.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 17:16

Test - Suzuki GSX-S1000F ABS 2016

 

Ποιον είπες Sport-Touring;

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

To Suzuki GSX-S1000F είναι μια ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα, που παίζει σε πολλά ταμπλό, και δύσκολα κατηγοριοποιείται. Ισορροπεί ανάμεσα στα μεγάλα Streetfighter του λίτρου, και στα Sport-Touring μοντέλα, προτάσσοντας αρετές και από τις 2 κατηγορίες. Φοράει τον αειθαλή κινητήρα του GSX-R 1000 K5-K8, ενώ διαθέτει τα απαραίτητα -μόνο- ηλεκτρονικά βοηθήματα. Εξιτάρει, ταξιδεύει και βολεύει σε ισόποσες δόσεις.

Το GSX-S1000FA είναι ιδιαίτερα επιθετικό, αλλά και ιδιαίτερο σχεδιαστικά. Σε εμφάνιση αναλόγως από που θα το κοιτάξεις, θα φανεί είτε στρουμπουλό, είτε αιχμηρό, ενώ προσπαθείς απεγνωσμένα να το κατατάξεις κάπου, όμως εκείνο... δεν θέλει την ομαδοποίηση. Το ψηλό τιμόνι το κάνει να μοιάζει έως και με stunt-bike, το φέρινγκ του δίνει Superbike χροιά, κι έτσι τα πράγματα μπερδεύονται.

Μοναδική εμφάνιση, sport αέρας, solo ανέσεις

Πέρα από την ιδιαίτερη εμφάνιση, αμέσως χτυπάνε στο μάτι τα sport χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, που μιλάνε για Superbike επιδόσεις. Το χρυσό ανάποδο πιρούνι, οι ακτινικές δαγκάνες μπροστά, το σύνολο πλαισίου-ψαλιδιού με προδιαγραφές Superbike, το φαλτσοκομένο κοντό τελικό εξάτμισης που βγαίνει κάτω από το μοτέρ, και το πίσω ελαστικό 190/50. Παλιομοδίτικη λεπτομέρεια τα χοντρούλικα φλας, χαράς ευαγγέλια για τον ιδιοκτήτη που του αρέσει το customizing, καθώς άμεσα θα τα αλλάξει με λεπτά LED από τα επίσημα αξεσουάρ της Suzuki.

Τα 815 χιλιοστά από το έδαφος επιτρέπουν ακόμα και στους κοντύτερους αναβάτες εύκολο και καλό πάτημα στο έδαφος, γεμίζοντας τους εμπιστοσύνη. Η θέση οδήγησης τοποθετεί τον αναβάτη σε μια ενδιάμεση στάση... όρθια και ελαφρώς σκυφτή -καθόλου ακραία-, το αφρώδες υλικό αλλά και η σχεδιάση της σέλας είναι άψογα, ενώ μόνο οι κλειστές γωνίες των γονάτων θα ενοχλήσουν στην πολύωρη οδήγηση. Αδικημένος είναι ο συνεπιβάτης που δεν θα καθίσει άνετα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και η έλλειψη ανέσεων για εκείνον μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά στην ταυτότητα της μοτοσυκλέτας, που προτιμά τις solo καταστάσεις. Για αστικές διαδρομές ο συνεπιβάτης θα βολευτεί όπως-όπως, για μακρύτερα η κατάσταση γίνεται hardcore.

Εργονομικό και σύγχρονο

Το μαύρο ματ fatbar τιμόνι της Renthal έχει όμορφο φινίρισμα, όμως είναι σχετικά στενό, και με τα άκρα του να λυγίζουν προς τα πίσω. Η Suzuki προσπάθησε να ικανοποιήσει και τους φαν των Superbike, και των γυμνών, ενώ αν δεν σας αρέσει, αποτελεί ένα ακόμη σημείο που βελτιώνεται πανεύκολα, με ένα aftermarket τιμόνι της αρεσκείας σας.

Άριστοι οι καθρέπτες, δεν ενοχλούν οπτικά, ενώ παρέχουν πολύ καλό οπτικό πεδίο και δεν θολώνουν από κραδασμούς. Αστείος ο ασθενικός ήχος της κόρνας, αν και με τέτοιο ήχο από την εξάτμιση, αστεία είναι και η παρατήρηση μας για την κόρνα. Απλώς ρίξτε μια ξερογκαζιά και καθαρίσατε. Προσοχή θέλει η θέση Parking που διαθέτει η μοτοσυκλέτα στον κεντρικό διακόπτη, ώστε να μην ξεχάσετε το GSX-S1000F με τα φώτα αναμμένα.

Καθαρού design τα όργανα του GSX-S1000F, αποτελούνται από μία πλατιά ψηφιακή οθόνη που παρέχει πληθώρα ευδιάκριτων ενδείξεων. Κοντέρ και ταχύτητα κιβωτίου είναι σε πρώτο πλάνο, όπως είναι και η μπάρα του στροφόμετρου, με το κόκκινο (μαύρο στην οθόνη), στις 11.500 σαλ. Σημειώστε πως το στροφόμετρο έχει λειτουργία peak hold, η οποία όταν κλείσετε το γκάζι κρατάει για λίγο τις μέγιστες στροφές που είχατε προηγουμένως, ώστε ο αναβάτης να βλέπει τι στροφές είχε πριν κατεβάσει ταχύτητα. Στις ενδείξεις περιλαμβάνονται στάθμη καυσίμου και θερμοκρασίας, αμφότερες με μπάρες, ένδειξη επιπέδου Traction Control, ρολόι, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, 2 δείκτες κατανάλωσης (στιγμιαία και μέση), και υπολειπόμενη απόσταση μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό. Οι λυχνίες αφορούν σε φλας, μεγάλη σκάλα προβολέα, ψεκασμό, νεκρά, ABS, Traction Control, και θερμοκρασία ψυκτικού και πίεσης λαδιού. Η Suzuki αναφέρει πως με τη χρήση ψηφιακής οθόνης και μόνο, δίχως στροφόμετρο με αναλογικές ενδείξεις (πρώτη φορά για τη Suzuki), τα όργανα ζυγίζουν 275 γραμμάρια σε σύγκριση με τα 380 του GSX-R 1000.

Χρηστικότατο είναι το νέο σύστημα εκκίνησης του GSX-S1000FA, που διαθέτει λειτουργία one-push, με τον αναβάτη να χρειάζεται να πιέσει μόνο μία φορά τη μίζα, δίχως να χρειάζεται πλέον να την κρατάει πατημένη μέχρι να εκκινήσει ο κινητήρας. Τέλος, επιτέλους η Suzuki πέταξε την -υπερβολική κατά τη γνώμη μας- συνθήκη για υποχρεωτικό τράβηγμα του συμπλέκτη κατά την εκκίνηση. Τώρα, γυρίζεις το κλειδί στη θέση On, πιέζεις με το ένα δάκτυλο τη μίζα ΜΙΑ φορά και... βουαλά, το GSX-S1000F πήρε μπροστά!

Αειθαλής καρδιά

Στην καρδιά του κτήνους βρίσκουμε ένα παλιό γνώριμο, τον τετρακύλινδρο και ψεκαστό κινητήρα του best seller και στην Ελλάδα GSX-R 1000 K5. Ας δούμε για ποιους λόγους η Suzuki επέλεξε ένα μοτέρ που μετράει 10 χρόνια από τη γέννηση του, αντί για τον κινητήρα του GSX-R 1000 του 2015. Κύριος λόγος, η μεγάλη διαδρομή των εμβόλων που δίνει γεμάτη καμπύλη σε χαμηλό-μεσαίες στροφές, χαρακτηριστικό ιδανικό για τη γυμνή κατηγορία. Δεύτερος λόγος, η διάταξη στρόφαλου και κιβωτίου, που διευκόλυναν τη Suzuki να σχεδιάσει ένα ελαφρύ πλαίσιο. Και τελευταίος λόγος, το γεγονός πως το μοτέρ του K5 ήταν εκείνο που είχε την καλύτερη φήμη στην αγορά, εκείνο που είχε κερδίσει και τα περισσότερα πρωταθλήματα -WSBK, ΤΤ, Endurance, κλπ. Η μεγάλη διαδρομή των 59 χιλιοστών επιτρέπει τη χρησιμοποίηση ενός compact θαλάμου καύσης, και ενός πιστονιού με επίπεδη κεφαλή.

Στο νέο ρόλο του για το GSX-S1000FA, το μοτέρ του GSX-R 1000 K5 έχει επαναρυθμιστεί, βγάζοντας πλέον 144 ίππους και άγνωστη ροπή -παραδοσιακά η μυστικοπαθής Suzuki δεν αναφέρει στοιχεία δύναμης και ροπής. Νέα είναι τα έμβολα, που έχουν σχεδιαστεί με μέθοδο ανάλυσης FEM (Finite Element Method), για να διαθέτουν βέλτιστη ακαμψία και βάρος. Πιστόνια και ελατήρια πιστονιών είναι κατά 3% ελαφρύτερα από εκείνα του μοτέρ του 2007, δίχως παραχωρήσεις σε αξιοπιστία. Νέα είναι τα προφίλ των εκκεντροφόρων, προσανατολισμένα στη street χρήση του GSX-S1000FA, νέο είναι και το φίλτρο αέρα, για αυξημένη αποδοτικότητα και μειωμένο θόρυβο.

Νέο όμως είναι και το 4 σε 2 σε 1 σύστημα εξαγωγής, για πιο καθαρό look, εντυπωσιακό ήχο από το μονό τελικό στην εξάτμιση, και δυνατές επιδόσεις για το δρόμο. Στην εξάτμιση βρίσκεται και το σύστημα SET (Suzuki Exhaust Tuning), που ελέγχει τα αέρια της καύσης ώστε να βελτιώνει την καύση στις χαμηλές στροφές. Σημειώστε πως ίδιος με το GSX-R 1000 K7 είναι ο ψεκασμός με τα σώματα των 44 χιλιοστών, και τις διπλές πεταλούδες SDTV (Suzuki Dual Throttle Valve). Καινούργιο είναι το σύστημα ψύξης, με ένα υψηλής απόδοσης κυρτό ψυγείο, ενώ υγρόψυκτο είναι το φίλτρο λαδιού -αντίθετα με το GSX-R 1000 όπου ήταν αερόψυκτο.

Traction Control τριών επιπέδων

Το GSX-S1000F διαθέτει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που ελέγχει συνεχώς την ταχύτητα περιστροφής των τροχών της μοτοσυκλέτας, τη θέση του στρόφαλου, και της ταχύτητας κιβωτίου, μειώνοντας την απόδοση του κινητήρα μόλις αντιληφθεί απώλεια πρόσφυσης. Το σύστημα ελέγχει τα δεδομένα από τους αισθητήρες της μοτοσυκλέτας κάθε 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ρυθμίζοντας την ανάφλεξη, παρέχοντας έτσι άμεση αντίδραση σε οποιοδήποτε γλίστρημα.

Ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει σε τρία επίπεδα -ή και να απενεργοποιήσει- εύκολα το Traction Control από ένα μεγάλο κουμπί στο αριστερό γκριπ. Στο λιγότερο παρεμβατικό επίπεδο 1 το σύστημα επιτρέπει ένα μικρό σπινάρισμα, το επίπεδο 2 γίνεται ακόμα πιο παρεμβατικό, ενώ το επίπεδο 3 θα σας φανεί χρήσιμο στη βροχή, ή σε ιδιαίτερα κακό οδόστρωμα. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αναβάτης αλλάζει άμεσα και εύκολα τις ρυθμίσεις του Traction Control, ενώ το σύστημα κρατάει στη μνήμη του τη ρύθμιση που επιλέξατε, ακόμα κι αν κλείσετε τη μοτοσυκλέτα.

Superbike στήσιμο

Η Suzuki αναφέρει ως νέο το compact και ελαφρύ (ελαφρύτερο από το αντίστοιχο πλαίσιο του GSX-R 1000 του 2015) πλαίσιο δυο δοκών αλουμινίου, σχεδιασμένο να παρέχει ευελιξία (κοντό μεταξόνιο στα 1.460 χλστ.) και διασκέδαση κατά την οδήγηση. Το ψαλίδι είναι το ΙΔΙΟ με εκείνο του GSX-R 1000 του 2015. Ως πεδίο δράσης του πλαισίου, η εταιρεία του Hamamatsu αναφέρει όλα τα είδη δρόμων, από επαρχιακούς, αστικούς, και αυτοκινητόδρομους -έχει αφήσει έξω τη χρήση πίστας, αν και δεν θα περάσετε άσχημα σε ένα Track Day καβάλα στο GSX-S1000F.

Στενό είναι το ρεζερβουάρ, στενή και η σέλα, στενή σε κάτοψη και η σιλουέτα του GSX-S1000F. Στις αναρτήσεις μπροστά βρίσκουμε ένα χρυσό ανάποδο πιρούνι 43 χιλιοστών της Kayaba. Τα 43 χιλιοστά σήμερα δεν εντυπωσιάζουν στην κατηγορία, παρόλα αυτά ούτε και απογοητεύουν, ενώ το συγκεκριμένο πιρούνι είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, και με Superbike κοντή διαδρομή 120 χιλιοστών. Το πίσω μονό αμορτισέρ ανήκει και αυτό στην Kayaba, διαθέτει προφόρτιση και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς, με διαδρομή 135 χιλιοστών. Στον τομέα της πέδησης, μπροστά το GSX-S1000FA φοράει ένα ζευγάρι ακτινικές monoblock τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, που δαγκώνουν δίσκους 310 χλστ. Ο δίσκος πίσω έχει διάμετρο 250 χλστ., με διπίστονη δαγκάνα, ενώ η μοτοσυκλέτα φοράει σύστημα ABS της Bosch. Νέου design είναι οι αλουμινένιοι τροχοί με τα 6 μπράτσα, ενώ στα λάστιχα βρίσκουμε τα D214 της Dunlop.

Άνετο και ικανό στην πόλη

Προικισμέμνο αποδεικνύεται το GSX-S1000F, σε πολλούς μάλιστα τομείς, με την πώρωση να αρχίζει με το καλημέρα. Το μουγκρητό που ξεχύνεται από το μονόκαννο τελικό σου φτιάχνει τη διάθεση στο ζέσταμα, ενώ μόλις καθίσεις στη σέλα αντιλαμβάνεσαι πόσο εύκολο και μανιτζέβελο είναι το GSX-S. Το τιμόνι κόβει πολύ, τα πόδια πατάνε εύκολα στο έδαφος, η σέλα άνετη, το κιβώτιο άμεμπτο σε όλες τις αλλαγές αλλά και στην εύρεση νεκράς, ο συμπλέκτης δεν κουράζει στο τράβηγμα.

Βγάζω off το Traction Control (κλασική προσωπική συνήθεια), το οποίο παραμένει ανενεργό μέχρι εσείς να αποφασίσετε να το ενεργοποιήσετε και πάλι. Βγαίνω από το γκαράζ, ανοίγω το γκάζι, και το κτήνος εκτοξεύεται στον ορίζοντα. Σημειώστε πως στην παρουσίαση της η Suzuki υποστηρίζει πως το GSX-S1000FA στα χέρια των δοκιμαστών της έγραψε 10,1 δευτερόλεπτα στο τετρακοσάρι από στάση, ίδιο χρόνο με το BMW S 1000 R, και καλύτερο από εκείνο του Kawasaki Z1000, με 10,5. Ίσως και να είναι έτσι, στα επίσημα στοιχεία το S 1000 R έχει 160 επίσημους ίππους έναντι 144 του GSX-S1000FA, όμως το BMW είναι και αρκετά βαρύτερο. Ως προσωπική εντύπωση το GSX-S δεν δείχνει να επιταχύνει με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό με το BMW, βρίσκεται όμως αρκετά κοντά.

Διαφωνώ με τη Suzuki που μείωσε μόλις κατά ένα δόντι την τελική μετάδοση του GSX-S1000FA σε σχέση με το GSX-R 1000, καθώς και η ίδια η εταιρεία δήλωνε πως το κοινό της κατηγορίας ΔΕΝ ενδιαφέρεται για μέγιστες τελικές. Αλήθεια, τι να τα κάνω τα 250+χλμ/ώρα με ένα γυμνό όταν στις μάχες των δρόμων μετράει η άμεση απόκριση σε χαμηλές και μεσαίες.

Ευτυχώς παρά το μακρύ γρανάζωμα, ο Κ5 κινητήρας τα καταφέρνει εν τέλει πολύ καλά και στην πόλη, καθώς είναι απίστευτα ελαστικός, και κτηνωδώς ροπάτος, με τις αλλαγές ταχυτήτων να περιορίζονται στο ελάχιστο. Μαζί με το φαρδύ και ψηλό τιμόνι, το GSX-S θα ελιχθεί ανάμεσα στα αυτοκίνητα, και θα αποτελέσει αξιόμαχο αστικό σύντροφο, δίχως να κουράζει ή να ταλαιπωρεί τον αναβάτη του, ενώ θα κολλήσει μόνο στο χειρότερο μποτιλιάρισμα -κάτι απολύτως λογικό για μια μοτοσυκλέτα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Έτσι το GSX-S1000FA εκπληρώνει τον αστικό ρόλο του δίχως να βαρυγκομά, παρέχοντας... χρηστικότητα, μαζί με αδρεναλίνη. Ευελιξία, δυνατές επιταχύνσεις, παντιλίκι σε κάθε στροφή, αρχοντικές σούζες σε καλό οδόστρωμα, και ακαριαίο φόρτωμα χιλιομέτρων που σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς και που θα σταματήσεις. Ας είναι καλά το μουγκρητό του κινητήρα που κάνει τους οδηγούς να παραμερίζουν ενστικτωδώς (και πιστέψτε μας... παραμερίζουν!), η σταθερότητα πλαισίου και αναρτήσεων που παρέχουν άριστο έλεγχο, και τα καλά φρένα με την απουσία αρχικού δαγκώματος, που μαζί με το ABS (που είναι σχετικά ξεπερασμένο σε λειτουργία, με έμφαση περισσότερο στην ασφάλεια όπου και τα καταφέρνει μια χαρά, παρά στις επιδόσεις) ομαλοποιούν τις εξωπραγματικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεσαι αναμεμειγμένος δίχως να καταλάβεις το πώς και το γιατί.

Αν θέλαμε να εκφράσουμε ένα μικρό παράπονο, θα θέλαμε περισσότερη δύναμη από τα φρένα, καθώς η μοτοσυκλέτα αναπτύσσει πανεύκολα διαπλανητικές ταχύτητες. Δυνατά μεν, αλλά λίγη ακόμα δύναμη δεν θα μας χάλαγε καθόλου. Τέλος σημειώστε πως και το τιμόνι δεν κόβει πολύ, καθώς μπορεί η Suzuki να έβαλε ψηλό τιμόνι στο GSX-S1000F, όμως το κόψιμο του είναι μικρό, όπως στο GSX-R.

Πύραυλος εκτός αστικών ορίων

Έξω από την πόλη, και πάμε σε ανάβαση και κατόπιν κατάβαση Πάρνηθας. Εκτόξευση σε κάθε ευθεία, δυνατά φρένα πριν κάθε φουρκέτα, κλίσεις σε κάθε στροφή με συνοδεία ελεγχόμενου γλιστρήματος στο γλιστερό, και με γράπωμα σε καλή άσφαλτο, και σούζα σε κάθε επιτάχυνση με ελαφρύ τράβηγμα του τιμονιού. Πιασμένοι πήχεις, πρησμένο σβέρκο, και banzai ενθουσιασμού μέσα από το κράνος! Όταν είχαμε οδηγήσει τη γυμνή έκδοση το 2015, είχαμε παράπονα από τον ψεκασμό, καθώς στο άνοιγμα γκαζιού από τέρμα κλειστό η μοτοσυκλέτα τιναζόταν μπροστά, με καταστροφικά αποτελέσματα σε ισορροπία και γραμμές. Το φαινόμενο όμως σχεδόν εξαφανίστηκε στο GSX-S1000F του 2016, και υποπτευόμαστε πως η Suzuki προχώρησε σε σιωπηλές αλλαγές σε ψεκασμό, αλλαγές που έφεραν τα πάνω-κάτω στην τροφοδοσία! Πλέον ο ψεκασμός είναι σχεδόν άψογος, με ελάχιστο τίναγμα στο άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό, κάτι που δεν ενοχλεί, αφήνοντας σε απερίσπαστο να οδηγήσεις σβέλτα και με ροή.

Υποδειγματική είναι η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας στον αυτοκινητόδρομο, ακόμα και σε ταχύτητες κοντά στην τελική της, με αρκετά καλή προστασία, ειδικά αν σκύψει ο αναβάτης. Όσον αφορά στο προσφιλές σπορ της ανόρθωσης του μπροστινού τροχού, η μοτοσυκλέτα θα σηκωθεί με 1η και τράβηγμα, και με 2α και συμπλέκτη, ενώ προσωπικά δεν κατάφερα να σηκώσω το GSX-S με 3η -μακρύ είπαμε το γρανάζωμα. Τέλος δεν μου άρεσε το γεγονός πως δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις το ABS, ενώ τα ελαστικά κρίνονται καλά για μεικτή χρήση, αλλά αν γυαλίζει το μάτι του αναβάτη, θα προτείναμε ένα ζευγάρι με πιο μαλακή γόμα, για να αναδείξουν ακόμα καλύτερα τις sport δυνατότητες του GSX-S.

Η μέση κατανάλωση που είδαμε κατά τη δοκιμή μας ήταν τα 7,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, κατανάλωση που δίνει στη μοτοσυκλέτα της Suzuki μια μέση αυτονομία 240 χιλιομέτρων, καθόλου άσχημη για όλες τις περιστάσεις.

Εξιτάρει, ταξιδεύει και εν τέλει βολεύει

Μπορεί να άργησε να παρουσιαστεί, και ναι, δεν διαθέτει όλα τα έξτρα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια του ανταγωνισμού. Δεν έχει wheelie control, launch control, χάρτες ανάφλεξης, Cornering ABS, IMU, ηλεκτρονικές αναρτήσεις, κλπ. Παρόλα αυτά διαθέτει ABS αλλά και Traction Control, προτάσσοντας την “manual” οδήγηση και τον εξαιρετικό έλεγχο που παρέχει τόσο η απόδοση του ροπάτου μοτέρ, όσο και το στήσιμο πλαισίου, αναρτήσεων και φρένων. Δουλεύει άριστα σε αστικές συνθήκες, παλεύει σώμα με σώμα με όλα τα υπόλοιπα κτήνη των 1000+ κυβικών σε στήσιμο και επιδόσεις, ταξιδεύει με κάποιες παραχωρήσεις -προτιμώντας solo διαδρομές- και οδηγεί δίχως κόπο τον αναβάτη του στα υψίπεδα της πολυπόθητης οδηγικής νιρβάνας. Δύναμη, έλεγχος, δυνατότητες και επιδόσεις, σε ένα ιδιαίτερης αισθητικής, και ιδιαίτερων ισορροπιών αξιόλογο πακέτο.

Επίσημα αξεσουάρ

Μέσα στα επίσημα αξεσουάρ για το GSX-S1000F ξεχωρίζουν τα ακόλουθα:

  • Ανοδιωμένο τιμόνι σε 4 χρώματα.
  • Εξάτμιση Yoshimura EVO4.
  • Μανιτάρια κινητήρα.
  • Κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη.
  • Tank Bag.
  • Φλας LED.
  • Κόκκινες δαγκάνες φρένων.
  • Γραφικά για τις ζάντες.
  • Carbon φτερό μπροστά.
  • Carbon ζελατίνα.
  • Carbon φτερό πίσω.
  • Carbon προστατευτικά για φτέρνες.
  • Carbon καπάκια κινητήρα.
  • Carbon ουρά.
  • Μανιτάρια πιρουνιού.
  • Μαρσπιέ.
  • Θερμαινόμενα γκριπ.
  • Επεκτάσεις για τους καθρέπτες.
  • Tail Tidy.
  • Προστατευτικά για το ρεζερβουάρ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αντιπρόσωπος Σφακιανάκης
Μοντέλο GSX-S1000FA 2016
Τιμή 14.395euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 4Κ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (c.c.) 999
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 73,4x59
Συμπίεση (:1)  12,2
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  4 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση   Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση  Γρανάζια - αλυσίδα
Σχέσεις ταχυτήτων 6
Πρωτεύουσα σχέση 1,553 (73/47)
Τελική σχέση 2.588 (44/17
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Αλουμινένιο δύο δοκών
Κάστερ (°)  25
Ίχνος (mm) 100
Μεταξόνιο (mm) 1.460
Ύψος σέλας (mm) 815
Συνολικό ύψος (mm) 1.080
Μήκος (mm) 2.115
Απόσταση από έδαφος (mm) 145
Πλάτος (mm) 795
Βάρος με υγρά (kg)   214
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  17l
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά  Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα KYB διαμέτρου 43mm / διαδρομή 120mm /  Πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω  Μονό αμορτισέρ KYB / Διαδρομή τροχού 135mm / Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου σε 7 θέσεις
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70ZR17M/C (58W) Dunlop D214
Πίσω  190/50ZR17M/C (73W) Dunlop D214
   
Φρένα  
Μπροστά Δυο δίσκοι διαμέτρου 310mm με ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo
Πίσω  Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin
   
Εξοπλισμός  
  Ψηφιακό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, ένδειξη θερμοκρασίας, σχέσεων, καυσίμου / ρεζέρβας, ψεκασμού, φώτα, νεκρά, επιλεγμένης σχέσης, δύο μερικοί χιλιομετρητές με ένδειξη κατανάλωσης
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ)  144 / 10.000
Ροπή εργοστασίου (kg /σαλ)  10,6 / 9.500
Ισχύς πραγματική (ίπποι/σαλ)  142,26 / Δ.Α.
Ροπή πραγματική (kg /σαλ)  Δ.Α.

Διάγραμμα δυναμομέτρησης

Ίδιος κινητήρας για GSX-S1000 & GSX-S1000FA, κι έτσι δεν δυναμομετρήσαμε ξανά το ντυμένο μοντέλο. Από τα 144 ανακοινώσιμα άλογα, στο δυναμόμετρο είδαμε τα 142,26, δυνατή απόδοση που το φέρνει να πολεμάει στα ίσα με τον ανταγωνισμό. Εντυπωσιάζει η ομαλή λειτουργεία και το πέρασμα από τις χαμηλές στις ψηλές στροφές χωρίς κομπιάσματα στο άνοιγμα του γκαζιού.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 17:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρώτο test – Suzuki GSX 1300R Hayabusa ABS 2013 Video Test Ride - Suzuki Hayabusa 2021 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon