.
Κατηγορία Daytona
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 14:57

Daytona G200 – Νέο μοντέρνο scrambler σε μικρά κυβικά

Ακόμα μία «άσκηση» συνδυασμού του στυλ με την πρακτικότητα και την χαμηλή τιμή, από την Daytona και την Zontes.   

Για το 2024, η Daytona Motors παρουσίασε το νέο G200 – μία μοτοσυκλέτα neo scrambler με άμεση «συγγένεια» με την GK350, που η μάρκα διαθέτει ήδη στην αγορά. Με το G200, η Daytona κάνει ένα άνοιγμα και προς τα κάτω, στις κατηγορίες κυβισμών, παρέχοντας μια επιλογή για νεαρότερους αναβάτες και αναβάτριες.

Το στυλ της G200 είναι πολύ χαρακτηριστικό και συνδυάζει τις φουτουριστικές νότες της Zontes, με τα κλασικά χαρακτηριστικά μίας νεορετρό μοτοσυκλέτας. Τα ελαστικά, σε χάραξη παντός εδάφους, προσθέτουν το κάτι παραπάνω στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, όπως επίσης και τα πλαϊνά κάγκελά. Ο κινητήρας του μοντέλου είναι υγρόψυκτος, κυβισμού 198 κ.εκ. με απόδοση που φτάνει τους 22 ίππους και τα 1,94 kgm ροπής, ενώ φέρει υψηλή συμπίεση στο 12,5:1 για αύξηση της θερμοδυναμικής απόδοσης και μείωση της κατανάλωσης. To μοτέρ φέρει επίσης συμπλέκτη ολίσθησης-υποβοήθησης, με τα γνωστά οφέλη στην συμπεριφορά κατά τα κατεβάσματα ταχυτήτων.

Το Daytona G200 φέρει αλουμινένιο ψαλίδι πίσω και ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, όπως και αλουμινένιους τροχούς 17 ιτνσών, κεντρικό Monoshock ρυθμιζόμενο στην προφόρτιση ελατηρίου και δικάναλο ABS της Bosch. Την προσοχή κεντρίζει το τεράστιο, για τα δεδομένα μίας μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτας, ρεζερβουάρ των 20 λίτρων -χάρη στο οποίο η Daytona υπόσχεται αυτονομία επιπέδου 800 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα (!).

Ο εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, και: Full LED φώτα εμπρός και πίσω με κυκλικό φανάρι χαρακτηριστικής σχεδίασης εμπρός, οθόνη LCD και αισθητήρες πίεσης ελαστικών, φωτιζόμενοι διακόπτες, ιδιαίτερης σχεδίασης σέλα με στόχο την μέγιστη δυνατή άνεση, μαγνητικό διακόπτη κλειδιού, διπλή θύρα παροχής ρεύματος USB ταχείας επαναφόρτισης κ.ά.

Η τιμή του μοντέλου ορίστηκε στα 2.995 ευρώ.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2024 15:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon