.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 12:46

Brake Free - Έξυπνο φως φρένου που προσαρμόζεται στο κράνος

 

Υπερκαλύφθηκε η καμπάνια χρηματοδότησης του στο Indiegogo

 

Το Brake Free είναι ένα έξυπνο, λειτουργικό και καλαίσθητο φως φρένου για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο προσαρμόζεται στο κράνος του αναβάτη και τον κάνει πιο ορατό στο σκοτάδι και σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Η καμπάνια χρηματοδότησης του στο site Indiegogo υπερκαλύφθηκε, και αν όλα πάνε καλά θα το δούμε στην παραγωγή τον Μάρτιο του 2018.

brake free

Οι εφευρέτες του Brake Free ζητούσαν στο γνωστό site χρηματοδότησης Indiegogo 50.000 δολάρια ως στόχο για να ξεκινήσουν την παραγωγή, ενώ στις 26/4/2017 το ποσό είχε υπερκαλυφθεί (89.394 δολάρια) με 9 μέρες να απομένουν για τη λήξη της καμπάνιας!

brake free

Το Brake Free είναι μια έξυπνη συσκευή με μεγάλα LED πάνελ με 100 περίπου λαμπτήρες, που προσαρμόζεται και αφαιρείται πανεύκολα, με τη χρήση 2 δυνατών μαγνητών στο κράνος του αναβάτη, τους οποίους ο αναβάτης κολλάει στο κράνος με αυτοκόλλητα επιθέματα της 3Μ -όπως στις βάσεις για action cams. Τα φώτα είναι συνεχώς αναμμένα, με την ένταση του να δυναμώνει όταν ο αναβάτης φρενάρει.

brake free

Η συσκευή είναι αρκετά ελαφριά στα 170 γραμμάρια, δεν χρειάζεται σύνδεση με καλώδια ή app, ενώ διαθέτει αισθητήρες (επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπια) που καταλαβαίνουν πότε ο αναβάτης επιβραδύνει (είτε με χρήση φρένου κινητήρα, χρήση φρένων ή κατέβασμα ταχυτήτων), δυναμώνοντας το φως. Το σύστημα μάλιστα μπορεί να διακρίνει το απότομο φρενάρισμα (πανικού) αναβοσβήνοντας τα φώτα, για να προειδοποιήσει τα επερχόμενα οχήματα.

Ένα ακόμη στοιχείο που προσθέτει ασφάλεια στην κίνηση του αναβάτη είναι το γεγονός πως το Brake Free βρίσκεται στο ύψος των ματιών των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

brake free

Η μπαταρία του Brake Free είναι επαναφορτιζόμενη, έχει διάρκεια 8-10 ωρών, ενώ φορτίζει πλήρως σε 2 ώρες μέσω USB –μπορεί να φορτιστεί και εν κινήσει εάν η μοτοσυκλέτα σας έχει έξοδο USB.

Οι εμπνευστές του συστήματος αναφέρουν πως η συσκευή έχει σχεδιαστεί να αποκολλάται από το κράνος σε περίπτωση ατυχήματος για να μην επιβαρύνει τον αναβάτη, ενώ το Brake Free είναι ανθεκτικά φτιαγμένο και αδιάβροχο (πιστοποίηση IP64).

brake free 25

Η τιμή προ-παραγγελίας του Brake Free βρίσκεται στα 109 αμερικάνικα δολάρια, μια τιμή φθηνότερη κατά 30% από την τιμή στην οποία θα τιμάται όταν βγει στην παραγωγή.

Το χρονοδιάγραμμα του Brake Free μιλάει για έναρξη της παραγωγής τον Μάρτιο του 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2018.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 12:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon