρο ο Κεφαλωνίτης τους έφτασε και δύο γύρους αργότερα οι τρεις τους αποσπάστηκαν μπροστά. Στον 10ο γύρο ο Κεφαλονίτης ανέβηκε στη δεύτερη θέση, που έγινε πρώτη μετά από μια άτυχη στιγμή του Κάκου στον 11ο γύρο, που τον έριξε στη μάχη της 6ης θέσης.

Παρά τις επιθέσεις και μια προσπέραση του Παπασταύρου, τελικά ο Κεφαλωνίτης έφτασε πρώτος στην καρό σημαία, για να διπλασιάσει τις νίκες του και να πάρει προβάδισμα στη βαθμολογία με 50 βαθμούς - έναντι 36 του Παπασταύρου και 30 του Κάκου. Παράλληλα, με δύο νίκες έκαστος στις κατηγορίς Normal και Νέων, οι Λάμπρος Τζούφλας και Αλέξανδρος Κούρος πήραν το προβάδισμα στις αντίστοιχες βαθμολογίες.

«Μου έλειπε ο χρόνος [προετοιμασίας], γιατί το μηχανάκι το στήσαμε την Παρασκευή και το είχα στη διάθεσή μου το Σάββατο, κι έτσι δεν είχα κάνει κάποια προπόνηση», είπε ο Κεφαλωνίτης. «Οπότε υιοθέτησα αυτή την τακτική για να αισθανθώ καλά με το μηχανάκι, να εγκλιματιστώ, να αποκτήσω την τριβή στα Χρονομετρημένα. Και για την Κυριακή ήμουν σίγουρος για την απόδοσή μου. Στο πρώτο σκέλος πίεσα, άλλωστε το στυλ μου περιλαμβάνει γλιστρήματα, ενώ στο δευτερο σκέλος ήμουν πιο συντηρητικός γιατί αισθανόμουν πιο σίγουρος. Δεν χρειάστηκε να πιέσω για να κάνω τη διαφορά».

Ο επόμενος αγώνας του Supermoto Cup είναι προγραμματισμένος στις 24-25 Οκτωβρίου, μαζί με τον 3ο και 4ο αγώνα του HSBK 2020.

 

Δείτε όλες τις πληροφορίες, ειδήσεις και videos από την πρεμιέρα του HSBK και Supermoto Cup 2020, στα www.hsbk.gr και https://www.facebook.com/HellenicSBK.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon