.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 16:08

BMW Motorrad - Αυτά θα είναι τα νέα TFT όργανα της φίρμας - Video

Κατά τη διάρκεια του podcast της BMW Motorrad με τίτλο «#RideAndTalk - BMW Motorrad Connected», είδαμε για πρώτη φορά επίσημα την επερχόμενη TFT οθόνη οργάνων της φίρμας, που μεταξύ άλλων θα έχει επιτέλους λεπτομερή απεικόνιση χαρτών για GPS πλοήγηση!

Όπως είχαμε διαπιστώσει και οι ίδιοι, χρησιμοποιώντας τη συνδεσιμότητα της BMW Motorrad σε διάφορες μοτοσυκλέτες που είχαμε για τεστ, η πλοήγηση στα τρέχοντα μοντέλα γίνεται μεν μέσω της TFT οθόνης (χρησιμοποιώντας το GPS του smartphone του αναβάτη), αλλά χωρίς την απεικόνιση χάρτη, παρά μόνο με «Turn by Turn» τρόπο.

Με άλλα λόγια, ο ιδιοκτήτης μιας μοτοσυκλέτας BMW συνδέει το smartphone του με τη μοτοσυκλέτα μέσω του BMW Motorrad app, επιλέγει διαδρομή και στην TFT οθόνη βλέπει οδηγίες για την επόμενη κίνηση του -για παράδειγμα «στρίψε αριστερά».

Ο παραπάνω τρόπος σαφώς υπολείπεται από την πλοήγηση με απεικόνιση χαρτών, καθώς η πληροφόρηση είναι εντελώς βασική, και αν για παράδειγμα υπάρχουν 2 δρόμοι αριστερά, ο ένας δίπλα στον άλλο, στην οθόνη θα δείτε «στρίψτε αριστερά» χωρίς να γνωρίζετε σε ποιο δρόμο πρέπει να μπείτε.

Τώρα, στην επερχόμενη γενιά TFT οργάνων της, η BMW Motorrad θα ενσωματώσει επιτέλους τη λειτουργία πλοήγησης με απεικόνιση χαρτών, χαρίζοντας τους μεγαλύτερη ευχρηστία.

Παρατηρώντας τη νέα οθόνη οργάνων στο βίντεο της BMW, βλέπουμε πως το σχήμα τους είναι διαφορετικό, πιο widescreen από τα τωρινά όργανα, ενώ ουσιαστικά περιέχουν 2 οθόνες μέσα τους, για απεικόνιση μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών δίχως να χρειάζεται ο αναβάτης να αλλάζει συνεχώς watchface, πιέζοντας κουμπιά για να δει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Στα αριστερά βρίσκεται η βασική οθόνη πληροφοριών της μοτοσυκλέτας, που περιέχει ενδείξεις κοντέρ, στροφόμετρου, χιλιομετρητών, θερμοκρασίας περιβάλλοντος, κ.α., ενώ στα δεξιά έχουμε διάφορα watchfaces / απεικονίσεις, είτε με ενδείξεις trip computer κ.α., είτε με απεικόνιση χάρτη πλοήγησης.

Πού θα δούμε τη BMW να τοποθετεί τα νέα όργανα πρώτα; Εικασίες κάνουν λόγο για τις τουριστικές μοτοσυκλέτες κύρους R 1250 RT και K 1600 GT, ενώ κάποιοι αναρωτιούνται αν το μεγάλο μήκος της νέας οθόνης σημαίνει πως δεν θα τοποθετηθεί σε R 1250 GS / R /RS ή σε S 1000 XR και στη σειρά F 900.

Για την ώρα τα νέα όργανα δεν φαίνεται να ενσωματώνουν Apple CarPlay ή Android Auto, αν και μέχρι την έλευση τους σε μοντέλα παραγωγής, η BMW μπορεί να έχει προσθέσει και τα παραπάνω συστήματα πολυμέσων σε αυτά.

Τέλος, στην πρώτη παρουσίαση των οργάνων στο podcast της BMW, φαίνεται ένα smartphone ενσωματωμένο στο πλάι της οθόνης , κάτι που πιθανώς να μεταφραστεί σε βάση για ασύρματη φόρτιση του κινητού του αναβάτη στα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας!

Δείτε παρακάτω το podcast της BMW, με τα νέα όργανα να εμφανίζονται στο 26:50.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon