.
Κατηγορία Daytona
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 11:05

Daytona Dyneta 50 SM – Ηλεκτρικό scooter με ένα χιλιάρικο!

Το νέο μοντέλο της γκάμας των ηλεκτρικών Daytona Best Electric έφτασε και κατατάσσεται στην κατηγορία των «50ριών», με όλες τις ευκολίες που αυτή προσφέρει.

Η Daytona – Best Electric παρουσίασε το νέο Dyneta 50 SM, εμπλουτίζοντας την γκάμα των ΑΜ μοντέλων της. Το Dyneta 50 SM μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοποδηλάτου, χωρίς εξετάσεις και υποχρεωτικά μαθήματα, βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας και αν ο αναβάτης έχει δίπλωμα αυτοκινήτου, ενώ στην έκδοση των 25 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, δεν απαιτείται δίπλωμα για να το οδηγήσεις.

Το μοντέλο έρχεται σε στυλ κλασικού scooter αστικής χρήσης, σε 3 χρωματισμούς: Μπρονζέ, μαύρο και κόκκινο. Φέρει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης στιγμιαίας ισχύος που φτάνει τα 1.700 Watt (2,3 ίπποι), ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται, ανάλογα με την έκδοση, στα 25 ή στα 45 χλμ/ώρα. Η μπαταρία του λειτουργεί στα 60 Volt, με χωρητικότητα 20 Ah, προσφέροντας ονομαστική αυτονομία έως 64 χλμ (έκδοση 45 χλμ/ώρα) ή 78 χιλιόμετρα (έκδοση 25 χλμ/ώρα).

Η Daytona δηλώνει κατανάλωση μέχρι 3,2 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, για την έκδοση των 45 χλμ/ώρα (στην έκδοση των 25 χλμ/ώρα, η κατανάλωση μειώνεται κι άλλο, στα 2,7 kWh/100 χλμ), ενώ η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε 8 ώρες. Το μοντέλο έχει επίσης ρυθμιζόμενη οπίσθια ανάρτηση, ενώ φρενάρει με την χρήση δίσκου εμπρός και ταμπούρου πίσω. Το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 59 κιλά (χωρίς την μπαταρία).

Η τιμή του Dyneta 50 SM ορίζεται στα 1.395 ευρώ, συνυπολογίζοντας και την επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά», φτάνεις μόλις στα 1.058 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon