.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 11:30

Συνέντευξη - Μάνος Κουτσουνάκης - HIPPO

Πολυπρόσωπη ενοικίαση σε κάθε επίπεδο

Ως δραστήριος επαγγελματίας και μοτοσυκλετιστής, ο κος Μάνος Κουτσουνάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Muvus που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τις  μοτοσυκλέτες CFMOTO, Royal Enfield, NIU και Polaris, μας μιλάει για την νέα δραστηριότητα της HIPPORENT στον τουριστικό τομέα.

Του Τάκη Μανιάτη

Οι ενοικιάσεις δίτροχων, ηλεκτρικών και θερμικών, είναι η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία βάζει την MUVUS και στον τουριστικό τομέα. Μιλήσαμε με τον κο Μάνο Κουτσουνάκη σχετικά με τις παροχές και τις βλέψεις της νέας εταιρίας.

BIKEIT: Ως επαγγελματίας στον τομέα της εμπορίας μοτοσυκλετών, πως βλέπετε τις ενοικιάσεις δίτροχων και τον τουριστικό τομέα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Το τουριστικό κομμάτι είναι κάτι που δεν το γνωρίζαμε, υποθέταμε ότι είναι καλό, φαίνεται ότι είναι καλό και πως θα υπάρχει μία καλή χρονιά, αν φυσικά δεν υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη γεωπολιτικά. Σίγουρα οι πελάτες είναι επηρεασμένοι στο εξωτερικό από την ακρίβεια που υπάρχει. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και θεωρούμε ότι θα έχουμε μία καλή σεζόν. Η ενοικίαση δικύκλου είναι ένα κομμάτι το οποίο έχει αρκετές δυνατότητες στην Ελλάδα.

BIKEIT: Όσον αφορά στην παρουσία της Hippo μέχρι στιγμής στην αγορά, πως έχετε δει τον τουριστικό τομέα, και πως έχετε αντιδράσει σε ότι έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής;

Μάνος Κουτσουνάκης: Αρχικά επενδύσαμε στο τουριστικό κομμάτι, το οποίο έχει και αρκετό ανταγωνισμό από εξαιρετικούς συναδέλφους, κι εμείς, μπήκαμε σε αυτό το κομμάτι για να προσφέρουμε κι εμείς τις δικές μας έτοιμες λύσεις, αφού θεωρήσαμε ότι υπάρχει χώρος.

BIKEIT: Πάνω σε αυτό, πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η Hippo;

Μάνος Κουτσουνάκης: Η Hippo στοχεύει κυρίως στην μακροπρόθεσμη ενοικίαση και σε mobility solutions. Βλέπουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθείς στα αστικά κέντρα, ειδικά με αυτοκίνητο, επίσης, υπάρχει ηχορύπανση, αλλά και αρκετοί ρύποι, οπότε η μετακίνηση με δίκυκλο, ειδικά αυτή με ηλεκτροκίνητο, όπως προσπαθούμε να προωθήσουμε κι εμείς, είναι μία καλή λύση που θα διευκολύνει τους πάντες. Και τους χρήστες αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

BIKEIT: Αυτή τη στιγμή, ποια είναι η βασική δραστηριότητα της Hippo;

Μάνος Κουτσουνάκης: H Hippo ασχολείται τώρα με τις ενοικιάσεις, βραχυχρόνιες ή μακροχρόνιες, αλλά και την εξυπηρέτηση των test rides από τα brands που εισάγουμε. Σύντομα θα ασχολείται και με mobility solutions, πάλι με πατίνια και μηχανάκια.

BIKEIT: Αναφορικά με τα πατίνια, και τα ηλεκτροκίνητα μηχανάκια, θα μπορούσε η Hippoνα δημιουργήσει ένα δίκτυο με ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία να παραλαμβάνεις από συγκεκριμένο μέρος και να τα αφήνεις αλλού, κάτι σαν sharing;

Μάνος Κουτσουνάκης: Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, και μάλιστα, δεν πιστεύουμε στο sharing και στο Free Floating Sharing.  Έχουμε δει ότι οι εταιρίες που έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό για sharing, ενώ έχουν συγκεντρώσει πολλά χρήματα σε funding, καμία δεν είναι κερδοφόρα. Νομίζω ότι έχουμε μία περίεργη κουλτούρα στην Ελλάδα, που μάλλον θα ήταν καταστροφική. Είδαμε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη με τα ηλεκτρικά πατίνια, που τα πετούσαν στη θάλασσα. Κάτι πολύ λυπηρό για μία εταιρία και μία επένδυση.

BIKEIT: Πιστεύετε ότι θα είχε εφαρμογή μία τέτοια λύση ενοικίασης sharingμε μηχανάκια και μοτοσυκλέτες;

Μάνος Κουτσουνάκης: Πιο εύκολα θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο με μηχανάκια παρά με πατίνια, απλά εμείς δεν είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή.

BIKEIT: Η Hippoμπορεί να έχει άλλες μάρκες στον στόλο της ή περιορίζεται μόνο στις CFMOTO / Royal Enfiel / NIU τις οποίες και αντιπροσωπεύετε;

Μάνος Κουτσουνάκης: Φυσικά και μπορεί. Ήδη έχει άλλες μάρκες στον στόλο, με scooter SYM της Γκοργκόλης Α.Ε. scooter της Honda από την αντιπροσωπεία της εταιρίας Honda Σαρακάκης,  έχουμε scooter της Yamaha από την Μοτοδυναμική, σύντομα θα προσθέσουμε και άλλες μοτοσυκλέτες, μεγαλύτερου κυβισμού, από άλλες εταιρίες. Ότι μας εξυπηρετεί και είναι σωστό για την γκάμα μας, το εντάσσουμε στον στόλο. Ούτως ή άλλως, μόνοι μας δεν μπορούμε να καλύψουμε όλη την απαιτούμενη γκάμα, εκτός από τα ηλεκτρικά στα οποία καλυπτόμαστε με την NIU.

BIKEIT: Ποιες είναι οι κατηγορίες μοτοσυκλετών και scooters που καλύπτει αυτή τη στιγμή η Hippo;

Μάνος Κουτσουνάκης: Έχουμε όλες τις κατηγορίες. Έχουμε scooter 50άρια, 125 και 300, προσθέτουμε τώρα mega scooter, και μετά ξεκινάμε με Royal Enfield Himalayan, Meteor 350 και Interceptor, και φυσικά με την CFMOTO προσφέρουμε adventure 650ΜΤ και τώρα προσθέτουμε το 800MT, και κάποιο άλλο adventure από άλλη εταιρία.

BIKEIT: Σκοπεύετε να προσθέσετε μεγάλες adventure μοτοσυκλέτες στην γκάμα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Ναι, φυσικά είναι το επόμενο στάδιο, μιας και όπως έχω ήδη αναφέρει, συνεργαζόμαστε και με άλλες εταιρίες, και όποια μοτοσυκλέτα μας ενδιαφέρει και ταιριάζει στις ανάγκες μας, την προσθέτουμε.

BIKEIT: Ασχολείστε και με ηλεκτρικά ποδήλατα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Ναι βέβαια, η Hippoνοικιάζει και e-bikes, και πατίνια, και ηλεκτρικά scooter, συμπληρώνοντας έτσι μία πλήρη γκάμα ηλεκτρικών για μετακίνηση στο κέντρο.

BIKEIT: Στην κατηγορία scooterκαι μικρό ηλεκτρικό μηχανάκι ή πατίνι, υπάρχει άλλη εταιρία στην αγορά που να διαθέτει τέτοιο στόλο;

Μάνος Κουτσουνάκης: Έχω μελετήσει λίγο τον ανταγωνισμό, και γενικά υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι καλοί επαγγελματίες που έχουν μεγάλη γκάμα για κάθε γούστο, νομίζω όμως όχι με τόσο ευρεία γκάμα.

BIKEIT: Πως ξεχωρίζει η Hippo από άλλες εταιρίες ενοικιάσεων;

Μάνος Κουτσουνάκης: Δεν προσφέρει μόνο την ενοικίαση, προσφέρει τόσο μακροχρόνια όσο και βραχυχρόνια, έχει τεράστια γκάμα οχημάτων, και είναι όλα καινούρια.

BIKEIT: Σκεπτόσαστε να επεκταθείτε σε διοργανώσεις εκδρομών με μοτοσυκλέτα ώστε να φέρνετε group αναβατών από το εξωτερικό;

Μάνος Κουτσουνάκης: Όχι, δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει, ούτε καν κατά παραγγελία. Δεν μπορούμε να το κάνουμε, υπάρχουν συνάδελφοι που το κάνουν επιτυχημένα, κι εμείς δεν ανοίξαμε με τέτοιο σκοπό. Μπορούμε κάλλιστα να προτείνουμε κάποιον συνάδελφο που κάνει τέτοια δουλειά.

BIKEIT: Μπορεί κάποιος να επιλέξει μία μοτοσυκλέτα για μία, δύο μέρες ή εβδομάδα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Έχουμε διάφορα προγράμματα. Μπορεί να την επιλέξει για μία ώρα, για μία μέρα, για μία εβδομάδα, για ένα μήνα. Απευθυνόμαστε τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μοτοσυκλέτα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θέλουν να πάνε σε προγράμματα τύπου flex.

BIKEIT: Μπορεί κάποιος να αλλάζει την μοτοσυκλέτα που έχει επιλέξει σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Θα μπορούσε να νοικιάζει μοτοσυκλέτα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και να μας ενημερώνει σχετικά για το τι θα χρειαστεί, ώστε να είμαστε έτοιμοι να τον καλύψουμε για τις μέρες που θα έχουμε συμφωνήσει. Όμως, είναι κάτι που ακόμη δουλεύουμε, γιατί συναντάμε αρκετές δυσκολίες ως προς την εφαρμογή του. Κατά πάσα πιθανότηταθα είναι μηνιαίο το ελάχιστο χρονικό διάστημα κάθε μοτοσυκλέτας μέσα στο πρόγραμμα.

BIKEIT: Πως θα δουλέψετε ακριβώς σε αυτό το πρόγραμμα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Σκοπεύουμε να βγάλουμε μία συνδρομή που θα ονομάζεται για παράδειγμα "Royal Enfield". Θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε τέσσερα διαθέσιμα μοντέλα της εταιρίας. Και θα πρέπει να συνεννοούμαστε στα μέσα του μήνα για το μοντέλο που θα χρειαστεί ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τον επόμενο μήνα.

BIKEIT: Είναι διαθέσιμο ένα τέτοιο πρόγραμμα τώρα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Όχι, είναι κάτι το οποίο θα εμφανιστεί στην ιστοσελίδα μας άμεσα.

BIKEIT: Ασχολείστε και με επαγγελματικές ενοικιάσειςδικύκλων;

Μάνος Κουτσουνάκης: Ναι βέβαια, ενοικιάζουμε δίκυκλα σε εταιρίες που θέλουν ένα στόλο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με την εβδομάδα, το μήνα, το χρόνο, ότι θέλουν ακριβώς, κάτι που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όλους.Παρέχουμε επίσης και λύσεις σε ιδιοκτήτες καταλυμάτων ή ξενοδόχους, οι οποίοι μπορούν να εντάξουν τα οχήματά μας στα δωμάτιά τους.  Συνεργαζόμαστε κυρίως με εταιρίες διαχειριστών καταλυμάτων. Κάποιος ενοικιαστής μπορεί να χρειαστεί και ένα πατίνι, το οποίο εμείς το πάμε στον διαχειριστή και ο πελάτης το βρίσκει μέσα στο δωμάτιο.

BIKEIT: Έχετε κάποιο περιορισμό στις ημέρες ενοικίασης;

Μάνος Κουτσουνάκης: Ναι, και μόνο σε κάποιες μοτοσυκλέτες, κυρίως μεγάλες adventure, και μόνο σε περιόδους μεγάλης κίνησης. Για παράδειγμα, τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει ελάχιστη ενοικίαση τριών ημερών για τις μεγάλες adventure.

BIKEIT: Μέσα στο siteσας, θα βρει κάποιος όλες αυτές τις πληροφορίες και να κάνει bookingμία μοτοσυκλέτα;

Μάνος Κουτσουνάκης: Βέβαια, στο www.hipporent.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες και μπορεί να νοικιάσει από εκεί μία μοτοσυκλέτα. Σύντομα θα υπάρχει και εφαρμογή για  πιο εύκολη ενοικίαση.

Η Hippo έχει ως στόχο να προσπαθήσει να φέρει νέο κόσμο στην μοτοσυκλέτα, και πιστεύουμε ότι η ενοικίαση τέτοιου τύπου και τέτοιου στόλου, μπορεί να συμβάλλει σε αυτό. Για μία εταιρία όπως είμαστε εμείς, η Hippo είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Παρατηρούμε κι εμείς, όπως όλοι, ότι τόσο σε ελληνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπαίνουν νέοι αναβάτες στο χώρο. Αν πας σε ένα κατάστημα που παραδίδει μοτοσυκλέτες καθημερινά, θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι αναβάτες είναι μεγάλης ηλικίας. Αν με την ενοικίαση καταφέρουμε να προσελκύσουμε νέο κόσμο στο δίκυκλο, θα είναι κερδισμένοι όλοι, κι εμείς φυσικά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 11:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon