.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 21:20

Τεχνική Ανάλυση: Suzuki GSX-S750 2017

 

Πλήρης τεχνική ανάλυση

 

Του Κώστα Γκαζή
Φωτογραφίες: Suzuki

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του Suzuki GSX-S750 του 2017, στο Alicante της Ισπανίας, όπου ανακαλύψαμε τα σημαντικά σημεία που κάνουν τη διαφορά στον διάδοχο του GSR750, χαρίζοντας του τον τίτλο The Apex Predator, ήτοι ο κυνηγός των στροφών. Ένα προσωνύμιο που η μοτοσυκλέτα επιβεβαιώνει στην πράξη, στο ακέραιο. Διαβάστε την τεχνική ανάλυση για τη νέα γυμνή ιαπωνική μοτοσυκλέτα του Hamamatsu.

Νέα εμφάνιση, καίριες αλλαγές ουσίας

Στιλιστικά, το GSX-S750 πατάει στα βήματα του μεγάλου αδελφού 1000, με μικρές αλλαγές στο design από τον σχεδιαστή Akira Muramatsu (φωτό άνω), αλλαγές που συνάδουν με τις πιο μαζεμένες διαστάσεις του, λόγω και του μικρότερου όγκου του κινητήρα που προέρχεται από GSX-R750.

Προσέξτε το logo της μοτοσυκλέτας που αποτίει φόρο τιμής στο GSX-R750, δίνοντας και το στίγμα του χαρακτήρα που ήθελαν να της δώσουν οι σχεδιαστές.

Η μοτοσυκλέτα βασίζεται στο προηγούμενο μοντέλο GSR 750, φορώντας το πλαίσιο του, ενώ πέρα από τη νέα εμφάνιση, διαθέτει καίριες -και θεαματικές σε αποτέλεσμα- βελτιώσεις σε αναρτήσεις, ψαλίδι, φρένα, τροχούς, τιμόνι, κινητήρα, και τεχνολογία!

Στην εμφάνιση όπως είπαμε έχουμε να κάνουμε με ένα μικρότερο GSX-S1000, ενώ το 750 φοράει επίσης τα ίδια όργανα, διαθέτει τους ίδιους διακόπτες, ενώ φέρει ABS που δεν απενεργοποιείται -όπως και στο 1000- και Traction Control τριών επιπέδων, με επιπλέον δυνατότητα απενεργοποίησης.

Euro 4 απολαυστικός κινητήρας

Ο κινητήρας προέρχεται από το GSR750, έχοντας αρχική προέλευση από το αγωνιστικό υπέρ-όπλο GSX-R 750, ενώ δέχτηκε την φροντίδα της Suzuki, υπό την επίβλεψη του Yuya Yoshioka (φωτό άνω).

Στην πιο σύγχρονη «πολιτική» εκδοχή του πληροί τις Euro 4 προδιαγραφές, φέρει Ride by Wire, και αποδίδει 114 PS (112,4HP) αντί για τους 106 HP (104,5HP) του GSR750. Μιλάμε δηλαδή για μια αύξηση 8 PS (7,9HP), ενώ το βάρος παραμένει ίδιο με του GSR750 στα 211 γεμάτα κιλά. Ένα θα σας πούμε για την απόδοση του κινητήρα. Φανατίζει και πωρώνει, ενώ ο ήχος από το φιλτροκούτι φέρνει στο μυαλό δράκο που ρουφάει αέρα πριν αρχίσει να ψεκάζει με φωτιές!

Αναρτήσεις και φρένα που κάνουν τη διαφορά

Το χρυσό ανάποδο πιρούνι ανήκει στην KYB, τα ακτινικά φρένα στην Nissin, οι δίσκοι είναι τύπου μαργαρίτας, και υπεύθυνος για την φανερή βελτίωση του GSX-S750 στο θέμα ανήκει στον Shogo Utsuyama (φωτό άνω), ο οποίος κράτησε το πλαίσιο του GSR, επεμβαίνοντας στα υπόλοιπα κομμάτια της συνταγής.

Όπως μας είπε ο Utsuyama-san για την τελική ρύθμιση των αναρτήσεων δοκίμασε δεκάδες σετάπ, μέχρι να φτάσει στη βέλτιστη ισορροπία κρατήματος, ευελιξίας και σταθερότητας.

User friendly για όλους

Το GSX-S750 φέρει και τα γνωστά User-Friendly συστήματα Easy Start και Low RPM Assist της Suzuki. Με το πρώτο ο αναβάτης δεν χρειάζεται να πιέζει συνεχώς τη μίζα, καθώς ένα μόνο άγγιγμα στο κουμπί ωθεί την μίζα να αρχίσει να γυρίζει μέχρι να φέρει στη ζωή τον κινητήρα. Και με το δεύτερο, οι αναβάτες αποφεύγουν τα «τσαφ» σε χαμηλές στροφές, με άλλα λόγια το σβήσιμο του κινητήρα από σκορτσάρισμα, καθώς η μοτοσυκλέτα ανεβάζει ελάχιστα στροφές στις μανούβρες, δίνοντας χείρα βοηθείας σε αρχάριους αναβάτες.

Εκτενής σειρά επίσημων αξεσουάρ

Φυσικά η Suzuki έχει προβλέψει και για μια εκτεταμένη σειρά επίσημων αξεσουάρ για το GSX-S750, με πληθώρα carbon κομματιών, tank bag, ζελατίνα, μανιτάρια, κάλυμμα μονόσελου, ρυθμιζόμενες μανέτες, κ.α.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 13:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τεχνική ανάλυση - KTM 1290 Super Adventure S 2017 BMW Motorrad Navigator VI »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon