.
Κατηγορία ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 19:19

Valentino Rossi – Οι δέκα καλύτερες νίκες της καριέρας του!

Στην πλούσια καριέρα του, ο Valentino Rossi έχει καταφέρει να ανέβει 115 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε όλες τις κατηγορίες. Ποιες, όμως, είναι οι 10 καλύτερες νίκες του;

rossi_stoner_laguna_2008.jpg

  1. Laguna Seca 2008 MotoGP

Αξέχαστος πραγματικά αγώνας! Ο Valentino Rossi έδωσε μια τρομερή μάχη για τη νίκη με τον Casey Stoner. Οι δυο τους έδωσαν μάχες σώμα με σώμα και άλλαξαν πολλές φορές την πρώτη θέση. Ο Αυστραλός ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής και είχε τρεις συνεχόμενες νίκες, ενώ ο Valentino ήθελε να πάρει για πρώτη φορά νίκη ώστε να πάρει και τον έλεγχο του πρωταθλήματος. Κι ήρθε εκείνη η επική προσπέραση για να χαρίσει στον «Γιατρό» τους 25 βαθμούς.

rossi_lorenzo_catalunya_2009.jpg

  1. Βαρκελώνη 2009 MotoGP

Ο αγώνας στην Καταλονία το 2009 ήταν μια από τις πολλές μάχες που έδωσε στην καριέρα του ο Valentino Rossi με τον Jorge Lorenzo, τον ομόσταυλό του. Ήταν η εποχή που οι σχέσεις του δεν ήταν καλές, με τον περίφημο τοίχο να χωρίζει το γκαράζ της Yamaha στη μέση! Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, όταν ο Rossi με μια ευφάνταστη κίνηση στην τελευταία στροφή πήρε τη νίκη.

rossi_phillip_island_2003.jpg

  1. Phillip Island 2003 MotoGP

Εκείνη την εποχή το να αγνοείς κίτρινες σημαίες, ισούταν με μια ποινή δέκα δευτερολέπτων. Ε και τι μ’ αυτό; Ο Valentino άνοιξε γκάζι στη μάχη του με τον Loris Capirossi και κέρδισε τον αγώνα με διαφορά 15.2 δευτερολέπτων για να κρατήσει δική του τη νίκη.

rossi_southafrica_2004.jpg

  1. Ν. Αφρική 2004 MotoGP

Ήταν ένα ονειρικό ντεμπούτο για τον Valentino Rossi στη νέα του ομάδα, την Yamaha. Ο Ιταλός ξεκίνησε από την pole position κι έγινε ο πρώτος που κέρδισε συνεχόμενους αγώνες με διαφορετικούς κατασκευαστές! Παράλληλα έσπασε και τα σερί των δέκα συνεχόμενων νικών της Honda, με την οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2003.

rossi_donington_2000.jpg

  1. Βρετανία 2000 500cc

Δεν του πήρε πολύ. Ο Vale είχε ανέβει στη μεγάλη κατηγορία όντας παγκόσμιος πρωταθλητής στα 250cc και δεν άργησε να αφήσει το σημάδι του και σ’ αυτή. Στους πρώτους εφτά αγώνες είχε τρία βάθρα, οδηγώντας μοτοσυκλέτα της Honda και έφτασε στον 9ο αγώνα της σεζόν, στο Donington Park, για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ήταν αυτή η νίκη που του έδωσε την ώθηση να παλέψει για τον τίτλο, τερματίζοντας όμως στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

rossi_sachsenring_2006.jpg

  1. Γερμανία 2006 MotoGP

Τι κι αν ξεκίνησε από αρκετά πίσω στο grid; Ο «Γιατρός» ήταν ασταμάτητος κι έκανε δική του κυριολεκτικά την 11η στροφή της πίστας του Sachsenring. Πιλότοι όπως ο Nicky Hayden, ο Marco Melandri και ο Dani Pedrosa υποκλίθηκαν στον Ιταλό, ο οποίος υπερασπίστηκε με μαεστρία την πρώτη του θέση μέχρι το τέλος.

rossi_donington_2005.jpg

  1. Βρετανία 2005 MotoGP

Πέντε χρόνια μετά τη νίκη του στα 500cc, ο Valentino Rossi επέστρεψε και πάλι στην πίστα του Donington Park. Σε εκείνον τον αγώνα ο Vale έκανε τα μαγικά του στο βρεγμένο αυτή τη φορά και μετά από μια επική μάχη με άλλους τρεις αντιπάλους του, κράτησε την Yamaha του στην πρώτη θέση.

rossi_assen_2007.jpg

  1. Assen 2007 MotoGP

Ξεκίνησε τον αγώνα από την 11η θέση στο grid και μετά από αλλεπάλληλες προσπεράσεις έφτασε πίσω από τον πρωτοπόρο Casey Stoner. Η μάχη για τη νίκη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, με τον Vale να κάνει την κίνησή του τρεις γύρους πριν από το τέλος. Μια κίνηση που του χάρισε τους 25β.

rossi_brno_1996.jpg

  1. Brno 1996 125cc

Πριν από 25 χρόνια, στην πίστα του Brno, ο Valentino Rossi πήρε την πρώτη του νίκη στα Grand Prix. Οδηγώντας μοτοσυκλέτα της Aprilia, ο 17χρονος τότε Valentino μας έδωσε μια μικρή γεύση του τι επρόκειτο να ακολουθήσει στη συνέχεια. Μερικοί από τους σημερινούς του αντιπάλους στο MotoGP φέτος, ήταν αγέννητοι ή μωρά στην κούνια τους!

rossi_assen_2013.jpg

  1. Assen 2013 MotoGP

Μετά από δυο χρόνια γεμάτα απογοητεύσεις στην Ducati, ο Rossi επέστρεψε στην αγαπημένη του Yamaha το 2013 και αμέσως η τύχη άρχισε να του χαμογελά και πάλι. Στο Assen τότε, ο Ιταλός ξεκίνησε από την 4η θέση στο σχηματισμό εκκίνησης και αφού κυνήγησε τους Dani Pedrosa και Marc Marquez πήρε την καρώ σημαία. Ήταν η πρώτη του νίκη από το Grand Prix της Μαλαισίας το 2010.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 19:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon