.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 10:34

Το επαναστατικό νέο Bell Pro Star full-face κράνος

 

Carbon Fiber πλέξη από τον κόσμο της F1

 

Πριν λίγο καιρό, η Bell παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα της στα sport full-face κράνη, ένα high-tech carbon κομψοτέχνημα με το όνομα Pro Star. Ας δούμε τι το κάνει ξεχωριστό.

Η εξέλιξη στην τεχνολογία και στην ασφάλεια των κρανών είναι κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα, και όποτε κάποια εταιρεία ισχυριστεί πως φέρνει "επανάσταση' στην κατηγορία, δεν μπορούμε παρά να ακούσουμε τι έχει να μας πει.

Πρώτα από όλα, να βγάλουμε από τη μέση το γεγονός πως το νέο Pro Star ΔΕΝ είναι ένα φτηνό κράνος. Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά στις Η.Π.Α. τιμάται στα 1.1199 δολάρια, δηλαδή κοντά στα 1.080 ευρώ.

Οι πρώτες δοκιμές από δημοσιογράφους και αγωνιζόμενους κάνουν λόγο για ένα από τα καλύτερα σχεδιασμένα κράνη του κόσμου, όσον αφορά στην αεροδυναμική του -σχεδιασμένο σε αεροσήραγγα.

Δυνατότερο Unique Sales Point του Pro Star είναι σίγουρα η χρήση μιας νέας πλέξης ανθρακονημάτων, που προέρχεται από τον κόσμο της F1.

bell pro star3

Το Pro Star ζυγίζει 1.500 γραμμάρια, με την Bell να διατείνεται πως έτσι είναι 20% ελαφρύτερο από τα αντίστοιχα κράνη με συμβατική πλέξη Carbon. Σημειώστε εδώ πως δεν μιλάμε για το ελαφρύτερο Carbon κράνος αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχουν κάποια που το ξεπερνούν, αλλά για ένα από τα ελαφρύτερα με ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΑΚΑΜΨΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ. Γιατί όμως είναι ελαφρύτερο; 

bell pro star6

Λόγω του TeXTREME που χρησιμοποιεί ως υλικό κατασκευής. Το TeXtreme αποτελεί μία νέου τύπου, υπέρ-λεπτή πλέξη carbon που χρησιμποιείται στην F1, στον κόσμο της αγωνιστικής ποδηλασίας, κ.α. Δίχως να θυσιάζει ασφάλεια ή αντοχή είναι πολύ ελαφρύτερο από τις συμβατικές πλέξεις ανθρακονημάτων. Και από ότι φαίνεται το Pro Star είναι το πρώτο κράνος στον κόσμο που χρησιμοποιεί την λύση του TeXTREME.

bell pro star5

FLEX IMPACT LINER: Τα κράνη Pro Star και Race Star χρησιμοποιύν το εσωωτερικό Flex impact liner. Πρόκειται ουσιαστικά για 3 στρώσεις υλικών στο εσωτερικό του κράνους, η κάθε μία από διαφορετικό υλικό και με διαφορετική πυκνότητα. Στόχος η αποτελεσματικότερη απορρόφηση της ενέργειας των κρούσεων σε χαμηλές, μεσαίες και μεγάλες ταχύτητες. 

bell pro star4

Βελτιωμένη είναι η περιφερειακή ορατότητα του αναβάτη, σε σχέση με τα προηγούμενα κράνη της Bell, προσφέροντας απόλυτη κατόπτευση και βέλτιστο έλεγχο.

bell pro star7

Εξελιγμένα υλικά στο εσωτερικό του κράνους φροντίζουν να κρατάνε το κεφάλι δροσερό, ενώ δεν επιτρέπουν στο κράνος να μυρίζει λόγω ιδρώτα. Τέλος, το εσωτερικό στεγνώνει άμεσα μετά από τη χρήση.

bell pro star8

Θέλετε να αφαιρέσετε τα μαξιλαράκια στο εσωτερικό του κράνους για να ταπλύνετε; Αυτά μπαίνουν και βγαίνουν εύκολα, ενώ προσαρμόζονται στη σωστή θέση με τη βοήθεια μαγνητών!

Τέλος, απολαύστε το παρακάτω επίσημο επεξηγηματικό -αλλά και θεαματικό- βίντεο της Bell, για το Pro Star.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 16:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon