.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 14:24

BMW Street Air jacket by Alpinestars: Με προηγμένο αερόσακο

 

Με δικούς του αισθητήρες -δεν χρειάζεται σύνδεση με τη μοτοσυκλέτα

 

Η BMW Motorrad παρουσίασε το νέο της τεχνικό jacket Street Air by Alpinestars, το οποίο διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα αερόσακου, προσφέροντας την καλύτερη προστασία στον κορμό του αναβάτη, είτε εκείνος οδηγεί σε άσφαλτο είτε στο χώμα.

Η τεχνολογία προέρχεται από το Alpinestars Tech-Air σύστημα αερόσακου για χρήση στο δρόμο, ένα σύστημα που δεν απαιτεί αισθητήρες τοποθετημένους στη μοτοσυκλέτα. Το σύστημα της Alpinestars χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο αλγόριθμο που ανιχνεύει επικείμενο κίνδυνο με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, φουσκώνοντας τον αερόσακο πριν την σύγκρουση, προστατεύοντας έτσι τον αναβάτη.

P90202821 highRes

Το BMW Motorrad Street Aird Dry by Alpinestars jacket έχει σχεδιαστεί να συνεργάζεται με το γιλέκο με αερόσακο της Alpinestars, το οποίο είναι και αναπόσπαστο κομμάτι της εξίσωσης, για να είναι το σύστημα πλήρως λειτουργικό.

Προσφέρει ακαριαίο φούσκωμα αερόσακου, προστατεύοντας την πλάτη, τα νεφρά, το στήθος και τους ώμους –οι πιο εκτεθειμένες περιοχές σε πιθανή σύγκρουση. Είναι επίσης πλήρως ανεξάρτητο, καθώς η χρήση αισθητήρων που βρίσκονται κοντά στο σώμα του αναβάτη ή συνεπιβάτη σημαίνει πως ο αερόσακος ενεργοποιείται δίχως να χρειάζεται να δεχθεί ασύρματα σήμα από τη μοτοσυκλέτα.

P90202816 highRes

Το συγκεκριμένο Jacket είναι το πρώτο προϊόν ασφαλείας που θα κυκλοφορήσει με αποκλειστική συνεργασία BMW & Alpinestars, και θα είναι διαθέσιμο τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες αναβάτες, σε μια σειρά διαφορετικών χρωμάτων από τον Οκτώβριο του 2016.

Τα σημαντικότερα σημεία του BMW Motorrad Street Air by Alpinestars.

  • Πλήρης ανάπτυξη του αερόσακου σε 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου, για προστασία τόσο από συγκρούσεις όσο και σε πτώσεις, τόσο με ταχύτητα όσο και με τον αναβάτη σταματημένο –πχ. στο φανάρι, εάν κάποιο αυτοκίνητο δεν σταματήσει και εμβολίσει τη μοτοσυκλέτα από πίσω.
  • Λειτουργία ανεξάρτητη από ανάγκη για εγκατάσταση αισθητήρων στη μοτοσυκλέτα, με την επιπρόσθετη ανάγκη για ασύρματη σύνδεση μοτοσυκλέτας-αναβάτη.
  • Άμεσα έτοιμο για χρήση, δίχως να χάνεται χρόνος για να συνδεθεί ασύρματα αναβάτης / συνεπιβάτης με τη μοτοσυκλέτα. Ο αναβάτης αλλάζει εύκολα μοτοσυκλέτες, δίχως να χρειάζεται να επέμβει στο οτιδήποτε.
  • Η τοποθέτηση αισθητήρων κοντά στο σώμα, σημαίνει πως το σύστημα του αερόσακου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για χρήση σε δρόμο όσο και για εκτός δρόμου Adventure-Touring.
  • Δεν υπάρχει ανάγκη να απενεργοποιήσετε το σύστημα αν φεύγετε από τον δρόμο για εκτός δρόμου αναζητήσεις, ή για να αλλάξετε ρυθμίσεις. Η εναλλαγή δρόμου και χώματος γίνεται έτσι απροβλημάτιστα.
  • Το σύστημα προστατεύεται από μια ανθεκτική και θήκη ανθεκτική στο νερό, που όταν φοριέται κάτω από ένα εξωτερικό jacket, σημαίνει πως το σύστημα του αερόσακου είναι πλήρως αδιάβροχο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 15:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon